Cítiť bolesť pri rakovine prsníka?
ktora mate s tymto skusenost, boli rakovina prsnika? je mozne aby sono prsnika neodhalilo rakovinu?
ahoj, mám veľký strach ísť k lekárovi čo mi povie, a mal si to pod pazuchou?
ahojte, neviem ci to tu este niekto cita, ale potrebovala by som poradit... asi pred mesiacom som nahmatala, ze na pravom prsniku mam nejako moc zvacsene zlazy, teda nie som si ista, ci su to zlazy, ale je to podlhovaste, okruhle, tak sudim podla toho..s kojenim som prestala minuly rok vo februari, no dnes mi este z prsnikov nieco vyslo, je to mozne, po tak dhej dobe? a mozem to mat zdurene tie zlazy? prsia sa mi teraz dost zmensili, tak neviem ci to preto tak moc citit na ohmat ☹ Dakujem za kazdu radu!
@xlucia čo ja viem tak rakovina práve nebolí. tak ak to bolí, tak by to malo byť na 99% niečo iné. určite sa bojíš, ale neotáľaj a zájdi si na vyšetrenie. držím ti palčeky. 😎
@silvapokorna dik. ale je to rok a pol stare. a u dr, som bola
ja som pocula,ze prave rakovina neboli,nie v tych stadiach,ze si zena nahmata nejaku malu hrcku, casto sa na to rpide len preventivne vysetrenim. V tom je to asi zradne. Ja som amla podobnu situaciu,ked som mala nejak 24 rokov, vtedy som prisla na vysetrenie a nebolo mi vsetko jedno, lekar mi nahmatal nieco velkosti lieskoveho oriesku, takze dalej sono,mamografia a nervy,co z toho bude. Nastastie nic, bola tam nejaka tukova hrcka. Ale doteraz si pamatam ako v BA v nemocnici sa pri sono zhrkol vsetok personal,lebo ze tak mlade baby tam velmi nechodia a nie s takym nalezom. Vtedy som si inak vydychla....ze je to ok....
@xlucia ahoj. tak na to pozerám a je tam pod názvom uvedený aktuálny dátum a text s povodným dátum je schovaný, musí sa rozkliknúť a to som s nevšimla. a to teda ako? čo to bolo? ako sa ti teraz darí? 😎
@domko prosim ta chcem sa ta opytat. Mam to iste. Ruky ked mam voľne vedľa tela tak nic nemam. Ked zodvihnem ruky hore tak mam taku hrcku na ľavej strane medzi podpazusim a prsnikom. Myslim ze to mam aj na pravej ale menšie. Bojim sa ist k doktorovi a nie som na Slovensku ani momentálne.
ahoj, u lekára som nebola pretože mám obrovský strach , ale keď si prekontrolujem prsníky tak žiadna hrčka musíš si dať ruku za hlavu a tak kontrolovať, manžel mi to tiež kontroloval a povedal mi že tam nič nemám čo vymýšľam ... niekedy ma to boli ale není to taká typiská bolesť pripadá mi to ako keby som to mala len prechladnuté prievan a pri menzese ale mám kamošku na gynekológie a ta mi povedal že ona to tiež má a bolí ju to tiež pri menzese ale určite ešte tento rok na prsníky pôjdem ( s obrovským strachom) držíme palce ale keď počúvam ženy tak to má asi každá pretože je to aj tým že zdvíhame svoje deti daj vedieť ako si dopadla
aní mňa nič neboli, aj prehmátavam si neustále, len mám taký pocit, ako keby som v tom prsníku dačo mala, ale hrčky tam naozaj nie sú, a keď tak spravia sa mi z toho neustáleho hmatania. Pravý prsník mám taký citlivejší a ľavy, ako keby ani nebol...
ahojte dievcence.....mate niektora skusenost s hrubnutou zlazou nad prsnikom?
@lenusik331 ahoj, ja mam tiez v pravom prsniku zhluknutu mliecnu zlazu. V januari ma bolela, ale na sond mi povedala, ze mam vsetko O.K. Potom to prestalo boliet. Pred dvoma dnami som si to chytala a zase ma to boli na dotyk, tak idem v pondelok na sono. Dufam, ze to nebude nic vazne. Dr. mi povedala, ze ked som mala v januari sono dobre, tak sa nemam znepokojovat.
@luciaxy ja ju mam na lavom...ale ja ne na mliecnej zlaze ..mliezna zlaza je kdesi v prsniku ja to mam ako keby priamo hore v hornom kvandrante nad bradavnkou a ovela vyssie nie na bokoch ked sa chapeme. 😉 bola som dnes na gynde ta mi urobila palpacne a som objednana na sono ale az v auguste....doktorka vravela ze by to malo byt v poriadku...ze to nieje taky tvar....ale taky rurkovity....naposledy som bola v oktobri na sono to som mala vsetko ok...neviem mam strach strasne....cakat do augusta .....mam len 22.....ach jaj a uz take problemy
@luciaxy opravujem sa na mliecnej zlaze ...pozrela som si anatomiu prsnika......hihih stane sa....soom taka rozrusena stoho vsetkeho...a aky si mala tvar toho
@lenusik331 ja to mam take bobulkovite, Dr. Povedala, ze mliecna zlaza je bobulkovita ako hrozno.
ahaa tak som zvedava ale boli ma to uz ...ked furt do toho sprtam co tam vobec mam... ☹
@lenusik331 uz si s tym bola na sone?
Ahoj,ano dve cysty,že nič strasne a do pol roka na kontrolu...a ty?
@luciaxy ahoj ano dve cysty že nič srrasne kontrola do pol roka a ty?? Dúfam že to zmizne.... ☹
@lenusik331 sono dopadlo O.K. Ten lekar, co mi robil sono je naozaj odbornik. Teraz ma boli akokeby pod pazuchou. Ja si uz myslim, ze je to psychika, lebo ked som v spolocnosti, tak nic necitim a ked som sama, tak nad tym rozmyslam a uz ma to pobolieva. Hrozneee.
ahojte, tak to tú čítam...a tiež som z toho vystrašená, nenahmatala som si nič, ale v pravom prsníku, tak ako spod pazuchy cítim tupú bolesť sem-tam a z boku prsníka ako keby som v ňom niečo mala...prehmatávam sa sústavne, ale nemám žiadne hrčky a k lekárovi sa bojíííím...
zeny...uzivali ste nieco na cysty?

@domko Ahoj, ja som bola nakoniec u ineho lekara si to dat preverit a tam mi zase povedali, ze su to tukove lymfaticke uzliny, ale ze to je normalne 😉 tak mi trochu odlahlo.