Clostridium difficile v dospelosti
Prekonali ste niekto clostridium deficille v dospelosti po antibiotickej liecbe? Vyliecili ste sa? Mali ste rekurencie? Dakujem za kazdu osobnu skusenost.
@inka04 najhorsie na tom je ze este predtym ako mi toto prepuklo, sim bola objednana na kolonoskopiu(zial nedostala sim sa uz tam), mala som vysoky kalprotektin v stolici, takze nejaky zapal v crevach. A do toho este toho. Mala som zapal mocovych ciest a brala som Suprax, a to mi pravdepodobne spustilo tuto pliagu. ATB som dobrala a o tri dni som uz v horuckach a dehydrovana lezala v nemocnici 😭
Este som sa chcela opytat, skusali ste niektora pit acidko? Mam taku strasnu chut ale sa bojim co to urobi ? 😱
@tinus33 Skusenost mnohych po Cdiff, je ze mliecne spusti reakciu, u mna natrvalo, u inych aspon v akutnej faze. Skus, uvidis, ja sa mliecneho bojim doslova "panicky", lebo po kazdom pokuse krvava hnacka, uplne ako zaciatok cdiff (cize asi 6-krat som so strachom bezala na infekcne). U mna medzi pokusy patrilo - kozi jogurt (polovica), jogurt, tvrdy syr, dokonca mlieko v tycinkach ako zlozka po 30 hodinach u mna vyvola krvave hnacky. Cize ja uz neskusam nic. 6 atakov v priebehu roka a pol stacilo.
Dakujem dievcata za rady, zatial sa citim celkom ok...uvidim co bude dalej.Ale ak budem pozitivna pri dalsom kontrolnom vysetreni, popytam sa doktorky na tie drahe lieky...
No dievcata, som tu zas. Zajtra mam posledny den entizol, zatial sa drzim, okrem hroznej pachuti v ustach. Uvidim co bude po dobrati. No a aby som toho nemala malo, sla som na urologiu,mam zvlastne pocity ked sa mi naplni mechur. Zistli mi enterococus faecalis. No a lekar mi po predpisal Augmentin, ze si ho mam nasadit po dobrati Entizolu. Z mojim zdr.stavim som ho oboznamila. A teraz neviem co robit. Este to skusim povedat gastroenterologicke co onana to. Ale bojim sa sko cert kriza co bude, keby som ich zacala jest. A co bude po urologickej stranke ked ich nezacnem jest.
@tinus33 Ja som mala tiez v moci akusi pliagu, nikto sa neopovazil ATB navrhnut. Mne cdiff vratila 5 dni po dobrati Entizolu a to som ani ATB nemala. Tu v BA na infekcnom nikto antibiotika neodporuci, jedine v zivot ohrozujucich pripadoch a aj to len venozne. Je to typicke, ze gynekologicky alebo urologicky sa pri cdiff nieco pomnozi - oslabena imunita - hned tam nieco vyskoci. Ja som mala dokonca krv v moci a tiez nejaku bakteriu, absolutne neriesili, ze cestou obvodneho. Nikde som nesla, pila uroogicky caj a preslo.
@tinus33 Amoxicilin (Augmentin) patri do skupiny so strednym rizikom vzniku CDIFF.
http://www.fnlp.sk/index.php?option=com_content...
Delenie antibiotík podľa rizika vzniku CDI
Vysoké riziko:
Klindamicín, linkomycín
Cefalosporíny
Fluorochinolóny, moxifloxacín
Stredné riziko
Makrolidy
Amoxicilin/ampicilin
Amoxicilin/klavulanát
Nízke riziko
Aminoglykozidy, vankomycín,
trimetoprim Tetracyklín, Penicilín
Piperacilín tazobaktám
Som rok a pol po c diff, iba po jednej rekurencii, ale toto b som do ust nevlozila. Toto Vam moze odporucit, iba lekar, ktory netusi, co je c diff. Po augmentine sa Vam cdiff vrati na 99%, po Entizole je riziko iba 60 %. Kombinacia tychto dvoch je priam iste riziko. Mate take priznaky, ze je to nutne riesit? Mna bolieva mocovy mechur doteraz a som rok a pol po cdiff. Taketo pocity som mala na infekcnom, patri to ku klinickemu obrazu c diff. Aj to riesili, velmi detailne mi vysetrili moc - zberala som moc 24 hodin. Aj mi nasli bakteriu a ziadne ATB sa neodvazili dat, aj ked by boli potrebne.
Pozeram spravu, ja som mala premnozenu e.coli. To sa dostane zo stolice do mocovych ciest, aj pri prisnej hygiene. Prosto imunitny system nestiha☹
Veru som si ich nenasadila a uvidim co na to povie gastroenterologicka. A vravite ze ani enzymy? Uzivam serrapeptazu cca 3 tyzdne...😱. Citala som ze je aj na zapal criev ...
@jaza81 ahoj, tie ATB na močové cesty neberiem. Kúpila som si tbl Kapucínku, je to prírodné antibiotikum , uvidím či to prejde. Beriem to 6 dní plus urologické čaje a kanadské brusnice. Jeden deň sa mi zdá lepšie, ďalší zasa nie. Ale isto nemienim začať brať ATB od urológa. No a samozrejme aj probiotiká ENTEROL. Začiatkom septembra ešte vzorka na CD a ak bude negatívna, tak ma čaká kolonoskopia. Dúfam že aj tá dopadne dobre. Ďakujem dievčatá za rady a podporu 🙂😘😉
No a zabudla som, jasné že sa necítim stopercentne, niekedy ma pobolieva v podbrušku /ale to môže byť aj tými baktériami v močových cestách/ , aj ľavú stranu brucha cítim, ale som vďačná už aj za to, že CD mám negatívne. A dúfam že sa to už bude len zlepšovať 🙂
Ahoj všem z ČR. U nás žádná taková diskuse není, proto jsem u Vás. V červnu jsem brala ATB Dalacin a za 14 dní jsem začala mít hlen ve stolici. pak se přidala krev, bolest břicha a zvýšená teplota. Byla mi provedena Kolonoskopie, kde zjistili zánět tlustého střeva, které bylo plno bílých pablan.pak rozbor stolice a potvrzení clostridie. Nasadili mi entizol, bylo mi po něm strašně, úplně jsem se složila a nedobral ho. Začaly zimnice a střídání zácpy s průjmem. Opět vyšla clostridie. Nasazen Vankomycin, po něm snad hned dobře a po dobrání dobře 10 dní. Pak zimnice, bolest břicha, hlen ve stolici. Pak už jen hlen s krví. Zítra se dozvím výsledky vyšetření, úplně se desim, co se děje. Děkuji vám za informace, je dobré znát zkušenosti.
@jaza81 Ahoj,tak to mám zpět, 3.ataka, teď tři dny v nemocnici, dali mi opět Vankomycin a po dobrání jdu na transplantaci. Jsem z Plzně a dělají ji u nás. Děvčata a byly jste v pracovní neschopnosti nebo jste to dávaly při zaměstnání
Já měsíc marodila, pak jsem chodila dva dny a clostridum je zpět, teď mám dovolenou. Je to opravdu už tak dlouhé...
@marketacr Ja som mala len jednu recidivu, fekalnu transplantaciu som nemala, pol roka mi bolo na umretie, neustale nutkanie na sotlicu, hnacky, hlieny, unava, bolesti, po pol roku zlepsenie. Som takmer 2 roky po prvom vzplanuti a kazdy den sa borim s crevnym diskomfortom. Nasledky ostali, ale fungujem uz normalne.
Caute baby. Po dalacine som dostala clostridium. Katastrofa. Po dobrati vankomicinu som opat v prdeli. Vydrzalo mi 7 dni byt v pobode. Akoze toto je peklooooo. Ten transplant robia az na 3 recidivu? Ako sa to robi? Vklada sa to rektalne alebo tobolkou cez usta? Ludia ja mam 41 kilo!
Ahoj, nevím jak u vás, ale u nás u mě až napotřetí. Shodila jsem 10 kg. Dělali mi to spodem, kdy stolici mého manžela nějak naředili a velkou injekční stříkačkou vpravili. Pak jsem 3 hodiny ležela a pak jsem šla domů. Od té doby co se týče bakterie ok,ale stav únava a vyčerpani ještě tak 3 měsíce.
Baby boli to zavadzanie? Je to ako kolonoskopia so sondou do creva?
@zdravim, jsem jsem 5 měsíců po transplantaci, jsem ok. V nemocnici jsem strávila při výkonu asi 4 hodiny a šla jsem domů. Měla jsem pak v rozmezí 3 měsíců stavy podobné clostridii,ale už se mi nikdy nepotvrdila. Beru teď čínskou medicínu a jsem v pohodě. Taky budeš, držím palce
@janeska17
@janeska17
@janeska17
Ahojte. Ja som asi jedna z mála ktorej zabral Entizol. Som 7 mesiacov po prekonaní CD, výsledky ok, no stále ma trápi pobolievanie v ľavej hornej časti brucha. Tak uvidím ako dlho to bude trvať. 😒

@jaza81 ano ten enterol beriem tiez. Aj stravu sa snazim jest dietnu. Tak som sa stravovala aj po prichode z nemocnice.No a v nedelu som si dala na ryzu trochu hubovej omacky a v pondelok som sedela na zachode asi 10-15 krat.Hruza. Same hlieny.Hned som nasadila znova tvrdu dietu a brala som probiotika Biopron tak som zvysila z dvoch tbl na tri denne. V stredu uz bolo relativne dobre. A vo stvrtok mi lekarka na zaklade pozitivnych vysledkov nadadila Entizol...tak vravite ze nemam od toho moc ocakavat 😭 ...