icon

Čo mám povedať doktorke, keď chcem ísť na PN?

1. jún 2021

Chcem ísť na PN čo povedať DR aby mi hu dala ?

nafka0483
1. jún 2021

Roztrhali ti vypoved? Kto, zamestnavatel? :D

viestta
Odpoveď bola odstránená
kkovacovak
1. jún 2021

Máš podplatenú sociálku že k tebe neprídu na kontrolu?

viestta
Odpoveď bola odstránená
martinkatinka
1. jún 2021

@nafka0483 tak nechcu prist o taku zamestnankynu roka 😉

nafka0483
1. jún 2021

@martinkatinka Ale tak tu je jasny problem niekde inde. Ak podam vypoved tak, ako kaze zakon, tak mi je jedno, ze oni svoju kopiu roztrhali :D :D
Inak si to ani neviem realne predstavit, ze pridem na personalne, alebo teda za nadriadenym a dam papier, ze toto odovzdavam, potvrdte mi prevzatie a dotycny vezme ten papier a predomnou roztrha? Akoze aby urobil divadlo? :D
Tak idem vzapati na postu, poslem doporucene s dorucenkou a vybavene...

Ale tuto autorka da vypoved, ktoru roztrhaju, pyta neplatene volno, ktore nedaju a dovolenku setri, tak chce PNku aby mala 3 mesiace volno...

martinkatinka
1. jún 2021

@nafka0483 tak evidentne aka firma, taky zamestnanec

kitycat
1. jún 2021

To je nejaka provokacia nie?

janulik270
1. jún 2021

To ze pojdes na PN budes mat vychadzky takze skor budes doma.Len aby po 2.mes zamestnavatel nedal vypoved.Doktorka vie napisat PN vsetko sa da ale treba mat aj diagnozu napr bolest krizov posle ta na rehabku.Ale len tak marodovat urcite neda tak dlho

autor
1. jún 2021
martinkatinka
1. jún 2021

A aku mas vlastne pracu?

minimie
1. jún 2021

Len sa potom s takto umelo vymyslenou PN nepokúšaj využiť poistku, prídu ti na to a ešte môžeš ty aj lekárka mať na krku podozrenie na poistný podvod 😃

autor
1. jún 2021

@minimie to nemám v pláne

panelacikova
1. jún 2021

@viestta zas ber to tak, že cigánom platíme celý život dovolenku 😀

viestta
Odpoveď bola odstránená
anita1978
Odpoveď bola odstránená
aurorastone
1. jún 2021

@panelacikova "dig more gadzovka máš s tým nejaký problém" 🤣 toto som raz dostala ako odpoveď keď sme pindali s kamoškou čosi na systém a nevšimli si kto je okolo nás.... Pre lepší zážitok treba chytiť nos pri čítaní 🤣🤣🤣

panelacikova
1. jún 2021

@aurorastone no ďakujem pekne... chystám sa večerať 😀 😀

klip0
1. jún 2021

To len niekto provokuje 🙂

anita1978
Odpoveď bola odstránená
judar
1. jún 2021

Leniva a spekulantska dokopy....dovolenku sa jej minat nechce a len rozmysla jak vybabrat so systemom, byt nadalej zamestnana a 2 mesace si valat rit...

klip0
1. jún 2021

@anita1978 ako ano aj ja poznam ludi co to robia, ale ze niekto takto priamo napise, ze chcem si 2 mesiace oddychnut a nechcem si míňať dovolenku? To ake IQ na to treba? 😁😁

zdena1990
1. jún 2021

Kríže chrbát poznám kopec ľudí čo sa takto hodili dlhé mesiace na PN

zlatovlaska123
2. jún 2021

@viestta a ty snáď platíš jej odvody? Každý pracujúci si platí za seba sám pre prípad PN pokiaľ viem...

viestta
Odpoveď bola odstránená
nafka0483
2. jún 2021

@zlatovlaska123 Odvody nefunguju tak, ze to si platis do nejakeho svojho fondu kde sa ti to kopi a ked sa ti to hodi, tak to vycerpas. Ako pise @viestta je to solidarny system a vyplaca sa tomu, kto na to ma realne narok.

To by inak mohol mat kazdy svoj "ucet" a tie peniaze si vyberat bez akehokolvek dovodu - ze ja som odvody dal, tak ja si ich vyberiem. Takto to ale nefunguje. Svojimi odvodmi a danami si v podstate "predplacas" aj pobyt v nemocnici, aj vo vazeni aj ine veci a nejdes to vyuzit "len tak", lebo ved ja si za to aj tak platim...

kvetinka75
2. jún 2021

prečo nejdeš na neplatené voľno? Tam môžeš byť koľko sa ti ráči.

simca06022011
2. jún 2021

No aby ti "hu" dala, by si mala povedat ze si chora a co ti je... a na 2m mozes zabudnut, ja som realen bola chora a posudkovy lekar po mesiaci PNku zrusil. Moj chlap bol v nemocnici a doma a po par tyzdnoch ho pravidelne riesili, ci este musi byt PN...to san edava zo srandy. Zo srandy mozes byt doma tyzden, upratat byt, oddychnut a ist do rpace

zlatovlaska123
2. jún 2021

@viestta @nafka0483 ja s vami súhlasím, máte pravdu, len som tým chcela povedať to, že či ona pôjde alebo nepôjde na tú PN nám môže byť jedno...keď nepôjde nebudeš mať z toho žiadnu výhodu ani viac peňazí...skôr ona uškodí sebe, keďže vieme aké biedne sú tie dávky...každý kto si platí odvody má na to nárok, a už či zneužíva systém to už je na jeho svedomí

zlatovlaska123
2. jún 2021

@kvetinka75 no asi preto, že tam zostávaš úplne bez príjmu...a navyše si ešte musíš za seba zaplatiť + vybavovačky