Chlopňa - operácia
absolvoval dakto operaciu chlopne? -skusenosti,s operaciou,rekonvalenscia,kvalita zivot po rekonvalensenci,rozdiel pred a po operaci a pod? mam 3 stupen srdcoveho zlyhavania a lekari bobrik mlcania ake rizika a dlzka zivota z poruchov lavej chlopne a v porovnani s rizikami operacie-malo by byt samozrejmostou ze vysvetlia obe alternativy a nie ze okrem toho ze treba operovat nic nepovedia-lebo ono ta operacia je vysoko rizikova aj v pripade uspesnej su otazniky prinosu
@luciaherakova ja som bola v kosiciach hned som im povedala ze mam doma 2 deti a vystrasenu maminu a ze kedy mindsju mobil a sestricka ze po 24h a tak aj bolo
@luciaherakova vieš čo to si vobec nepamätám ja som ten prvý deň na jiske ani nevnímala a dsi prišli nasi pozrieť. Tiež ma operovali na konci júna a nejaké teplo si nepamätám :o. Neboj to ujde tak rýchlo že ani nebudeš vedieť :p
@luciaherakova ahoj, dúfam, že to máš úspešne za sebou. Rýchle zotavenie❤️
Prosím ako to vyzerá po operácii?
Moja 73r mamina má ísť na operáciu
Na čo sa mám pripraviť?
Ako dlho sa býva v nemocnici?
Čo nás čaká po príchode?
Je človek odkázaný na druhého alebo je samostatný?
Ďakujem
@aknelusenka ahoj ja som bola v nemocnici 7dni... Po príchode poviem pravdu som bola rada že mamina pár dní trávila so mnou ... Áno vedela som kustik prejsť jedno druhé ale bolo naozaj ťažké vstať o sprche ani nehovorím .. takže určite bude rada ak pár dní budete na pomoci
@lumed ešte som.v nemocnici dali mi mechaniku a koli arytmii aj strojček naplakala som sa jak sa patrí ale tak nemala som na výber teraz som už na oddelení a začínam warfarinom v pondelok by som mala ísť domov ...je to normálne ze sa stále tak potím?
@luciaherakova áno je u mňa to trvalo neskutočne dlho aj 2m tuším... Všetko prejde a bude čoraz lepšie
@asma dosť počujem to tikanie myslíte že to tak už ostane
@luciaherakova ahoj, prečo si toľko plakala? Tak strašne to bolelo? V dajakej diskusii som čítala, že na to tikanie sa časom dá zvyknúť. Ak sa budeš nudiť, tak nám napíš celý priebeh, pocity. Skoré zotavenie❤️
@lumed vo stvrtok ma zobrali na operaciu dopadla dobre previezli ma na ARO a tam to začalo vraj mam arytmiu z opuchu srdca ze majú nato 10 dni kým opuch prejde cez deň som mala pulz 51tepov v noci 45 stále na are hrozne napojená na hadičkach a len ležať alebo sedieť po 5 dňoch opuch neodpucha a hovoria o strojceku ja mlada baba 41rsom tam stále a starsi po 3 dňoch odchádzajú takže každý deň plač.vyvod na moc stípal a este aj mensiu menstruaciu som.dostala vdaka mechanike a heparinu tak som.im povedala nech mi to vytiahnu .vytiahli a pekne som si zo sestrickou chodila na wc na 6den mi pani doktorka navrhla ze načo cakat 10 dni ze srdiečko je moc razí operovane ze ráno nech si dám implantovat strojček. Zase plač nevedela som si to predstaviť ale súhlasila som povedala ze po 24 hodinách idem na oddelenie po implantácii. Ráno s plačom ma teda zobrali trvalo to necelé 2 hodiny trošku bolestivejsie psychika v prdeli .24 hodín ležať zase na hadickach .Ráno mi spravili EKG a echo a uzasny preklad na oddelenie .Tu je to o niečom inom už aj navstevy aj hlava sa dá dokopy aj kľud sestrička prúde len skontrolovať. Zatiaľ je všetko v poriadku som unavená trošku ale teda zažila som si jak sa patrí jest mi ešte moc nechuti ale bude lepšie v pondelok by som mala ísť domov nastavujú ma na varfarin tak dúfam ze sa trafia atak teda ak niekto chce sa kľudne pýtajte...🫶
@luciaherakova takže už si vybavená na ďalších 40 rokov😉, máš to aspoň naraz za sebou, asi lepšie riešenie, ako keby si tam išla zase o rok. Operácia bola cez hrudník a koľko trvala? A pocity keď Ťa prebudili? A už chodíš sama?
@lumed operacia cez hrudník srdce ...pri klucn3j kosti na ľavo je strojček. Operaci vraj trvala cez 6 hodín. Prebudenie hrozne trubicu hneď nevytiahli lebo som zaspavala ruky uviazane vecer keď ma umyvali mi odviazať na chvilku ruky tak som.ukazala na trubicu vraj ešte nie až ráno skoro ma slahlo som si v duchu hovorila moja nočná mora sa stala skutočnosťou takže ešte celú noc ruky uviazane e a trubica na dýchanie stále v ústach ráno chceli ešte s trubicou nádych výdych konečne vybrali ...a na nohy ma dali tusim na 3 den po operacii a teraz ano na izbe chodim sama a da sa kazdym dnom lepsie a lepsie...
@luciaherakova och, skoro plačem s Tebou, ale hlavné je, že sa to lepší. Drž sa👍
@luciaherakova wau tak toto som počula 1x že zaviazané ruky, mne trubicu vybrali hneď ako má preberali a ruky som mala voľné lebo na moje počudovanie mi ešte na are doniesli normálne jesť ... Všetci sme to zvládli a už bude len dobre... Ja tikanie počujem len v noci niekedy už som si buď zvykla alebo neviem ale už to nie je také ale všimla som si že pri nejakom strachu alebo ako to povedať strese? Je to i tenzivnejsie ... A warfarin teraz som bola na kontrole odber už len z prsta lebo majú strojček na meranie u obvodnej a 2.2 tak hádam už bude ok... Zeleninu jem aj napriek strašiakom a celkom fajn jediné čo som vyslovene obmedzila je šalát inak uhorky, paradajky stále jem
@asma super na are neboli zaviazaný ruky ale niekde kde je to hneď po prebudení a zatiaľ 3 deň beriem warfarin ale zdá sa mi že ešte mi nemerali inr no co uz voľáko stým musím prežiť vďaka moc za podporu vsetkym
@asma a ako často sa chodí na krv
@luciaherakova zo začiatku som chodila dva tri krát za týždeň ... Potom každé dva týždne ... A teraz odídem raz za mesiac ... Zatiaľ sa držím dobre snáď to bude už len dobre
@luciaherakova uff tak to ta riadne vytrapili tak drzim palce nech uz je to len dobre! Ja sa s warfarinom trapim uz 5.ty rok stale mi menia davky co mi to skace teraz idem zas po tyzdni na krv, inak ked je dlhsie v pohode tak kazdy mesiac
@luciaherakova ahoj, tak ako to zvládaš x dní po operácii? Už si samostatná? A naozaj sa nemá 3 mesiace šoférovať? Už sa toho desím, že by som mala cestovať 15 km za lekárom autobusom. A rana na hrudi sa hojí dobre? Netreba ísť na kontrolu na chirurgiu?
@lumed zajtra som 14 deň po operacii.samoststna tak keď niečo chcem tak nasilu si idem taka ubolena stále. Rána sa hojí pekne celkovo rez neboli keby je to len rez tak to je prechádzka ale tie kosti tie bolia šoférovať nedoporučuju koli airbagu keby sa niečo stane tak to môže dopadnúť zle .kľudne sa pýtaj
@luciaherakova no už sa na to "teším", ale, keď nie je iná možnosť, tak to musím dať aj ja. Mali ste obavy? Dúfam, že hneď mi dajú dajaký oblbovák, iba na to myslím a je mi zle. Ďakujem za info. Ak mi bude dačo nejasné, tak sa ozvem.😃
@luciaherakova tak ale airbag môže vystreliť aj spolujazdcov veď aj tam je :p. Jedine vypnúť ako keď je tam autosedačka ale to nie všade ide a keďže mna na to neupozornili ani som to neriešila :o
@luciaherakova a ešte praktická otázka: koľko ks je potrebné mať pyžamo s gombíkmi vpredu? Totiž mám iba jedno, či mám zháňať ďalšie. Keby aspoň dačo v tých obchodoch bolo🤔
@lumed ani mi nebolo treba prvé dni keď sa lezi na are tak tam dajú ich aj dole keď vežu stále je to ich pyžamo a keď ste na oddelení treba ale ja som mala normálne nie na gombíky a v pohode
@luciaherakova o k. , ďakujem, a ako Ti je? Už sa to každým dňom zlepšuje? Berieš už tabletky warfarín, alebo ešte injekcie?

@dm1 ďakujem a nevieš náhodou ci na tej jiske je klíma ved tam zahyniem v júli ešte po operacii🫠