Clostridium difficile v dospelosti
Prekonali ste niekto clostridium deficille v dospelosti po antibiotickej liecbe? Vyliecili ste sa? Mali ste rekurencie? Dakujem za kazdu osobnu skusenost.
Ahojte. Zasa ja 🫣 Vcera - 6 mesiacov po fmt, som mala kolonoskopiu. Mesiac predtym negat testy na cdiff. Vcera tesne po kolono siel zo mna kusok hlien a dnes rano ho bolo uz o dost viac a strasne zapachal 😫😫😫Occh chytila ma triaska az.. Velmi sa bojim ze mi splachli prehanadlom vsetko a cdiff sa zasa vratilo. Nemate nikto skusenost? Radu? Volala som na gastro, tam ze by to nemalo byt, potom na infekcne doktorovi ktory robil fmt - ten mi povedal ze si nemysli ze sa to vratilo, ale ze ked to do zajtra neprejde mam prist.. mam az panicky strach poviem vam.
@kata_rina25 ahojky radu nemám toto se mi nestalo,já měla v lednu clostridie léčeny jen jednou vankomacinem . kolonoskopii jsem měla před měsícem a jako samoplatce jsem si udělala test Týden před zákrokem a měla jsem je pozitivní bez toxinů tak jsem se bála.ale kolonoskopie v pořádku normální nález jen vnitřní hemeroidy.zadnou léčbu mi nedali pořád mám potíže ale u mě to vypadá na chronickou pankreatidu ztoho všechno se mi udělalo tohle jsem naštvaná vše po antibiotikach.
Jak tobě dopadla kolonoskopie v pořádku?
@panenka20 nedokoncili ju. Mam 150 cm a 40 kil a creva som mala strasne stocene tam. Taku bolest som nikdy nezazila. V strede vysetrenia dosiel aj rajsky plyn.. pred kolono ma testovali ale dost dlho oredom. Asi mesiac. Dvy tyzdne pred kolono som mala dost problemy, tak som sa bala.. ale na kolonoskopii aspon co pozreli nebolo vidiet ziadne zapalove zmeny kolitidove, takze vraveli ze klostridia tam nie je. Ale prisla som domov a isiel zo mna hlien a rano zas som sla na wc a cisty hlien. a ranny aj fajne zapachal presne tak ako ten klostridiovy a mna chytila panika a ked budem po tolkych mesiacoch zas pozitivna, zazalujem ich a seba uz odstrelim.😩
@panenka20 a tebe ako bolo po kolono? hned si mala normalnu stolicu?
@kata_rina25 já ji neměla jen 1den pak už jsem měla ale já mám jednou denně ale je měkká rozpadající takhle celou dobu,občas mám dá se říct normální.
Mohu se zeptat snad to není blbe máš ve stolici zbytky nestráveného jídla?ovoce zelenina kousíčky masa?
@kata_rina25 ji ale mi bylo úplně dobře vůbec mi to nebolelo dali mi injekci silnou a pak jsem byla hodinu na dospavacim pokoji.
Doktor říkal že mi dost odsál vzduch že by to nemělo bolet a taky nebolelo
Aj ked stary prispevok ale odporucam isto mat v poriadku crevnu floru. A davat pozor na atb u mna Dalacin. Ten mi vzdy sposobi problemy aj mesiac po uzivani. Ako ste teraz na tom vy?
@panenka20 nie nemam nestravene zvysky.. po fmt som mala relativne ok stolicu, sem tam redsiu ale malekedy uz a vzdy sa to dietou alebo liekmi upravilo.. nestravene nemam vobec, ale moj maly mal dlho.. tiez po cdiff, jemu pomohli velmi enterol a potom probiofix, ale on sa rychlejsie z toho dostaval
@kata_rina25 děkuji za odpověď já to právě mám a mám sníženou elastazu což ukazuje na tu slinivku ale pořád si říkám snad nebudu mít takovou smůlu že po tom všem mi to dopadlo na ni,teď beru Kreon a probiotika VSL3 a prý jsou nejlepší co můžou být říkají doktoři.co ještě němém zkontrolováno je ještě tenké střevo no je to na dlouhou dobu říkám že snad se ztoho nevyhrabu mám pořád nadýmání prostě blbe trávení.
Ještě před koloskpopii jsem si udělala test kaltprotektin ten jsem měla 84 což je zvýšený.a test na helibacteri pylori ten mám pozitivní ale doktorovi to nějak nezajímá pořád řeší tu slinivku.
Teď jsem objednaná i k jinému doktorovi ten se vyloženě zabývá střevním mikrobem a léčí clostridie tak jsem zvědavá co on mi řekne.
Vím že malé děti nemají dobře vyvinuté trávení tak je možné že dlouhodobě mohl mít nestrávene jídla.
A co teď malý bral nakonec antibiotika? Jak mu je teď?
Dievcata,pocas vsetkych týchto procesov co opisujete ste normálne pracovali?Alebo ako ste to riešili.
@kubkovamama jasne dokonca som mala tyzden pred svadbou takze som musela a dalo sa. Ale ak nevladzes chod na PN.
@kubkovamama v nemocnici a na PN doma, zas v nemocnici a tak dookola. Neviem si predstavit chodit do prace pocas akutnej klostridie. A hlavne pocas akutnej fazy, ked mate hnacky, tak je to mega infekcne. Aj ked odomna to nechytil nikto okrem mojho dietata a to som dlho nevedela co mi je.
@kata_rina25
@kata_rina25
@ira25
@janeska17 Ahoj, prepláca FT zdravotná poisťovňa? Koľko recidiv clostridie musím mať aby mi to spravili? Mala som dvakrát.
@janeska17
@kata_rina25 inak ja sa dost cudujem ze ti robili kolono ked si mala problemy. Mne to odmietli urobit aby mi klostridiu nezaniesol este vyssie. A nikdy ani nechceli robit kolono. Ked treba vzdy mam doniest vzorku stolice na pritomnost toxinov.
@stana1974 Mne sa to vratilo 3x, neplatila som nic. Bola som po liecbe entizolom aj vanko, a deficlir uz poistili aj fekalnou.
@jankak055 no co ti poviem. Bala som sa sialene.. Bolo zo cele zle. Nechceli ani mne spravit, vyckavali. Spravili az 7-8 mesiacov od fekalnej. Plus robili testy na klostridiu aj toxiny. No ja som aj po fekalnej stale mala dost problemy, napriek tomu ze klostridia bola opakovane negativna. Chcela som pomoc pri liecbe IBS, lebo som velmi nevladala tak fungovat, ale trvali na tom ze najskor musi vyt kolono. Ale neporiesilo sa tym nic.. Pre mna to bol horor uplny, horsie ako porod. Za poslednu klucku sa ani nedostali. Inak crevo bolo ok, neboli tam pablany ani nijake znamky zapalu. Proste somsi vytrpela hodinu a pol bez akychkolvek liekov doslova peklo na zemi a nepomohli mi vobec.. Po kolono som dva dni kakala iba ciste hlieny a skoro som sa osalela od strachu. Ale doktor co mi robol fekalnu ma vtedy velmi podrzal a som mu vdacna.. Volal so mnou kazdy den a presli tie hlieny.. Kedze sa to uplne super upravilo on tvrdil ze to nie je navrat klostridie a nakoniec netestovali ale bol pripraveny aj na druhe kolo FMT.

@kata_rina25 ahoj ja som brala. V roku 2019 fmt. Tento rok som mala entizol a minuly rok som mala deoxymykoin. Vsetko ok. Popri tom som si davala probiotika enterol. Oba pripady som komunikovala s doktorkou co mi robila fmt. Chceli mi dat inu liecbu ale doktorka z infekcneho doporucila max tie co som tu spomenula.