Chronický únavový syndróm: ako ho riešiť a kam ísť?
Dobrý deň, riešili ste prosím niekto chronický únavový syndróm?
Kam všade ste museli ísť k lekárom? Mám aj poruchu imunity.
Únavu mám naozaj extrémnu, nie som schopná chodiť do práce a ani doma porobiť,
čo treba. Skúšali ste si vybaviť ID?
Alebo mi viete poradiť lekára, ktorý by mi vedel poradiť? Ďakujem
Už si niekde bola?odbery na štítnu žľazu, borelióza?Berieš niečo na imunitu?mala si testy na potravinové alergie, hit.To je toľko možností prečo si unavená, že to je na dlho.Dobre spiš?kamarátke zistili apnoe úplnou náhodou v nemocnici pri inom vyšetrení odkedy má masku nie je unavená.V noci mala veľké prestávky v dýchaní.Psychika, úzkosti?aj život v ktorom máš problémy vie unaviť, deti, alebo naopak nuda a žiadny cieľ.
@luccija Imunologička mi robila testy, žiadne alergie, nič, borelióza tiež nie, štítna u endokrinológa tiež ok, spím ako zabitá a zobudím sa, ako keby som celý život nespala ☹
Ahoj, neurologické vyšetrenie máš? Nemôže to byť nejaké autoimunitné ochorenie (skleróza multiplex)?
Ja mám roky problém. Keď idem k doktorom, vždy mi na niečo prídu. Čiže chodím po doktoroch, riešim x veci, ale problém vyriešený nieje. Ťažko sa dakomu sťažovať... Chodiť do práce musím. Aj o deti sa starať.. Tak som chcela si už zvykla a nesťažujem sa radšej....
Ahoj, neurologické vyšetrenie máš? Nemôže to byť nejaké autoimunitné ochorenie (skleróza multiplex)?
@ika02 Nie, nemám toto vyšetrenie, ale toto by som si nevšimla, keby som mala takú dg? Pýtam sa naozaj, lebo netuším...
Ja mám roky problém. Keď idem k doktorom, vždy mi na niečo prídu. Čiže chodím po doktoroch, riešim x veci, ale problém vyriešený nieje. Ťažko sa dakomu sťažovať... Chodiť do práce musím. Aj o deti sa starať.. Tak som chcela si už zvykla a nesťažujem sa radšej....
@alenka0 Keby si mala chronickú únavu, ver mi, že by si bola rada, že dýchaš a mala by si problém sa postaviť a ísť sa napiť vody.
Ja sa nechcem vôbec sťažovať, ako topiaci sa skúšam zistiť, či tu nie je človek čo toto riešil...
@lucy113 Snažíte sa útrápenému človekovy predať žbrndu za 50€? Ktorú treba piť 2x denne a nemá žiadny vedecký podklad?
Autorka, na 90% sa Vám ženská snaží predať "kúzelný elixír na všecko" aby mala nejaké percentá z predaja. Ešte som to pre istotu hľadala a "Nie, neexistuje žiadna oficiálne uznávaná liečebná "redoxná technológia" vo forme nápoja.
Je to marketingový produkt cielený na ľudí so zdravotnými problémami, ktorí hľadajú zázračné riešenie. Ide pravdepodobne o predražený doplnok s nulovým alebo pochybným účinkom."
Nahlasujem to ❤
mozno ze zle spis ako sje spominane vyssie, tiez mam s tym problem, pojdem do spankoveho laboratoria, spim 8 hodin a akokeby som nespala, ale ja sa aj budim, mam nocne mory
No mám taký problém a žiadny doktor mi ho nepomohol vyriešiť... Len na vyšetrenia posielajú..
Vela krat je to sposobene aj psychikou, mas ju v poriadku?
mozno ze zle spis ako sje spominane vyssie, tiez mam s tym problem, pojdem do spankoveho laboratoria, spim 8 hodin a akokeby som nespala, ale ja sa aj budim, mam nocne mory
@zobaka Spánok mám v poriadku, ľahnem a neviem o sebe do rána, žiadne zlé sny, nebudím sa. Ale pouvažujem aj nad možnosťou spánkového laboratória, som otvorená každému riešeniu, ak by mi to malo pomôcť.
Vela krat je to sposobene aj psychikou, mas ju v poriadku?
@domkakvet Mám, život mám usporiadaný a ok, žiadne väčšie problémy.
autorka - tak to potom moze byt nejaka chronicka infekcia, ktora ta oslabuje, tie unavove syndromy su strasna vec, niekedy trvaju aj cely zivot, skus si nasadit vysoke davky vitaminov, pripadne imunoglukan
autorka - tak to potom moze byt nejaka chronicka infekcia, ktora ta oslabuje, tie unavove syndromy su strasna vec, niekedy trvaju aj cely zivot, skus si nasadit vysoke davky vitaminov, pripadne imunoglukan
@zobaka Mám poruchu imunity, doktorka mi nasadila liečbu pol ročnú a keď mi potom zobrala krv, hodnoty sa skoro vôbec nepohli ☹
Ahoj, nedá sa mi teraz písať, ale sestra má a len nedávno jej potvrdili SM. Má presne tie príznaky ako Ty. Normálne, zatiaľ, maká v robote, ale nič nevládze, je unavená ako kôň. Spýtaj sa lekárky, či náhodou.
autorka - myslim, ze to bude tou imunitou, denne sa clovek stretava s kopou virusov a bakterii a ked imunita neefektivne bojuje moze sa citit vycerpane, ja mam napriklad chronicky zvysene crp a a za roky neprisli z coho
Pri veľkej únave je vhodné kontrolovať glukózu v krvi a skúsiť si glukomerom merať každú pol hodinu. Ak po jedle glukóza veľmi stúpne, je potrebné prekonať sa a zvoliť radšej pohyb ako oddych. Keď sa pri vyššom cukru v krvi nehybeme aspoň po 20min po jedle, telo musí vyprodukovať veľké množstvo inzulínu a potom je telo unavené. Pri cvičení sa glukoza spotrebuje na energiu pre svaly.
Tlak nemáš nízky?čo berieš na imunitu Imunor?
Ja mám nízky tlak pre mňa je hlavne ráno doobedie ťažké a pomáha mi iba šport

Už si niekde bola?odbery na štítnu žľazu, borelióza?Berieš niečo na imunitu?mala si testy na potravinové alergie, hit.To je toľko možností prečo si unavená, že to je na dlho.Dobre spiš?kamarátke zistili apnoe úplnou náhodou v nemocnici pri inom vyšetrení odkedy má masku nie je unavená.V noci mala veľké prestávky v dýchaní.Psychika, úzkosti?aj život v ktorom máš problémy vie unaviť, deti, alebo naopak nuda a žiadny cieľ.