Čo na fest plesnivé nohy?

majkabr
15. jan 2016

Poraďte mi prosím čo a fest plesnivé nohy?? Canesten nám už nezaberá. A dotyčnú osobu k lekárovi nedostanem.

kleofaszkutya
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dominika6
15. jan 2016

Vodu a smirgel

sisika
15. jan 2016

Propolisova mast alebo konopna mast. Umyvat v slabom roztoku octu a sody bikarbony. Denne.

99zuzula
15. jan 2016

Savo

sisika
15. jan 2016

A topanky denne povytierat handrickou namocenou v octovej vode,a vlozit na noc staru ponozku naplneny solou,vymienat ju kazdy den.
A ten roztok na nohy taky riedeny vodou,samozrejme nie cisty ocot a sodu 🙂.
Este sa osvedcil aj repik,ale to treba varit cerstvy kazdy den-neviem ci mate na to cas...

seahorse27
15. jan 2016

Mast Mykoseptin je celkom ucinna. Canesten je nic - na nohy to vôbec nezabera.

barbora59
15. jan 2016

Ist k kekarovi. Ak dotycnemu nevadia jeho fest plesnive nohy tak neries. Co chces chodit po lekarnach a kupovat masticky ktore ti odporucili na modrom konikovi? Treba ist k lekarovi. Predpokladam ze treba brat antibiotika. Ja som raz mala na stehne, priniesla som si to z exotickej dovolenky. Mesiac som brala atb. Zabralo.

alore
15. jan 2016

Mykoseptin mast+incidin sprej

damadama
15. jan 2016

@majkabr plesne sa množia v teplom a vlhkom prostredí.Zbaviť sa ich na nohách je beh na dlhú trať. Inak sorry, taký laxný prístup, to by som urobila iný poriadok..., snáď nemáte aj deti? Roznáša to po byte a do vane... Treba toho dotyčného hlavne NAUČIŤ HYGIENE!
Takže vymeniť komplet všetky topánky a papuče, ak je to možné. Inak ich treba zvnútra naoctovať a zabaliť aspoň na 3 dni do igelitového sáčku (odporúčajú pedikérky). Nech nosí LEN bavlnené ponožky, treba ich meniť 2-3x za deň (asi nebol na vojne..., inak by toto mal osvojené po tých pochodoch). Prať ich treba na 60 stupňov a žehliť. V lekárni dostať tekutý prášok proti plesniam Fongex (ak nemajú, nech objednajú), prať v tom aj posteľnú bielizeň a uteráky.
V lekárni kúp hypermangán (kryštáliky, pozor, farbia) a Betadine mydlo (hnedá fľaša 120ml) a v tom nech si na striedačku močí nohy, potom poriadne osušiť, hlavne medzi prstami. Môže piť 2x denne šalviový čaj, znižuje potenie, po týždni stačí raz za deň šálku.
Môže užívať probiotiká, znižujú celkový výskyt nežiadúcich plesní a zvyšujú imunitu.
Držím palce.