Cítim sa vyčerpaná
Dnes som strasne zufala, vybuchla som. Najradcej by som odisla, ale asi po dni odychu by mi chybali deti. Od rana sa nezastavim, varim, periem, staram sa o chore 5 rocne, staram sa o 8M. Nemam cas cikat, jest, a ani pit. To 5 rocne sa ma uz lepsie len pokaslava...to znamena ze uz vzdoruje, papuluje, rozkazuje a robi extra bordel. Zobudi 8M ked som ho uz konecne uspala, boli ma hlava, chrbat, som hladna, smadna a dala by som si kavu alebo ani neviem nieco na povzdbudenie. Po celom beznom dni ked uz som kaaoo a konecne vymodlene spia deti, zacinam ukladat bordel, a upracem kuchynu. Po vsetkom este pride manzel ktory chce samozrejme sex. Samozrejme bez chuti bez usmevu on zasa sa namna pozre vycitavo...Som vycerpana ked je 23:00 konecne osprchovana v mysli mi chodi ze zajtra co dam detom jest, uz som tyzden alebo aj dva akoro neumyla dlazku dotoho sa ozve 8M halo chcem papat... zajtra ak chcem varit tak musim nieco nakupit ,ahaaa ale rodicovske daleko a manzelovi zasa neplatia na cas.... no nic tak rozmyslam dalej co mam v spajzi a kojim. Hlava ma boli, ale chcem len spat. Toto je bezny den..... dnes som dotoho vybuchla prefackalasa, nakricala na 5 rocnu nech si uprace. A cele poobedie som skusala uspat male ktore bilo zobudene, prenervacene. Dotoho som zavolala otcovi mojich deti.... no a toto ma este viac nastve vypocuje si ma dnes vylozil umyvacku a dal najest detom, a sice o hodinu neskor ale 8M ulozil spat a 5 R sa dostalo na cas do postele.
@anonym_autor ano s dvoma detmi doma je to narocne ak si sama.... ale urcite to prejde , mala sa vylieci pojde do skolky a budes si uzivat uz len malinku.... nevies, ich poprosim babky, ze nevladzes a ci ti nepomozu..pripadne manzel si nevie po praci zobrat tu 5rocnu a pohrat sa s nou?...porozpravajte sa s manzelom.. a jedine co ti ostava vyrozpravat sa.. musis to zvladnut, su viacere zeny na tom takto ..kazdopadne, drzim palce )))) vela sily a nech sa da vsetko do poriadku..ak chces ss mozes napisat
@anonym_autor doma zapoj manžela ako ide, do všetkého. Večer jeden upratuje, druhý obriadi deti, neexist, aby si robila obe veci ty sama.
A mne pomohlo prvorodenému vysvetliť, že keď uspim mladšieho, tak mám čas na to sa s ním hrať (mal 3r) 🙂. Nikdy viac už nechodil budiť mladšieho. Vždy sme sa chvíľku pohrali, alebo sme prečítali knihu, popri tom som stihla upíjať z kávy, potom som občas stihla aj upratať. Varila som hneď ráno, ešte kým sme raňajkovali, potom sme utiekli von na celé doobedie.
Musíš si nájsť len nejaký systém, mne veľmi pomohlo robiť také veci ako vybrať myčku vždy hneď po umytí a vkladať rovno do nej špinavý riad, roboticky vysávač ušetrí tiež nejaký ten čas. Podlahu som umyla večer. A potom boli dni, kedy sa mi nechcelo nič, bol všade bordel a ja som ležala na podložke pri deťoch a pozerala do stropu 🙂.
Všetky to občas nezvládajú, najmä keď je doma mimino a mama nevyspatá. Iba sa nadýchni a povedz si, že je to obdobie. O 2 roky sú obe deti v inštitúciách a ty v práci.
@anonym_autor este by som dodala teraz budem mat 3 dni tichu domacnost v jehi ociach som zena ktora sa stazuje....jeho mama sa nestazovala. A ze ja som chcela 3 deti....ani druhe som vraj nemala chciet.. no a od 5R som dostala ze uz sa nevie dockat skolky a odisla spat bez rozlucky bez pusy.... mame sa neviem stazovat, lebo vraj kazda ma deti, a kazda to zvlada svokra ta je super mama hlavna vec ze zila v jednej domacnosti s babkou a na vsetko povie ze babka zvykla toto hento tamto robit. Pocitujem ze si ma nevazia, som len kopka sracky, upratovacka vsetko je samozrejme. Viem ze je to zle, zbytocne namna budete utocit, chcem radu ako ztoho von. Obe babky su moderne 50+zeny ktore navstivia vnucence na hodinku raz za mesiac a prinesu kopec sladkosti a haraburd.
@anonym_autor je to náročné ale asi nemáš systém na niektoré činnosti (inak by si to viac menej stihla. Ja mám dnes popratane: 2* umývačka, 2* práčka, pratala som kúpeľňu a chodby celkovo tak poriadne čo robím raz do mesiaca každú izbu (že aj podlahy, okno, atď atď), robila som šuhajdy ešte večer..)
Nechcem sa nijako chváliť, len to že sa to bude zlepšovať:
Čím budú deti staršie tým to bude ľahšie. Budú už aj upratovať pomáhať. 🙂
Mám to podobné ako ty, ale 4 deti - 8, 5, 2 a trojmesačné. Nejako to dáš. Využívaj umývačku, robot vysavac, a čo najmenej veci doma, čo najľahšie upratatelne. Aj menej hračiek, lebo to len bordel z toho je. A choďte radšej vonku. S manželom sa nehadaj, to vám nepomôže, len budete viac nervózny. Obaja máte toho dosť. Radšej sa potuľte spolu večer keď deti zaspia,, neporiadok počká do rána 🙂
@anonym_autor a tu trochu domácnosť si vyriešite. Normálne choď za ním. Možno sa aj ospravedlň, ak si na neho kričala v strese.. lebo to nie je na nič dobré. Len podvedome sa budete cítiť horšie. Zle sa vyspíte a ďalší deň nanič. Sú dni kedy je toho veľa. Pri troch deťoch určite. Ale tak aj on má toho dosť určite v práci, aby vás uživil. Musíte sa snažiť byť k sebe dobrí. Však ste si sľúbili, že v dobrom aj v zlom. Treba na to myslieť. Aby ste si nezničili takto vzťah.
@anonym_autor ja sa cítim takisto a mam jedno dieťa stále nejaký bordel mám 2 izbový byt a stále každý deň mycka prádlo variť a to som sa ani je nevenovala nestíham veď človek sa nadrie ešte viac ako v práci a to by sme mali oddychovať na materskej hej hej 😂😂
@anonym_autor je to náročné ale asi nemáš systém na niektoré činnosti (inak by si to viac menej stihla. Ja mám dnes popratane: 2* umývačka, 2* práčka, pratala som kúpeľňu a chodby celkovo tak poriadne čo robím raz do mesiaca každú izbu (že aj podlahy, okno, atď atď), robila som šuhajdy ešte večer..)
Nechcem sa nijako chváliť, len to že sa to bude zlepšovať:
Čím budú deti staršie tým to bude ľahšie. Budú už aj upratovať pomáhať. 🙂
Mám to podobné ako ty, ale 4 deti - 8, 5, 2 a trojmesačné. Nejako to dáš. Využívaj umývačku, robot vysavac, a čo najmenej veci doma, čo najľahšie upratatelne. Aj menej hračiek, lebo to len bordel z toho je. A choďte radšej vonku. S manželom sa nehadaj, to vám nepomôže, len budete viac nervózny. Obaja máte toho dosť. Radšej sa potuľte spolu večer keď deti zaspia,, neporiadok počká do rána 🙂
@lenkakravcova ako zvladnut neporiadok? Ja ho nedam jednoducho ma to stve.... ja neviem co robim zle. Dnes sme sa naranajkovali. Uspala som male, na rukach. Potom varila, medzitym prebalovala, dojcila ja som prala 3x. Uvarila krupicovu kasu na desiatu. Uvarila pre male obed, zohriala vcerajsie pre nas ostatane... zasa uspala mensie, robila poriadok v kuchyni, medzitim robila som ovocny tanier , vesala pradlo, zehlila. Zahrala si jednu kartovu hru.....som unavena, bolia ma nohy, krize, chrbat. Teraz som sa zastavila sadla si...a rozmyslam co varit zajtra. Manzel spi (mame tichy vecer lebo som sa stazovala...nekricala som iba som vyjadrila ze maam dost)
@anonym_autor ja sa cítim takisto a mam jedno dieťa stále nejaký bordel mám 2 izbový byt a stále každý deň mycka prádlo variť a to som sa ani je nevenovala nestíham veď človek sa nadrie ešte viac ako v práci a to by sme mali oddychovať na materskej hej hej 😂😂
@janulicek45 po prvom dietati ked som isla do prace tak to bol ozajstny pokoj, luxus...klud.... a sice som si rano poplakala... uprimne konecne som sa naranajkovala v praci, vypila kavu v praci pocas doobeda, naobedovala som sa....to ticho ❤️❤️❤️❤️❤️ nikto ani len nepovedal dobru chut.
Lahni si s nimi,pospi si.Ukludnis sa,ziskas viac energie do polky dna,budes veselsia,rychlejsia,stastnejsia.Ty si kopka nervov a tak aj robis,nevies co skor,mas s toho len nervy a je to naprd vsetko.
Kojis aj to tvoje telo si berie ziviny do mlieka,takze musis byt hlavne ty fit,vsetko ostatne pocka,nema to nohy a muza vo velkom zapoj,uvidis ze vsetko bude fajn.
@janulicek45 po prvom dietati ked som isla do prace tak to bol ozajstny pokoj, luxus...klud.... a sice som si rano poplakala... uprimne konecne som sa naranajkovala v praci, vypila kavu v praci pocas doobeda, naobedovala som sa....to ticho ❤️❤️❤️❤️❤️ nikto ani len nepovedal dobru chut.
@anonym_autor tak to mu ti verim,ja to tak isto mam v praci,ze tam chodim oddychovat sice nemam rada,ked to mam doslova.To je proste vtedy o nervy,ako na klud a oddych.Oddych aktivny,robim,urobim si prestavku,robim,urobim si prestavku.Takto za 5min robota urobena a nist.zas 5min robota urobena a zas nist.No na nervy,ale ten oddych stoji za to veru.Ale ked som ja v robote,muz je s malym doma.Ked je on v robote som zase ja doma.
@anonym_autor este by som dodala teraz budem mat 3 dni tichu domacnost v jehi ociach som zena ktora sa stazuje....jeho mama sa nestazovala. A ze ja som chcela 3 deti....ani druhe som vraj nemala chciet.. no a od 5R som dostala ze uz sa nevie dockat skolky a odisla spat bez rozlucky bez pusy.... mame sa neviem stazovat, lebo vraj kazda ma deti, a kazda to zvlada svokra ta je super mama hlavna vec ze zila v jednej domacnosti s babkou a na vsetko povie ze babka zvykla toto hento tamto robit. Pocitujem ze si ma nevazia, som len kopka sracky, upratovacka vsetko je samozrejme. Viem ze je to zle, zbytocne namna budete utocit, chcem radu ako ztoho von. Obe babky su moderne 50+zeny ktore navstivia vnucence na hodinku raz za mesiac a prinesu kopec sladkosti a haraburd.
@anonym_autor si vyčerpaná, jedno dieťa bolo choré, druhé ešte kojíš, manžel sa veľmi doma netrhá, ale na sex má síl dosť. Ako z toho von? Večer sa vykašli na spratávanie kuchyne, sadni si k nemu a povedz mu, že si po celom dni veľmi vyšerpaná, že sa nevyspíš ani v noci a z toho pramení tvoja nervozita. Že by si potrebovala jeden deň vypnúť, aby si len dojčila a oddychovala. Nech si vyberie jeden z tých troch voľných dní počas víkendu. Deň predtým navar na dva dni, o ostatné nech sa postará. 5 ročné pochopí, že mamina oddychuje, že ju nemá vyrušovať a normálne sa zamkni do spálne, nech ťa netrápi neoprané, bordel. A pre muža to bude tiež dobrá škola na to, aby pochopil, že byť doma s dvomi malými deťmi, plus domácnosť, nie je wellness. Ak máš možnosť, choď k rodičom, kamarátke, alebo si vezmi karimatku a vyvaľ sa niekde v prírode apsoň na dve, tir hodiny, kde je ticho, ak sa ti dá a drobec ti vypije z fľaše, odstriekaj a choď na dlhšie. Večer žiadne spratávanie, aj keď sa budeš porkýňať o hračky, vaňa, relax a vrhni sa na muža. Aby mu doplo, že keď si oddýchnutá, máš chuť aj na sex, len neviem, či ju bude mať on 😉. A prosím ťa nežehli! Jedine košele, ak muž nosí do práce, je to zbytočné a zabiják času. Keď varíš guľáš, španielske vtáčky, mäso na šťave, vývar, urob pár porcií naviac a šupni do mrazničky. Prílohu urobíš rýchlo. Drž sa
Tiež stíham pomenej v dni keď periem, suším v sušičke a hneď odkladám do skríň. To mám pocit, že ak by som sa rozdvojila aj to by bolo málo. Mám dve deti 9 r. a 3r. Vždy som sa snažila mať všetko tip top. Posledný rok som si povedala, že to kašlem a fungujem niekedy tak, že im naberiem len jedlo a ideme von, alebo sa doma hráme.
Chápem tvoje vyčerpania, nechuť a únavu. Zariaď si to tak ako to vyhovuje tebe a nepočúvaj reči čo a ako robila svokra, mama, kamoška …. Každá rodina má svoj štýl žitia, svoje tempo.
Nechápem načo si niekto robí viac detí keď to nezvláda🙄 máš mať len jedno a mala by si kľud