Chronický únavový syndróm a tehotenstvo

ajagreen
11. máj 2018

Zdravím,máte niekto prosím skúsenosť s chronickým únavovým syndrómom počas tehotenstva? Nemám na mysli typickú únavu v tehotenstve,ale únavu ako diagnózu. Týmto problémom trpím už dva roky(od diagnostikovania celiakie),veľmi mi ovplyvnil môj spoločenský,pracovný i osobný život.Momentálne som v 9.mesiaci tehotenstva,všetko išlo ako tak dobre až mi v 6.mesiaci diagnostikovali ulceroznu kolitídu. Nasledovná liečba počas hospitalizácie zabrala,avšak trpím nesmiernou únavou,prevažnú väčšinu dňa preležím,mám bolesti svalov,pocity nerovnováhy,príšerné trávenie,nie som schopná niekedy prejsť ani na wc-iba s ťažkosťami.O tri týždne mám termín a bojím sa pôrodu,nie bolesti čo ma čaká, ale z vyčerpania,že nebudem mať dostatok síl na pôrod.Lekárom som svoje obavy povedala,zvažujem určite aj epidurál(pôvodne som sa mu chcela vyhnúť),ale snád mi pomôže trocha si počas pôrodu oddýchnuť...máte niekto prosím podobné skúsenosti?Prípade skúsenosti so starostlivosťou o dieťa s touto diagnózou? Budem rada za každé informácie,podnety,skúsenosti.dakujem

zuzka6432
13. máj 2018

@ajagreen ahoj 🙂 som na tom rovnako až na to že tehotná ešte niesom, ideme na inseminaciu takže tehotenstvo plánujem. Chronickym unavovym syndrómom trpím od roku 2009 a tiež sa veľmi obávaná nie len tehotenstva ale aj starostlivosti o dieťatko, či budem mať silu atď... Veď to asi poznáš, keďže más tiež túto hnusnu diagnózu.
Takze ty hovoríš že tehotenstvo sa dalo zvládnuť, bez väčších problémov?
Inak poradím ti mne veľmi pomohla Mgr.luba Albertová, ešte sa stále liecim ale momentálne je mi zatiaľ najlepšie za posledných 9 rokov.
Veľmi držím palce 🙂

adeli79
14. máj 2018

Odporúčam dlhodobo a pravidelne užívať vitamín C v lipozomálnej forme. venujem sa tomu ako lekárka dlhodobo. Pripájam link na články a je tam aj možnosť objednať si Céčko.
https://www.vitaminex.sk/infuzny-vitamin-c2/

zuzka6432
15. máj 2018

@adeli79 dakujem pekne 🙂 veru, človek už skúsi všetko hlavne keď to mám od 16, mám 24 a predstava že to bude takto stále ma zabija

zuzka6432
15. máj 2018

@adeli79 akurát som prečítala. Je úžasné, že sa takýmto veciam venujete. O infuzne podávanom C som už počula ale ešte neskúsila. U mňa je ten unavovy syndróm veľmi zvláštny. Nastúpil u mňa v čase, keď som experimentovala s váhou, bez nejakej inej choroby alebo infekcie, proste len tak z jasného neba. Mala som ho dva roky potom to odoznelo samé. Zdravá som bola rok a a potom zo dňa na deň opäť bez príčiny to prišlo a už sa toho neviem zbaviť. U mna je tá únava veľká ale dá sa premôcť, chodím do školy , teraz statnicujem a kvôli tomu sa mi nedá ani učiť. U mňa je najväčší problém spojený s bolesťou hrdla. Lekári mi neveria, pretože výsledky mám ukážkové. Už nemám silu s tým ani ďalej bojovať.
Skúsim si objednať c v lipozomalnej forme
Ďakujem za radu a prajem veľa úspechov 🙂

ajagreen
autor
15. máj 2018

Zdravím,tak držím palce,aby sa bábatko podarilo🙂Ďakujem za kontakt na lekárku,určite budem kontaktovať.Ja som za posledné dva roky pobehala snáď všetky nemocnice a ambulancie v Bratislave:/Nikto mi však nedokázal pomôcť z dlhodobého hľadiska,skôr sa stretávam z názormi,že je to všetko spôsobené psychickou(ale ja viem,že zato môže niečo v mojom v tráviacom systéme). V mojom prípade tehotenstvo prebiehalo do šiesteho mesiaca ako tak v normále,únava bola,ale vedela som zvládať každodenné činnosti.Mala som pocit,že mi tehotenstvo trocha pomohlo-aj lekári vraveli,že niekedy ak žena otehotnie,zlepší sa jej zdravotný stav...Avšak znova mi zdravie"rachlo" a dnes po diagnostikovaní ďalšieho autoimunitného ochorenia sa moje telo z toho iba spamätáva a únava je nesmierne veľká a k tomu obavy pred blížiacim sa pôrodom,že či to moje telo dá...Je to ako na horskej dráhe za tie dva roky,čo trpím chronickou únavou,niektoré dni sú fajn,inokedy neviem prejsť doma ani na wc:( nepracujem pravidelne už dva roky,dokonca uvažujem o čiastočnom invalidnom dôchodku...každopádne držím palce,určite je to individuálne u každej ženy v tehotenstve,ale s našou diagnozou ešte o dosť ťažšie,ale túžba mať dieťa je silná🙂
@zuzka6432

ajagreen
autor
15. máj 2018

@adeli79 Zdravím,Vitamín C mi bol injekčne podávaný tri týždne nedávno v nemocnici.až po takých 14 dňoch som pociťovala zlepšenie únavy...Ale iba mierne...Po 10 dňoch doma sa môj stav znova zhoršil...Máte na mysli dlhodobejšie užívanie aby to malo efekt?

monikafeliz
6. jún 2018

Ahoj ajagreen, ak ti môžem doporučil, vyhľadaj predajňu, kde predávajú výrobky od Energy, sú to bylinkové koncentráty ktoré ti dokážu pomôcť s tvojimi problémami. Ja som mala podobne problémy, únava, intolerancia na lepok, laktózu, vajcia, značný úbytok váhy, a keď som nasadila kvapky z Energiu, do 3 mesiacov moje problémy zmizli. A to nehovorím o tom že som so svojimi problémami ležala v dvoch nemocniciach kde mi vôbec nepomohli.... Potom som sa dozvedela o Energy, tak som tam zašla a až oni ma dali postupne dokopy. A tiež som už v 9 mesiaci, a cítim sa výborne, som plná energie 🙂 držím ti palce 🙂

miki82
21. jún 2018

@zuzka6432 ahoj, skusila si alternativnu medicinu- mne velmi pomohol dr.frej, je to lekar ktory sa venuje ayurvede.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre