icon

Čo mám povedať doktorke, keď chcem ísť na PN?

1. jún 2021

Chcem ísť na PN čo povedať DR aby mi hu dala ?

Strana
z3
kvetinka75
2. jún 2021

@zlatovlaska123 ja viem veľmi dobre prečo, je to čistá vypočítavosť a neférovosť voči tým, ktorý makajú a odvádzajú odvody. Takýchto vychcaných ľudí by som ani nezamestnala.

kaki3
2. jún 2021

ANo ako je to jej vec, len ako ide o princip a mozno aj o jej kolegyne a kolegov, ze za to, ze ona si chce oddychnut, mozno nebudu mat cez leto ani len par dni dovolenky

nafka0483
2. jún 2021

@zlatovlaska123 Ano, to ci zneuziva system je na jej svedomi, teda to ci sa o to pokusi. Lebo sama to nedokaze, musi "spolupracovat" lekar. Ja ked mam problem, napr. zachvat, tak viem moju poprosit, nech ma necha doma tyzden, nech sa z toho postupne spamatam, neda mi papier len na ten den, ale chape situaciu, takze tyzden je ok. Ale 2 mesiace - to uz kontroluje posudkovy lekar. Sleduju aj to, aka diagnoza a ci je pacient posielany na dalsiu diagnostiku, na odborne vysetrenia. A ak vyhodnotia, ze je to neopravnena PN, tak ma problem aj lekar, ktory ju vystavil.

Znama tak bola, ze potrebovala vykryt iste obdobie ked menila pracu, tak povedala obvodnej, ze ma strasne bolesti chrbta. Myslela si, ze vybavene. A ovodna ju poslala na ortopediu, na RTG, na neurologiu, ortoped predpisal rehabilitacie - potom PN ukoncila, ze uz sa citi lepsie, lebo keby nie, tak jej daju obstreky, infuzie, pojde na magneticku...

minimie
2. jún 2021

Vo všeobecnosti je u nás v takmer celej spoločnosti až príliš vysoká akceptácia takýchto podvodníkov a vysosávačov systému. Niektorí sa tým dokonca radi pochvália. A potom všetci pindajú na to, aké máme vysoké odvody, keďže sa musíme samozrejme vyskladať aj na nich. A doplácajú na to tí poctiví, ktorým by toto nikdy nenapadlo spraviť.

donuliena
10. sep 2025
@nafka0483

Z akeho dovodu chces ist na PN? Mozno keby si objasnila situaciu, tak by sme aj vedeli relevantne poradit.

@nafka0483 to je blbá otazka

nafka0483
11. sep 2025
@donuliena

@nafka0483 to je blbá otazka

@donuliena Preco?

donuliena
11. sep 2025
@zirafienka

ak si chorá, tak vieš čo máš povedať, vtedy ti "HU" dá a ak si zdravá, tak si poraď sama...

@zirafienka typická slovenská sprostosť a zavist

donuliena
22. okt 2025
@nafka0483

@donuliena Preco?

@nafka0483 každý potrebuje PN keď ma hnusnu robotu

Strana
z3