Chronická bolesť kĺbov po borelióze
Ak áno, tak by som sa chcel spýtať, či je normálne, že ma už chronicky bolia kĺby. X.Y (krát) som bol u reumatologicky a nič reumatické sa nepotvrdilo (aj MRI nič nepotvrdilo) to tie kĺby ma už budú navždy boliet? Keď som bol na posledných testoch tak už borelióza nebola v krvi.
Ďakujem za každú odpoved a cenné rady, ako mám ďalej pokračovať.
Zial ma to dlhodobe nasledky, musis znova na testy a ci neni reaktivovana, moja mama a aj stryko brali 6 mes ATB, u oboch ale chronicke bolesti klbov, proste to vie znicit telo. Ak to nechytis hned v tej prvej faze, tak to moze aj napriek liecbe skoncit bolestami. Pozri, zatial vies chodit, poznam takych, co proste ani nechodia. Borelioza je strasne svinstvo, clovek nevie ako telo bude reagovat na liecbu a dalej po liecbe
@kiki68 a tie bolesti kĺbov mali na celom tele? Lebo ja to mám cele len na jednej strane tela. Od hlavy až po päty :( vo štvrtok idem na odbery
To je prave typicke, ze to cloveka komplet prezerie. Moja mama mala skor ramena, ale ujo vsetko komplet.
Každý je individuálny, niekto to prekoná a ani nevie, v podstate väčšinou to začne tým terčovým fľakom, vtedy to je ešte ohraničené. Práve keď to zmizne je otázka je po víruse alebo sa rozliezol, samozrejme mať v krvi antibiotiká v tomto štádiu je ideálne, ale ako dlho brať tie konské dávky (odbery ani skôr ako po 2 tyzdnoch nerobia) ?!
Treba si dať urobiť testy ale kvalitné nie tie aké sa bežne robia, na súkromnej klinike
Treba si dať urobiť testy ale kvalitné nie tie aké sa bežne robia, na súkromnej klinike
@zorka71 viete mi aj nejaku odporučiť? Ja som z Nr
Áno ale je to všetko súkromné tak si treba všetko platiť z vlastného vrecka a je to drahé. Sú dve kliniky v Bratislave. BCB clinic - mudr. Durovska, a klinika mudr. Emilian Kozma. A máte na to financie objednajte sa, robia testy aj liečbu.
Čo miesto ATB na to pomáha, odskúšal niekto ten veľký fialový bodliak - štetku lesnú ?
Pestrec mariansky by nebol dobrý ?, v susednej dedine Hul ho maju nasadené cele pole druzstevnici. Naštastie mne to už zmizlo, noboli ma druha ruka-rameno, ale tam mam hrcu po tetanovke (2.tyzden) a v ramene modrinu po krvnom odbere (negativny), inak všetko OK. Ďík.

Zial ma to dlhodobe nasledky, musis znova na testy a ci neni reaktivovana, moja mama a aj stryko brali 6 mes ATB, u oboch ale chronicke bolesti klbov, proste to vie znicit telo. Ak to nechytis hned v tej prvej faze, tak to moze aj napriek liecbe skoncit bolestami. Pozri, zatial vies chodit, poznam takych, co proste ani nechodia. Borelioza je strasne svinstvo, clovek nevie ako telo bude reagovat na liecbu a dalej po liecbe