icon

Chronická insomnia

2. sep 2023

Mal niekto ? Potrebujem poradit

zlaticko_no1
2. sep 2023

Ja mam. Co chces vediet?

autor
2. sep 2023

@zlaticko_no1 čo si užívala ? Kedy to začalo účinkovat? Bola si aj v spánkovom laborátoriu? Dostala si sa z toho ? Mala si z tej insomnie aj zdravotnè problèmy?

daniela2202
2. sep 2023

Aj mňa to zaujíma, priateľ trpí nespavosťou... ale fest

autor
2. sep 2023

@daniela2202 aj ja fest🙁ako to zvláda?

stanulienkat
2. sep 2023

Byva to pri strese, zvysenom pracovnom nasadeni, psychickych problemoch, depresiach. Skus Melatonin, Lavekan..z prirodnych. Ak nepomoze, tak prakticky lekar ti predpise nieco na spanie. Hlavne treba identifikovat pricinu. Dodrziavat spankovu hygienu.

autor
2. sep 2023

@stanulienkat moja príčina ze neviem zastavit myslienky ani cez den ani v noci a aj zvysene pracovne tempo, z prirodnych veci mi nepomohlo nic

stanulienkat
2. sep 2023

Ja som to zazila. Neskutocny stres v praci, hlava isla aj v noci. Spavala som 3-4 hodiny, aj ked som bola na smrt unavena. Trochu to zmiernil Lavekan, sem tam Stilnox, Zopiclon na spanie. Pohla zmena prace. Ale spanok sa upravoval este skoro 2 roky.

autor
2. sep 2023

@stanulienkat uplne presne ako ja , lieky vam pomohli tie ? Zopiclon …ako dlho ste ich uživala?

stanulienkat
2. sep 2023

Raz-dva krat za tyzden 1/2 tbl. Bala som sa, ze si zvyknem. Niejedy som si dala aj obycajny Kinedril-ja z neho spim.

missellis
3. sep 2023

Ahoj, lieky na spanie sú navykove. Mne pomohli antidepresiva aj na myslienky aj na spanie

autor
3. sep 2023

@missellis ake AD si uzivali ? Pomohli ti na spanok hned?

missellis
3. sep 2023

Ja beriem Citalec a asi po 3 dňoch mi pomohli. Oni sú také tlmiace. Ešte je taký aj Seroxat a veľa ľudí na nespavosť berie Mirzaten, ale z toho sa môže priberať.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
autor
3. sep 2023

@missellis mne doporucili trittico a zolpicon ale trasu sa mi ruky ,môže to byt nejak z toho ?

miamia04
3. sep 2023

@missellis seroxat má tiež tlmiaci účinok? Ďakujem

missellis
3. sep 2023

Neviem trittico som nemala ale mne sa triaslo ruky z úzkosti.

missellis
3. sep 2023

@miamia04 Ano on je také tlmiace ssri.