icon

Chronická koprivka

ivuuus
24. dec 2015

Prosim vas dajte typ ako toto je sen na stedry vecer vysyp ako slak cele telo svrbi pali polroka som mala pokoj a teraz zase naspat....od koznej som odstavena bez receptu na nejaky ukludnovak....poradte ci je nejaka pomoc aj takto z domu...dakujem

Strana
z2
janickadr
25. dec 2015

@ivuuus Mozes aj Dithiaden. Ten Prednison by mal pomoct tak snad do 2-3hodin, aspon o tretinu ci polovicu by sa ti mohlo ulavit.

ivuuus
autor
26. dec 2015

@janickadr ahoj dakujem pekne idem teraz na tu pohotovost je 11 h a znova vsetko vystupuje vobec nevidim zlepsenie...sice uz nie komplet cele telo ale svrbi to strasne...mam spomenut ak by mi nieco pichli ze som si ten prednison nasadila?

janickadr
26. dec 2015

@ivuuus Urcite im povedz, ze si si Prednison dala, aj kolko a kedy, lebo inak ti bude tazke dat nejaku liecbu. Uz aj tak to bude narocne, co ti vobec dat, ked ti Prednison dostatocne nezabral, uz moc moznosti nie je, kedze mas aj antihistaminikum, teda aj Omarit aj Dithiaden si si dala, inak, aj to im samozrejme povedz. Uz jedine ten Hydrocortison do zily dat, a to rovno vo vyssej davke, Dithiaden 2xdenne, pokracovat v Prednisone.. A okrem prisnej diety ma uz ani ine nenapada, ako ti pomoct. Mozno ta aj ku koznemu na konzultaciu poslu, ked ti to nebude prechadzat.

ivuuus
autor
26. dec 2015

@janickadr ten dithiaden som si vcera nedala nevedela som najst vasu odpoved...az dnes som si precitala....

andra77
27. dec 2015

Ahoj...ja s tým bojujem už niekoľko rokov...nepomáhajú mi žiadne krémy, voľnopredajné lieky...len ručne robená masť z lekárne, ktorá je na predpis...vždy si ju chodím predpisovať od kožnej lekárky, síce mám od nej všetko oblečenie žlté...má žltú farbu tá masť, ktorá ani po vypratí nezmizne, ale klop klop na drievko...mne to veľmi pomáha... 🙂 Neškodia mi tak potraviny, ako voda....nemôžem sa sprchovať alebo kúpať každý deň, hned má cele telo začne svrbieť, tak sa snažím každý druhý deň rýchlo osprchovať...používam len detskú kozmetiku...ak náhodou sa mi ta žihľavka objaví, začne to veľmi svrbieť a rýchlo sa to šíri po celom tele... 😢 je to veľmi nepríjemné...

strihalka
31. dec 2015

@janickadr ahoj, postrehla
Jsem ze se v teto teme vyznas, vedela vy si nk poradit, co muze toto byt?
Mam strasne citlivou pokizku, jakakoliv fyzicka zmena se mi promneu v opuch, na cisteni oleti ke kosmeticke jiz nemuzem, vypadala bCh strasne, raz za cas (den dva..) se ki kde koliv na tele kbjevi tak husty vysyp, ktory zvycajne do pul hodky prejde...
Prodelala jsem plucne chlamydie, 3tydny atb, a dr uenh toho to uz byt nemuze, na kozne idem az po svatcich no uz mne to trapi cca mesic...

janickadr
31. dec 2015

@strihalka Mas asi teda poriadne citlivu pokozku, toto je koprivka, teda alergicka reakcia na nieco, moze to byt na cokolvek, nieco z drogerie, ako telove mlieko, vonavka, mydlo.., na oblecenie, t.j.akukolvek textiliu., na praci prasok, avivaz.., ale aj na jedlo, tiez v podstate akekolvek, mohli to teoreticky spustit aj tie antibiotika, ozaj tazko povedat.. Najpravdpodobejsie je, ze teda telo zareagovalo na nieco konkretne, ale to sa dost tazko spatne stanovuje, co to bolo. Dobre by boli testy u kozneho, ale to by mala najskor ta reakcia prejst a pokozka sa ukludnit, ale, na druhej strane, sa castokrat ani nezisti, na co to vobec bolo. Teraz moze pokozka zareagovat vysypom na cokolvek, na co prestym nijako nereagovala. Preto je dobre sa comukolvek agresivnejsiemu vyhnut, t.j.mydla, vonavky.., z jedal vylucit korenene, citrusy a podobne. A dobre je pridat nejake antihistaminikum, t.j.nieco proti alergii ako Dithiaden ci Fenistil, aspon 1xdenne, aby sa aspon tie opakujuce sa ataky zmiernili, pripadne neobjavovali vobec. A ak bude uplne zle, tak sa mozu dat tie kortikoidy, ale najprv treba vyskusat urobit vsetko vyssie uvedene. Drzim palce, je to castokrat "beh na dlhe trate"..

strihalka
1. jan 2016

@janickadr dakujem za odpoved.....
uz ani neviem presne kedy to zacalo....ale bola jsem u dr, s tim ze mam kasel strasny a a jako dodatok sjem vzpomenula prave tu vyrazku ...... ta mi nasadila 3denni ATB, nech se prelecim, a poslala na imuno-alergologie, ci to nemam z alergie....
Tam mi spravili testy, ktroe vysli negativne, okrem par stromu, ktere ale nyni nekvetou, tak se alergie nvylouzcila a kdyz videla ze kaselm, odebrala mi krev na plucne chlamydie...s tim ze ta vyrazka muze byt z toho..... mela jsem lehce zvysene vysledky, naozaj nic strasne....nasadila mi 3tydeni KLacid 500 ...ten sjem dobrala, ale vyrazka rovnaka.....tedaaj citlivost kuze rovnaka..je to naozaj strasne, staci tak malo a hned je vse videt,
Nic velmi agresivenho nepouzivam.....telove mleka a ni nic take ,s prchace mam oblubene a ty pouzivam uz dlho.....myslis ze to muze byt alergie na neco aj ked mi to testy neprokazaly?alebo kozni orbi jeset ine testy?

janickadr
1. jan 2016

@strihalka Poslala som ti IP.

ivuuus
autor
2. jan 2016

@janickadr Zdravíííím chcem sa čo najviac podakovať tejto milej žienke za patričnu pomoc velmi si to cenim - pomahala ako sa dalo hoci sa vobec nepozname 🙂 kožnu mam vybavenu ordinovala aj medzi sviatkami .....este raz velke DIIIK a všetko len to naj...v Novom roku ( to srdco bolo dnes odomna 😀 )

janickadr
2. jan 2016

@ivuuus Dakujeeeem.. 🙂

lusiandela
9. júl 2017

Dobrý večer mne sa to vyhodilo pred 3tyzdnami...som s toho nešťastná mam aj lieky cez deň nič a ráno vstanem ako muchotravka..
Pery ako káčer donald😔 neviem kde s tým ísť... nejem celý deň nič,sledujem ze či na jedlo no aj tak sa večer vyhodím...
a ako to tu čítam je to beh na dlhé trate.
😔

Strana
z2