Chronická žihľavka a hypotyreóza zapríčiňujú svrbenie
Ahojte. Uz dva mesiace sa trapim so zihlavkou a obcasnym opuchom pier alebo prstov na rukach. Skusala som viacero antihistaminik, nezaberaju mi ziadne, ale aj napriek tomu na odporucanie alergologa uzivam Zenaro 3x denne + Prednison v pripade silneho vysevu alebo opuchu. Prednison mi na zaciatku pomahal, dokonca som mala minimalny vysev, ale teraz uz pomahala len na opuch. Vsetky vysledky krvi mam v poriadku, akurat mi pri tych vsetkych lekarskych vysetreniach zistili hypotyreozu. Preto sa chcem opytat, ci ma niekto podobnu skusenost a ci mu pri hypotyreoze vznikla zihlavka (alebo bola prejavom), ktora je rozsiahla a velmi svrbiva. A ci vam uzivanie Euthyroxu pomohlo zmiernit prejavy zihlavky. Alergolog mi totiz povedal, ze on si to nemysli, aby to bolo z toho. Budem vdacna za vase skusenosti.
ja mam hypo uz cca 8r ..nikdy som nic take nemala...skor by som tipovala..nova kozmetika?nezjedla si nieco co by to mohlo vyvolat?robili ti kozne testy, prip si si nedala spravit kompletnejsie.z krvi(platis si to cca 100e u nas..lieskovce!tiez som z nich bola raz vyse3m vyhadzana...,vajcia,strukoviny,histamin soja ,citrusy atd?toto by s SZ nemalo mat nic a ak aj nahod ano,euthyrox nie je antihistaminikum,je to striktne substitucny hormon...
@katty123456 nic nove, prislo to zo dna na den. Citala som si ze zihlavku moze sposobovat autoimunitne ochorenie. Robili mi alergo testy z krvi a nezistili nic, vsetko je v norme. Taktiez spomenuli, ze castokrat sa ani nezisti pricina zihlavky, no doteraz som ju nikdy nemala a hypo je u mna tiez novinka, tak preto si to spajam ..
poznala som desiatky ludi s hypothyreozov a takytopriznak nemal nikto.
podla man to ma iny dovod.
skôr niečo čo pravidelne ješ, ja som mala problémy zo sójového mlieka, čo som si dávala do kávy, tiež mi trvalo kým som zistila čo mi škodí... a potom mi už ostala alergia na aviváže, pracie prášky ako keby sa to tým spustilo musela som všetko prať v detských pracích práškoch bez aviváže
@katty123456 nic nove, prislo to zo dna na den. Citala som si ze zihlavku moze sposobovat autoimunitne ochorenie. Robili mi alergo testy z krvi a nezistili nic, vsetko je v norme. Taktiez spomenuli, ze castokrat sa ani nezisti pricina zihlavky, no doteraz som ju nikdy nemala a hypo je u mna tiez novinka, tak preto si to spajam ..
@baska1112 ja som mala zihlavku, az velke cervene flaky po kozi, ale pri hypertyreoze, ale bolo to z likov, vyssie davky thyrozolu, plus horucavy, slnko. Akonahle sa ochladilo a brala som lieku menej, to zmizlo.
Ale samotna hypotyreoza je nepravdepodobna pricina tohto.
Alergia sa moze prejavit aj pocas zivota, ak aj predtym nebola.
@baska1112 ale aké testy?len základ či rozšírené čo si doplácas?.zaklad je všeobecný nič bližšie nevysvetlí. .
Ahoj, ja mam to iste (takto som vstala včera rano + opuch pier, oci, tvár) všetky krvne a kožné testy su úplne v poriadku. Testy robili najrozšírenejšie aké sa u nás dajú robiť. HIT sa nepotvrdil a aj tak to spôsobuje histamin. Včera mi museli podať 2x hydrocortison a dithiaden. Keď to neprejde idem na bio liečbu. Teraz mam fix, montelukas, aj medrol. Robili mi aj biopsia druhý krát, pri prvej vyšla blbosť (podla nich).
Ahoj, ja mam to iste (takto som vstala včera rano + opuch pier, oci, tvár) všetky krvne a kožné testy su úplne v poriadku. Testy robili najrozšírenejšie aké sa u nás dajú robiť. HIT sa nepotvrdil a aj tak to spôsobuje histamin. Včera mi museli podať 2x hydrocortison a dithiaden. Keď to neprejde idem na bio liečbu. Teraz mam fix, montelukas, aj medrol. Robili mi aj biopsia druhý krát, pri prvej vyšla blbosť (podla nich).
@katka2602 ahoj pisala som ti spravu

ja mam hypo uz cca 8r ..nikdy som nic take nemala...skor by som tipovala..nova kozmetika?nezjedla si nieco co by to mohlo vyvolat?robili ti kozne testy, prip si si nedala spravit kompletnejsie.z krvi(platis si to cca 100e u nas..lieskovce!tiez som z nich bola raz vyse3m vyhadzana...,vajcia,strukoviny,histamin soja ,citrusy atd?toto by s SZ nemalo mat nic a ak aj nahod ano,euthyrox nie je antihistaminikum,je to striktne substitucny hormon...