Chlopňa - operácia
absolvoval dakto operaciu chlopne? -skusenosti,s operaciou,rekonvalenscia,kvalita zivot po rekonvalensenci,rozdiel pred a po operaci a pod? mam 3 stupen srdcoveho zlyhavania a lekari bobrik mlcania ake rizika a dlzka zivota z poruchov lavej chlopne a v porovnani s rizikami operacie-malo by byt samozrejmostou ze vysvetlia obe alternativy a nie ze okrem toho ze treba operovat nic nepovedia-lebo ono ta operacia je vysoko rizikova aj v pripade uspesnej su otazniky prinosu
@mario1974 ano počula som o tom.ale že to neradi robia lebo je tam väčšia úmrtnosť ,neviem ci to je to
@mario1974 a hrudník ste mali otvorený?
@luciaherakova áno mal som otvorený čiastočne nie celkom. Záleží od toho ako má človek uložené srdce. Keby som mal nižšie tak mi otvoria celý
@mario1974 prechádza sa iba na biologicke chlopne? Nie je to od veku?
@luciaherakova mňa desia údaje z US, kde píšu ze priemerna dĺžka života 40 rocneho človeka po výmene chlopne je 16 rokov.. otázka je ci je to watfarinom alebo tým ze biologickú chlopne treba meniť? Prečo Vám chceli dat titánovu?
@katarinar00ster keď som sa pýtal, tak mi vraveli, že je to celosvetovy trend. Potom operátor povedal že väčšie riziko po operácii, je infekcia, ten warfarin a tikot chlopne u niektorých ľudí. Viem že tých cca 16 rokov zivota je pri transplantácii srdca čo som čítal. Mne neponukali titanovu chlopňu. Aj keby som bol reoperovany po niekoľkých rokoch, tak vývoj chlopní ide do predu. Tak si myslim, že cca po 6-10 rokoch budú novšie chlopne a ešte kvalitnejšie a budú mi ju dávať cez žilu. Kdež to pri mechanickej ak by ju trebalo vybrať bude treba znova otvárať hrudník. No ja ma 49 a možno je to aj vekom že mi dali biologickú. Ale to si myslím iba ja.
@mario1974 ja sa tiez spolieham ze keby bolo aj treba menit tu mechanicku co mam tak uz bude doba tak popredu ze mi daju nieco pri com nebude treba otvarat ten hrudnik znova cely :p. Mne to robili este pred 40tkou a fakt som si pri bio nevedela predstavit to kolkokrat mi to budu do konca zivota robit :p
@katarinar00ster vieš čo ja som na fb v takej skupine o Warfarine a s Mechanickou chlopnou a oslavujú tak niektorý viac ako 25r s chlopnou a dokonca je tam aj pán 36 rokov s mech .chlopnou
@luciaherakova ahoj proskm ta ako sa vola ta skupinka rada by som sa k vam oridala
@asma je to americka skupina ale vždy si to dám preložiť a čítam s úžasom Warfarin & Support post heart valve surgery ,sú tam veľmi zaujímavé príspevky
@katarinar00ster Ten udaj o 16 ročnom preživaní treba dať do kontextu s tým že vačšina ľudí podstupujúcich tento zákrok má cca 65 a viac rokov.
Chcem sa spýtať mal to už niekto takto , od apríla 2023 mi dali termín rok že ma zavolajú na op. chlopne ,je apríl 2024 vlastne už je máj a nikde nikto nevolal ani nič že nejaký odklad tak že či na mňa nezabudli alebo ci čakajú kým.....neviem no
@luciaherakova ja som kolabovala moja kardio posielala 2x posurenie a nakoniec ma aj tak pred nastupom vecer zrusili ze malo miesta maju a oersonalu, a hotovo ... Porafili mi kosice kde som nakoniec naozaj aj odisla .. moja oekarka tam poslala papiere a za tyzden uz som bola operovana...
@luciaherakova myslim ze by si tam mohla v klude volat a spitat saale onj posielaju taky papier pred nastupomaj mesiac kde musis absolvovat vusetrenia
@asma ano ved čakala som ten papier keď už tak v apríli na máj ale stále nič nekolabujem ale všímam si ze mi ľavý členok trošku opucha a t ár mam takú opuchnutu,,zanechávam sa rýchlejšie a stále sa musím tak zhlboka nadýchnuť a na spánok ma stále ťahá, tak už je to dosť cítiť ze by to potrebovalo už operaciu
@asma zadychavam
@luciaherakova to mas v Bratislave? ja by som tam isto zavolala za opytanie nic nedas. Ja som pred operaciou musela ist este na 1-2 dnovu hospitalizaciu do Bratislavy lebo si este oni robili vysetrenia az potom mi dali termin. Aj ked u mna to bolo ozaj rychle od zistenia problemu po operaciu nastastie
Ahoj skupinka orazka na warfarinakov... Lieky mam nastavene super , dokonca zjem aj zeleninu len teda neidem do dakych extremov a snazim sa ju rozlozit si ju nejak primerane ... Takze 4m od operacie riedenie super, tikanie nic hrozne bolelo ma ucho a ie oravda ze ako som v nom mala vatu tak som mala pocit ze pocujem vsetko nejak sialene a radsej som ju vybrala , kondicka pri svoch oubertackach domacnosti a praci na 13h smeny celkom dobra ... Traoia ma ake modriny ... Viem ze ori riedeni je to take ze ano castejsie ale ja mam pocit ze to ie teosku moc... Hrala som sa zo psom co je bezne nie 1x a ako na mna skakal a zavesil sa na mna tak som si na druhy den vsimla ze mam nohu posiatu modrinami .. vizera to hrozne ... Ti co uzivate warfarin alebo ine lieky na riedenie mate twnto problem aj vy?
@asma mne to tiez nastavoval tak ze jem aj zeleninu :p lenze napriek tomu ze jem v podstate stale dost rovnako mavam v tom dost rozdiely. Niekedy 1,9 niekedy 4 :p. Niekedy je par mesiacov pokoj a potom sa to zas rozhadze. To branie krvi ako take mi nevadi len taky blby pocit niekedy aby som to nemala moc huste a neupchalo sa nieco co sa upchat nesmie :p. V zahranici vraj existuje nieco take ako u nas na cukor ze si doma sama merias z prsta a podla toho mas davku
@dm1 mňa by zaujímalo ako zistíte že máte hustejsiu a redšiu krv , a mne naša kardio povedala ze to po operácii mi niečo také na meranie doma dajú zo Sociálnej poisťovne

@luciaherakova a ta plastika bola toho jazakiho metóda kde ti z osrdcovnika vymodelujú Chlopňu?