Chronická únava a slabosť
Dobrý večer priatelia trosku sa rozpisem ale potrebujem radu od vás lebo za dva roky nemám stále riešenie poviem vám priebeh môjho dňa ráno práca prídem vsetko v pohode len občas silná únava do obeda je vsetko v pohode no na obed a poobede príde na mna keď už dlho stojím taká slabosť do končatín únava otupenost mám pocit že odpadnem boľava hlava vadí mi svetlo. Ale je to strašne nepríjemne občas si myslím že som daako ťažko chorý ale moje vyšetrenia rok dozadu boli asi všetky… mri mozgu, endokrinologia,kardio, neuro, obvodná atd.. a proste vsetko v poriadku tak z čoho sa mi toto deje tlak v poriadku cukor v poriadku jediný moj problém je hit a neurotetania ale záchvat som ešte tento rok nemal úzkosti tiež nemám ani podobne psychické problémy napríklad dnes som robil si na záhrade najedol som sa poobede a už má jemne klepalo a potom večer už ako keby mi rozum tŕpol návaly tepla potom zas zima mal som pocit že odpadnem celého má triaslo až som už nemohol dorobiť. Ak to dakto bude čítať celé tak ďakujem za každú radu veľmi mi pomôžete lebo chcem už začať na plno žiť lebo toto každý deň má už ničí…
Ti bude Kostižer
Som si na 99%isty že to neni psychika psychické problémy som kedysik mal ale teraz som úplne v klude tam bude iný problém podľa mna
@martinmmartin prosím?
1. Problémy s chrbticou - fyzioterapeut 2. Tetanické prejavy - áno, aj takto sa môže prejavovať 3. Psychika -stačí, ak je vyšší stres, nedostatok spánku,… a ešte mi napadlo jedno 4. Strava. Síce je to unpopular opinion ale veľmi nás dokáže ovplyvniť, a ešte viac unpopular - na pár týždňov skús byť vegán - nie dlhodobo, len pár týždňov, párkrát do roka, mám síce úplne iné ochorenie ale toto si pochvaľuje aj môj muž, že cca 2týždne 2x do roka si dáme planet based stravu 🙂
@denkabemommy s krčnou mám dosť a hrudnou a dosť hra v tom hru moja výška a hlavne ta strava čo píšete určite to vyskúšam lebo dnes hovadzina na obed plus brugur a po nom má už začalo trosku klepkat a keď som si dal druhý krát tak má úplne odpálilo trás slabosť pocit že odpadnem točenie hlavy a tak ako keby mi rozum trpnul… snažím sa na to prísť lebo toto každý deň neni zdravé pre telo a možno pri tej hitke neni pre mna dobre to maso
Ku chrbtici sa ti určite vyjadrí odborník, naozaj tých pár eur pri fyzio stoja za to, mne veľmi pomohol aj silový tréning vo fitku 🙂.. strava je super zmena najmä v lete také oslobodzujúce a v zime po sviatkoch tiež
Riešila by som psychlologa aj fyzioterapeuta naraz a dala tomu aspoň 3 mesiace + mať vyladenu suplementaciu vitaminov a doplnkov, najma magnezium (forma bisglycinát). Ak by sa stav nezlepsil, potom urobiť nové kolečko u lekarov.
Psychológ psychiater už v mojom prípade bol fyzio už chodim cez rok pravidelne teraz som trosku upustil koli práci ale v pondelok idem ráno na rehabku magnezko užívam už možno 3 roky pravidelne forma bysglicinat plus teraz už len občas céčko 1000mg quercetin béčko koli hit krvi som mal teraz robené vsetko super len mierne draslík zvýšený čo som ho mal vždy na dolnej hranici ale tieto slabosti sú tu už dlho aj koli tomu boli tieto vyšetrenia
Samozrejme, ze chrbtica robi svoje. Opytam sa este, mal si spravene reumatologicke vysetrenie? ANA/ENA apd? Ak ano, a bolo to v poriadku, tak to je mimo, ak nie, dopln si to. Su rozne autoimunitne ochorenia, ktore mozu toto sposobovat. Ak bolo MRI mozgu ciste, tak SM vylucili. Neskusal si vysadit Bcka? Lebo mne vitaminy B toto robili. Eventualne skus na par dni vynechat magnezium, ako telo bude reagovat.
K teranii sa davaju AD, ze ty si myslis …. 🤷🏻♀️ dieta dosrzana na 100%?
Ahojte. Prosím vás veľmi o radu. Už fakt je jen čo robiť a kde sa obrátiť. Po operácii ramena som ešte horšie. Pri ART vložená kotva. Ruka vôbec nejde rozhýbať a rameno zamrzlo. Už pred operáciou som mala minimálny rozsah . Ani očesať,ani podprsenku 9dopnut a podobne. Prešla som k druhému doktorivi ktorý povedal že nevidel dôvod robiť ART ramená pretože manžeta ritátora nebola roztrhaná. Rozhýbať nejde. Skúsila som všetko. Nový doktor ni chce robiť redres a možno bude treba aj zásah laserom kvôli rotáciám. Tie mám úplne nulové. Ruku dopredu zdvihnem tak si 85° . Prosím vás má niekto podobne skúsenosti m moc ďakujem Miša
@billy_jean vsetko som riešil ale chrbticu minimálne a béčko užívam že minimálne raz za čas len to je taký vitamín ktorý si skoro vôbec nedávam . Neviem chcem prísť na to lebo už má to takto nebaví isto si dakedy myslím že som už ťažko chorí
@taktotedanie antidepresíva u mna už boli ale vôbec mi nepomohli bolo mi s nich 3x horšie a stravu dodržiavam sem tam si daco dám ale po tom jedle čo si dám čo nemozem sa cítim lepšie ako po tom čo môžem
Ahojte. Prosím vás veľmi o radu. Už fakt je jen čo robiť a kde sa obrátiť. Po operácii ramena som ešte horšie. Pri ART vložená kotva. Ruka vôbec nejde rozhýbať a rameno zamrzlo. Už pred operáciou som mala minimálny rozsah . Ani očesať,ani podprsenku 9dopnut a podobne. Prešla som k druhému doktorivi ktorý povedal že nevidel dôvod robiť ART ramená pretože manžeta ritátora nebola roztrhaná. Rozhýbať nejde. Skúsila som všetko. Nový doktor ni chce robiť redres a možno bude treba aj zásah laserom kvôli rotáciám. Tie mám úplne nulové. Ruku dopredu zdvihnem tak si 85° . Prosím vás má niekto podobne skúsenosti m moc ďakujem Miša
@nemetka píšeš trošku odveci do témy s názvom ,, chronická únava "
Prečo si nezalozis vlastnú tému, alebo napíš čo existujúcich tém.
@nemetka rozhýbať ti to pomôže fyzioterapeut, je to beh na dlhu trať - rátaj tak 1-3r ale dá sa to, ak dodržíš cvičebný plán. Dokázali to aj ľudia, ktorých lekári odpísali, len bude treba cvičiť 2-3x denne 🙂
Ja mám strašný problém pri chôdzi keď dlhšie kráčam tak mi strieľa bolest do krku hore do celej sánky a bolest hlavy spánkov čela a dobity som riadne no len už som vymenil neviem kolkateho fyzio lebo to len o prachoch bolo a nic mi nepomohli
Podla teba to nie je psychicke, podla toho co pises to zasa podla mna psychicke moze byt.
Ale podľa mna by som si uvedomil že si to hlavou robím sám ale to vôbec to proste samé príde počas dňa a bude ma to v kuse držať keď polezim aspoň pol hodinu tak sa to skludni
Ale podľa mna by som si uvedomil že si to hlavou robím sám ale to vôbec to proste samé príde počas dňa a bude ma to v kuse držať keď polezim aspoň pol hodinu tak sa to skludni
@anonym_autor ahoj, ako si na tom, posledné dni sa mi robí to isté, slabosť celého tela, nohy ako by som mala svalovku, tiež rôzne vyšetrenia cez mr mozgu, emg, CT, vyšetrenie srdca, všetko ok, ešte som bola na hematologii, ale výsledok bude až na druhý týždeň, inak mne zistili boreliózu a vraj tá spôsobuje slabosť , tak neviem, u mňa psychika tiež to nebude

Psychika. Treba vyhľadať psychológa/psychiatra.