Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@larike nechcem zakríknuť zatiaľ vôbec nic. Ani žalúdok na vode ani pachuť tak uvidime ci pride niečo z toho. Mala som pauzu mesiac medzi chemo žeby sa telo asi trochu viac stihlo zregenerovat neviem možno. Lebo tieto veci som mala po tretej dávke a vtedy bola len tie tri týždne pauza. Akurat co som si všimla tak rano som mala cervensiu tvar ale do obeda to ustúpilo na instagrame som videla ze to ženy počas chemo mali. Mala si to aj ty?
@helga9 aj ja som to mala na pár hodín 😉
@daniela1616 mne to len teraz po tej štvrtej dávke ale uz je to Ok. Zatiaľ nic iné sa mi neobjavilo.
Ahojte dievčatá ako sa mi maaate?
@sabova3 ahoj ta ruka ti teda neda pokoj? Koľko uzlín ti vzali? Mam sa celkom fajn len mi nejde tak moc jest. Ako najem sa ale tak menej. Snažím sa veľa piť hlavne čaj zelený si robím nech sa to čím skor všetko vyplaví z tela aj keď to určite este potrvá.Zatiaľ chvalabohu nemám tu pachuť dúfam ze uz ani nepríde. Este tak tyzden si dám pauzu a chcem zas začať cvicit dostať sa do formy. Počas chemo som ani neschudla ani nepribrala stále mam tu istú váhu ale svalstvo ochablo trochu to vidieť. No teplo vonku teda je riadne a ja som zavretá v dome. Idem von len keď fakt musim a do zahrady tak po tej 18-stej idem trochu okopavam Polievam to mam relax ma to baví.
Aj ja mám celý čas pichliače a som veľmi rada že mi nevypadali mihálnice a obočie. Dúfam že to tak aj ostane ☺️🙏
Zienky. Mne akurat mamina povedala, že jej včera bolo tak neskutočne zle že mala chut prehltnut pilulu , ktorou by sa zoslala zo sveta 😟😞 ze strasne ju nohy boleli,zabral vraj len studeny kupel noh v lavori, totalne ju zapieklo (az si musela dat gutalax) , ze nechuti jej jest a uz schudla 3kg. Presne ako Ste tu spominali, ze po tej tretej chemo sa asi dostavia tie hnusne stavy
Preriedili sa.som jak plešatý ujo.
@romiada mna zapieklo po prvej chemo a potom po dalších chemo som jedla len take ako pomaranče slahany tvaroh zemiaky všetko ľahké jedla a problem som uz nemala. Ono ci sa necítime horsie aj kvôli tomu počasiu mne vcera nemôžem povedať žeby bolo zle ale nebola som tip top a este sme aj po cheme. Bolesti ako take som nemala no co mna boli je ritné svalstvo co teda absolutne nechapem.

@larike nechodím na slnko teraz vôbec idem az po 18 stej hodine. Samozrejme keď idem k Dr alebo na nákup kde musim tak jasne ze na mna svieti tomu sa neda vyhnúť. Ja som len reagovala nato ze si nemyslím ze po liečbe keď ta pani išla k moru a správala sa rozumne sa jej z toho vrátila rakovina. Inak ako sa ti darí? Je ti lepsie po chemo nevoľnosti ustúpili?