Čo môžu byť tieto nepríjemné svrbiace vyrážky?

hela97
3. júl 2019

Ahojte žienky, už niekoľko dní sa mi na tele hlavne na prsiach,nohách a občas aj na rukách spravia červené vyrážky-flaky, strašne to svrbí,neviem si s tým poradiť.Pred pár rokmi som užívala lieky na histaminovu intoleranciu ale už približne dva roky som jedla všetko a nemala som takéto problémy, všetko sa to spustilo až po pôrode a keďže kojim bojím sa aby to nebol problém pre malú lebo tie fľaky mám dosť výrazne aj na prsiach,doteraz som si ale na malej nevšimla žiadnu zmenu na pokožke.Prikladam aj foto ak by niekto vedel o čo ide prosím napíšte mi.

arcticcode
3. júl 2019

Vyzera to presne ako zihlavka - alergicka reakcia na nieco

liv1
3. júl 2019

Aj na slnko to moze byt alergicka reakcia. Aj na hocijake jedlo

0hena0
3. júl 2019

@hela97 mozes si do kokosoveho oleja vytlacit strucik cesnaku. 2,3 ks a nechat v chladnicke stat a kozmetickym tamponom to potierat. Je to urcite vnutorny pro lem ale upokoji ti to.

hela97
autor
3. júl 2019

Nemôže to nejako škodiť malej?

hela97
autor
3. júl 2019

@0hena0 ďakujem vyskúšam,nechcem jesť tabletky na alergiu keď kojim,tak dúfam že toto pomôže

liv1
3. júl 2019

@hela97 malej by to nemalo nijak skodit. A myslim ze tabletky na alergiu mozes ked kojit, ved to nebudes jest hufne kazdy den

0hena0
3. júl 2019

@hela97 na vsetky taketo neduhy pomaha striktna dieta. Ak nemusis, vecer po 18h.nejest a poobede uz nic tazko stravitelne. Aby to dlho nestalo v crevach. Taketo reakcie su casto pri narusenom PH organizmu. Precistit traviaci trakt. Pripadne odber krvi,.

tamvtme
3. júl 2019

Mne sa takéto vždy vyhodí na začiatku leta zo slnka v kombinácii s potom... Pomáha mi neskrabat (inak sa to rozširuje) a potierat fenistilom...

hela97
autor
3. júl 2019

Chcela som ísť ku kožnej ale má dovolenku,v lekárni mi nato dali takúto masť,vraj nič iné mi dať nemôžu.

diewcatqoo
3. júl 2019

@hela97 ahoj, ak mas histaminovu intoleranciu, moze byt, ze teraz sa ti to vplyvom hormonov po porode vratilo. Vacsina hitkariek je v tehotenstve uplne v pohode a po porode hit udrie zas plnou silou.
Mozes si to natriet fenistilom, ten posobi len lokalne. Pripadne si daj aj kvapky fenistil. Nepises, ake stare je dieta... ale my sme davali na odporucanie lekara fenistil aj takmer novorodencovi, takze asi by to nemalo uskodit malej.

natal12
3. júl 2019

@0hena0 zdravím. Napíšem Vám ip.

hela97
autor
3. júl 2019

@diewcatqoo v tehotenstve som mohla zjesť čokoľvek a nemala som ani vyrážku, malá má teraz 6 týždňov

diewcatqoo
3. júl 2019

@hela97 placenta prirodzene produkuje enzym dao, ktory stiepi histamin. Takze mozes jest v podstate cokolvek a vdaka tomu, ze placenta produkuje dao, telo to zvlada prijat bez problemov. Potom sa ale hit zvykne vratit v este vacsej sile.
My sme davali fenistil synovi od 6 tyzdnov. Takze myslim, ze ak si das ty a kojis, nemalo by to uskodit babu. Ale ak si nie si ista, konzultuj to pre istotu s pediatrickou.

stelinocka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marienka987
4. máj 2021

Dobry den pripojim sa aj ja minuli mesiac 24.4 mi robili viškrap a teras mam to iste neviem co to moze bit a s coho strasne to svrby

angi07
5. máj 2021

Fenistil sa dava aj babatkam takze kludne si mozes dat aj ty aby si sa netrapila

angi07
5. máj 2021

A po porode som mala to iste.po 3 mesiacoch som mala na vela veci alergiu, presne taketo flaky, vyrazky.len u mna to bolo o to horsie ze sa mi zapalil prsnik tak som musela ATB na ktore som tiez dostala reakciu , ale to uz sme riesili s doktirom museli.mi.pichat injekcie a musela som prestat kojit🙄 trvalo mi to 2 roky kym sa mohe telo dalo dokopy a zmizli moje alergicke reakcie na potraviny

bubuzu
5. máj 2021

@hela97 ahoj,bude to zihlavka.mne sa taka urobila po roku od porodu.alergia na nieco.ak si mala hit,tak sa ti mozno vratila,naozaj po porode a pocas dojcenia je v tele hormonalny vykyv a ten moze sposobit kadeco.ja sa dostala nejaku injekciu kortikoidovu,mala som toho vela.kojila som dalej.ked to neprechadzalo,dala mi kozna prednison tabletky,malu davku,co by nemala ublizit malemu stale kojenemu.po tyzdni tabletiek to preslo,ale teda preslo to aj do mlieka a syn,rocny vtedy,zacal mat tocenie hlavy,prezmurkaval a ocividne mu to nerobilo dobre,preslo to az po tyzdni a pol po vysadeni tabletiek.