Čo je najlepšie na vši?

marfka3
22. apr 2020

Ahoj.Ja som uplne v soku,dcera dnes po umyvani plno vsi...Ja si umyvam hlavu kazdy druhy den.Neviem kde to mohla chytit☹Prosim vas co je najlepsie na to??

rodinkamm
22. apr 2020

Ahoj. Mne keď dcéra doniesla vši tak manžel mi kúpil šampón Predátor . Ten nám zabral úplne super.

darina1952
22. apr 2020

V postate všetky tie šampóny majú rovnaký účinok - mali sme Predátor aj Paranit. Aplikujú sa 1x za 7dní. Najdôležitejšie je ale dennodenné pravidelné vyberanie hníd a vší. Takže nie len po plikácii prípravku ale aj každý deň medzi aplikáciou treba vlasy poriadne pozrieť a vyčesať hrebeňom a prstami odstrániť hnidy - vajíčka a nechtom ich rozpučiť. Vlassy si rozdeľ na sekcie a postupuje systematicky pri prečenávaní, aby si nevynechala žiadne miesto. Plus ja som aj častejšie prala posteľnú bielizeň.

kopytko03
23. apr 2020

Moje deti doniesli vši dvakrát. Ak má plnú hlavu, tak to už pár týždňov tie vši má, doniesla ich pravdepodobne ešte zo školy alebo škôlky kým sa zavreli. Ja odporúčam Paranit, mali sme aj iný šampón ale ten som mala dojem že nezaberá dobre. Umyť hlavu podľa návodu a každý deň vyčesávať všivákom, kľudne aj dvakrát denne zo začiatku. A hlavne treba odvšivovať nielen dcéru, ale s najväčšou pravdepodobnosťou ich máte už aj ostatní v domácnosti, takže treba umyť a vyčesávať každého. A hľadaj hnidy vo vlasoch. Ja som bola slepá, ja som tie hnidy nikdy nevidela, ale potom som zistila že keď zasvietim na vlasy baterkou, tak oni sa tak zvláštne odrážajú, tak pomocou nej sa dali nájsť lepšie. Posteľnú bielizeň som prala denne (možno to nie je treba tak často ale ja som bola zo vší mierne hysterická 😀) a takisto som oprala všetkých plyšákov čo mali deti v posteli, po vysušení som ich zavrela do igelitového vreca a vytiahla až po tom, čo sme sa vší zbavili. Plus som každý deň predantnejšie vysávala.

erickatt
23. apr 2020

@marfka3 no pravdepodobne ano. A s čistotou to nemá nič spoločné .

katzed
23. apr 2020

Pre istotu jej môžeš ešte vyžehliť vlasy žehličkou, zbavíš sa tých čo si nenašla.

lobic
23. apr 2020

@marfka3 nie si sama, co sa s tymto stretla. Kamoska to kazdu chvilu riesila s dcerou, lebo mala mala dlhe vlasy a to bol nonsens. Vycesavat a umyvat furt. Dobry je napriklad aj tea tree olej, ked sa da do normalneho samponu aj to zabije vsi, len neviem ako je to potom s hnidami.

asia83
23. apr 2020

@marfka3 Šampón na vši aplikovať každý deň, kašlite na peniaze či na to, čo je na ňom napísané. No a každý deň vyberať hnidy, vši.

meluzinaaa
29. jún 2021

Peroxid vodíka 3 percentný z lekárne. jediný účinný na prvý šup.zato pomáha farba,ale čistý peroxid je lepší a účinnejší.

cherryann
17. dec 2021

@lobic Tea tree vraj fungovalo kedysi, dnes už skôr eukalyptus citriodora. No a farba... Mrknite sem, tu je také zhrnutie, ako na to, nie je to také zložité, len to netreba komplikovať 🙂 https://www.vsivacik.sk/user/documents/upload/B...