icon

Cítim preskakovanie srdca

klip0
5. jan 2021

Chcela by som sa prosim poradit, ak niekto vie.. Pred rokom som mala velmi stresove odbobie, mavala som take prebuchavanie srdca, akpby mi tak velmi silno zabilo, poskocilo. Dostalo sa to do stadia ze mi to spravilo aj 60x za hodinu. Bola som vtedy u kardiologicky, ale kym som dostala termin o niekoľko tyzdnov, uz to bolo menej výrazne, spravila mi ekg kde nic neukazalo tak to uzavrela ako stres, casom to bolo mierne (len par krat za mesiac) Odvtedy mam nizsi tlak ako som mavala. Poslednu dobu (par tyzdnov) sa mi to vratilo, posledne dni je to dost intenzivne, časté a az vydno ako poskakuje hrudník. Ale neviem ci mam ist zvlast v tejto dobe ku lekarke, ked ani vtedy sa nic nezistilo. Alebo si mozem nejak pomoct aj doma. Pripadne co to moze byt?
Aj tlakomer mi ukazuje tie srdiecka takto

Cítim preskakovanie srdca
1stefi121
24. dec 2021

@irusa pulz má najviac 85...

irusa
24. dec 2021

@1stefi121 veď to máš ukážkový, čo ako chces riešiť na pohotovosti ???..ja keď mám pulz 150 a vyššie...

1stefi121
24. dec 2021

@irusa keď ja sa bojím sem tam má aj pichá už som bola aj fyzioterapiii, aj za chiropraktikom mám masáže chrbtice ..a aj tak sa bojím že mám niečo so srdcom...keď idem po schodoch sem tam má pichne ale nezadychavam sa...

irusa
24. dec 2021

@1stefi121 tak to máš z chrbtice

1stefi121
24. dec 2021

@irusa no len aby...preto som šla s chrbticou ci to povolí .ale naeko neprechádza

silviabn
18. jan 2022

@klip0 super téma,som rada že som našla túto diskusiu,presne týmito ťažkosťami teraz aj ja prechádzam.Pocit akoby sa mi srdce pohlo alebo preskočilo.Pocitujem to hlavne keď som v kľude aj teraz keď ležím pred tv.Trochu som sa ukludnila po prečítaní všetkých odpovedí,ale najbližšej dobe pôjdem aj isto k obvodnej.Kedysi som to už pociťovala ale bolo to tak 5x do roka a posledné dni to mám nejaké intenzívne,dnes hádam aj 10 x.Zajtra hneď kupujem magnézium

lucimax
18. jan 2022

@klip0 je to stres. Človek má pocit vynechanie úderu srdca a silné opätovne naskocenie úderu. Je to najmä v kludovom stave- po odozneni stresu. tzn. Keď človek sedí, leží, je v pokoji..preto je to mätúce. Pomáha lubovnik bodkovaný, alebo persen. Cítiť postupne zlepšovanie a po pár týždňoch úplne ok.

luciar260
19. jan 2022

@silviabn mne sa toto deje hlavne vecer vklude, casto sa mi stava ze tesne ako zaspim sa strhnem zlaknem ze co sa to deje, je to velmi neprijemne a vzdy ma to vylaka

silviabn
19. jan 2022

@luciar260 V noci som zle spala tak som sa dnes vybrala k obvodnej a napísala mi Betac 1/2 tablety ráno.Ze ak do dvoch týždňov nepocítil zlepšenie,že má pošle na kardio.Tak som zvedavá

1stefi121
19. jan 2022

@silviabn ja som už bola mám kardio ok...

1stefi121
19. jan 2022

@silviabn ja som to mala teraz asi za hodinu dala som vasocardine a neurol ostal my kŕč pod prsníkom ľavým ...už som myslela že my je koniec ..skákalo jak salene ..

dominika_sk
19. jan 2022

@simonabelj ahoj, čitala som že tu extrasystolu citiš v hrdle. Ja mam to iste. Riešila si to nejako?

1stefi121
19. jan 2022

@dominika_sk no nie v hrdle normálne nahmatam srdce a cítim ako skáče...

luciar260
19. jan 2022

@dominika_sk ano ja to presne takto pocitujem v krku

dominika_sk
19. jan 2022

@luciar260 ako keby ťa niekto priškrtil prstami? Že take uplne stiahnutie v hrdle?

dominika_sk
19. jan 2022

@1stefi121 to nie, to mam ine. Je to ako keď prehltneš kus tvrdeho chleba, že zničoho nič take stiahnutie v hrdle

1stefi121
19. jan 2022

@dominika_sk tak to nieje preskakovanie srdca...

dominika_sk
19. jan 2022

@1stefi121 prosim ťa, netrep🙏🏻 Je to normalna extrasystola srdca ktora sa prejavuje takto. Mam ti poslať odfotene ekg? To čo citiš ty je možno arytmia alebo tiež extrasystola ale prosim nekomentuj čomu nerozumieš.

1stefi121
19. jan 2022

@dominika_sk ja som bola aj na kardio pred dvoma týždňami mala som aj holter isto viem čo hovorím ...tri krát robené ekg tak asi viem čo hovorím ...

dominika_sk
19. jan 2022

@1stefi121 mate pravdu, pani doktorka. Keď to hovorite vy tak moje ekg určite klame. Ešteže som vas tu našla, som zachranena🙏🏻

1stefi121
19. jan 2022

@dominika_sk ja niesom pani dr ale bola som kvôli tomu na kardiologii, 3 x na urgente a beriem aj vasocardin betablokator..tak neviem kto trepe a nebudem sa tu s tebou naťahovať ...

1stefi121
19. jan 2022

@dominika_sk a žiadna arytmia sa nepotrvdila...

nttnnt
19. jan 2022

@klip0 teta ma arytmiu tiez jej preskakuje srdiecko. Uz bola na dvoch elektrovybojoch ci co to je take cosi a nepomohlo jej to. Teraz ide znova na konzultáciu co dalej ked to nepomohlo. tak som zvedava ale treba to riesit no.

denda007
19. jan 2022

Ja som prestala fajčiť pred 4 rokmi a niekedy keď mám chuť si riadne zapáliť cítim takého preskakovanie srdca.... Myslím že to mám niečo ako abstak. Píšem len pre inšpiráciu

dominika_sk
19. jan 2022

@1stefi121 ano, 3x na urgente len potvrdzuje že vieš čo hovoriš. Bože, vieš kolkokrat som mala holter, že mam takyto problem už 10 rokov a že chodim na ekg 2-3x ročne. Viac o tom s tebou nebudem diskutovať🤦🏼‍♀️

luciar260
20. jan 2022

@dominika_sk ano take nieco, ale trva to kratucku 2 sekundy mozno

dominika_sk
20. jan 2022

@luciar260 pišem spravu

ivan2116
8. apr 2023

Ľudia ak sa máte teraz ja to pociťujem už 2 roky posledný holter bol ok nic sa nazachytilo iba mi povedal že o rok na kontrolu echo nic viac beriem betaloc a bez výsledku ,, už mi robili aj vyšetrenie brucha sono či to nemôže spôsobovať trávenie a všetko je ok aj minerály mám ok,, tak neviem co to môže spôsobovať dosť sa nad tým každý den zamýšľam a pátram co to môže byt

katkaluky89
15. apr 2023

@klip0 volá sa to extrasystola je to sťah srdca navyše..mávam to len hlavne neľakaj sa toho lebo môžeš zhyperventilovat a dopadnes ako ja že som myslela že som mala infarkt a stalo sa mi to na diaľnici..magnézium, vit D hlavne a dať sa do pohody. Naučiť sa dýchať lebo aj dýchanie je dôležité. Teraz keď som tehotná mám to častejšie ale v máji idem ku kardiologovi. Mala som aj 7dňovy holter stránka sa volá www.mdt.sk oni ti holter dovezú zaplatíš tuším 50€ a potom ho posielaš nas5 a v Brne to vyhodnocujú a potom ti pošlú výsledky. Bola som veľmi spokojná aspoň som videla čo sa deje v noci keď spím

leameleg
29. júl 2023

@simonabelj ahoj staršia téma ale presne toto isté mam aj ja... ako si to riešila alebo co ti povedala lekarka