icon

Máte skúsenosti s chronickým ochorením obličiek?

agon1111
3. feb 2025

Ahojte , je tu niekto kto ma chronické ochorenie obliciek a chodí pravidelne na nefrologiiu ?

ukulela
3. feb 2025

@agon1111 môj muž. Od puberty. Príčinu nezistili, roky má nemenný stav, bez liekov, sledovany pravidelne.

miskamisiq
4. feb 2025

Môj synček ma len jednu obličku a diagnózu chronicke ochorenie obliciek 2-3 stupeň.

ivkaaa13
4. feb 2025

Ja mam polycysticke oblicky, mame to v rodine, ma to moja mamina (transplamtovana oblicka) a aj jej dve sestry. Chodim raz rocne na nefrologiu na kontrolu.

agon1111
autor
7. feb 2025

@ivkaaa13 ja mám tiež polycisticke oblicky chronickú nefritidu chodím tiež každý rok na kontrolu a mám štádium 2-3 sledovaná som na nefrologii ,po covide nastal mierny progres ,prosim a koľko mate kreatinin ?

agon1111
autor
7. feb 2025

A prosim koľko mate kreatinin aké hodnoty?ja som sledovaná na nefrologii už 12 rokov a po covide trošku nažral progres štádium 2-3 a mám celkom strach ,nepočítajú vám nohy ale v tvári trochu opuch pod licami ?

oliviakatka
7. feb 2025

chronické zlyhávanie 1. stupňa, kreatín cca 90 dlhodobo, chodím každý mesiac

agon1111
autor
7. feb 2025

@oliviakatka prvý stupeň to mate dobre ,ja mám už 2-3dtuoen zlyhávania obliciek a kreatinin 64 a chodím raz do roka ,doktorka ešte váhala či mám prísť o polroka alebo o rok , beriete aj nejaké lieky alebo ako si pomáhate so stravou alebo nejaké vitamíny ,vôbec neviem čo je dobre čo nie ,lekárka sa k tomu nejako nevyjadrila

ivkaaa13
8. feb 2025

@agon1111 mne na sprave pise Bosniak II, neviem ake to je stadium, kreatinin mavam v norme do 90

oliviakatka
8. feb 2025

@agon1111 nepociťujem žiadne ťažkosti okrem toho, že v auguste som mala kamene/piesok, v októbri hnisavy zápal obličiek, sledovaná som iba kvôli zlým výsledkom a aktuálnemu tehotenstvu. - upravený iba pitný režim, bez liekov. Na vašom mieste zmenim nefrologa. Moja je napríklad veľmi dôsledná, každá kontrola trvá aj pol hodinu, diureza + odbery vždy týždeň pred kontrolou- všetky výsledky mi dopodrobna vysvetľuje, spravila mi aj virologiu a vzala odbery na autoimunitné ochorenia.

lenkakravcova
8. feb 2025

@agon1111 treba veľa piť vody. Denne aspoň 3l.
A potom žiaden alkohol, ideálne nie denne bielkovinové jedlá (napr veľa plnotučné ho mlieka) a káva.

saska00
13. máj 2025
@agon1111

@oliviakatka prvý stupeň to mate dobre ,ja mám už 2-3dtuoen zlyhávania obliciek a kreatinin 64 a chodím raz do roka ,doktorka ešte váhala či mám prísť o polroka alebo o rok , beriete aj nejaké lieky alebo ako si pomáhate so stravou alebo nejaké vitamíny ,vôbec neviem čo je dobre čo nie ,lekárka sa k tomu nejako nevyjadrila

@agon1111 prosím vás pri 2stuoni zlyhávania obliciek kreatinin v norme ? Aké hodnoty vám na to poukazujú?