icon

Čo pomáha na vysoký pulz?

llenka014
31. mar 2021

Čo pomáha na vysssi pulz 100 a viac mám na oximetry 😐

danielahamar
1. apr 2021

Ja mam normálne okolo 60, cele tehu som mala okolo 100,však som sa aj na prd cítila. A inak pri tetanii som mala taký vysoký, takže vždy viem, že to na mňa ide. Mala som aj holter.

jazula
1. apr 2021

@llenka014 Ja mám vysoký pulz cely život, som aj sledovaná na kardio (ale kvôli šelestu). Na margo pulzu sa kardiológ vyjadril, že problém nevidí, že to mám fyziologické, každé srdce je iné. Ja to mám v kombinacii s nižším tlakom. Ak máš ale normálne pulz okolo 60, tak by som to tipla najskôr na psychikou vyvolané, už z toho Covidu musíš byt nervózna, plus úzkosti čo spomínaš...skús zaradiť relaxačné techniky, teplá vaňa, obľúbená pohodová hudba... Bude dobre 🤗

bejkovnicka
1. apr 2021

@llenka014 tep si zmerias jednoducho aj sama. Nahmataj si napríklad na ruke alebo krku pulz. Zapni si stopky a spočítaj si koľko krát ti udrie srdce za 15 sekúnd. Výsledok daj krát 4 a vyjde ti aký máš pulz za minútu.

stanulienkat
1. apr 2021

Psychika,stres. V 2. Rade si meraj ručne pulz, alebo na tlakomery. Ten oxymeter tiež nemusí byť úplne presný. Normálne si nahmatať pulz a pozrieš koľko krát za minútu buchne.

majamat
1. apr 2021

@llenka014 vsetky dii pristroje mozu byt nepresne, a teda tie oximetre uz uplne. najlepsie je si odmerat len tak prstami.
no ako som pisala, aj pri uzkosti moze byt vyssi a to mozno aj v obdobi, ked uzkost nepocitujes, tvoje telo je tak nadstavene na taky pohotovostny rezim. pri strese sa uvolnuje kortizol a pri tom moze pulz stupat. a to sa deje pri uzkosti. dlhodobo moze u teba pretrvavat vdaka tvojmu psychickemu stavu aj zvysena hladina kortizolu. samozrejme to kolise,a le celkovo mozes byt zrejme teraz tak nadstavena na vyssie hodnoty.

llenka014
autor
1. apr 2021

@kisskiss a ako dlho ti to trvalo? Ja mám dnes 11 deň

jankarec
1. apr 2021

@lalenka33 manzel ma tiez tlak v norme, EKG ok. pulz vysoky - dali mu Holter a zistili nejaku tachykardiu, dostal lieky. cize nie vzdy tlak v norme znamena, ze je vsetko ok..

llenka014
autor
1. apr 2021

@jazula volala som dr že čo s tým tak vravela že EKG mám v poriadku že to mám stresom úzkosťou vyvolané + covid, ale tak bola by som viac spokojná keby predsa má pošle na kardiológiu a taˇ potrebujem výmenný lístok

kisskiss
1. apr 2021

@llenka014 nie som si už celkom istá, ale cca po tých 12 - 14 dňoch to prešlo..

llenka014
autor
1. apr 2021

@kisskiss no dúfam že aj mne to prejde lebo je to nepríjemne

lalenka33
1. apr 2021

@jankarec ja ale nikde nepíšem nič o tlaku

siska53
1. apr 2021

@llenka014 a uz treba vymenny listok? Lebo doteraz nebol nutny!

llenka014
autor
1. apr 2021

@siska53 no keď som volala tak povedali prineste výmenný lístok a uvidíme

carmenuska
1. apr 2021

Mala by si ísť na kardio, ak to bude pretrvávať po covide. Ja mám tiež a moja dcéraje práve po operácii kvôli pulzom a to má iba 6 rokov. Na Holteri ,ani na EKG nemáme nič. Treba ti urobiť echo, napr. ja mám prolaps chlopne a preto mám aj pulz. A že oximeter meria nepresne, je hlúposť. Používame ho roky, máme lacné 4 ks a meria to tak, ako aj tlakomer. Ja sa práveže pomýlim pri počítaní, najmä dcére, pretože ona ide aj 260 ked má záchvat a to sa už počítať nedá. Ak ti ukáže oxymeter nepresne, tak len o niečo. Ale neukáže ti 105 a v skutočnosti budeš mať 65....Max malú odchylku. Orientačne to máš vysoké a nie je dobre pre srdce takto ísť, súvisia s tým mnohé iné veci. Mne tiež každý hovoril, že to som taká povaha, alebo psychika,alebo že proste tak mi ide. Až kým dom nemala echo. Teraz beriem vasocardin a nedá sa to porovnať, je mi konečne dobre.

llenka014
autor
1. apr 2021

@carmenuska áno po covidu sa budem pýtať na kardio určite nech mi spravia echo

majamat
1. apr 2021

@carmenuska oximeter teda mera nepresne. oximeter odmeral 77 a zacharanari svojim ekg 140. dobry rozdiel, v praci mame aj drahy oximetera a 1/2 lidi ma pulz medzi 30-40, co je nerealne. zaroven pri merani tlakomerom maju pulz v norme. vsetky tieto digitalne pristroje mozu byt velmi nepresne,a le oximeter ne nepresny asi naviac pri merani pulzu. kyslik odmera lepsie. .

carmenuska
1. apr 2021

@majamat no tak to sa mu nezda.Mame doma 4 rôzne.Jeden je z Lidla,druhý z lekárne značkový a dva sú najlacnejšie z Číny. My to používame kôli dcére nonstop a všetky nám vždy +- 5 pulzov hore dole merajú rovnako. ...Dokonca keď nám ju brala záchranka,tak nám odporučili ten z Lidla sanitas.V dvoch zachrankach ho mali presne tento,preto sme ho kúpili....Aj na detskom majú také obyčajné bežne na izbe. Ale hádať sa nejdem.Ale teda 30-40 pulzov tak to je podľa mňa zle merané ,zle nasadený prst,alebo zle baterky,lebo to som sa ešte nestretla. a fakt mam s týmto bohaté skusenosti

llenka014
autor
1. apr 2021

@kisskiss môžem sa ešte spýtať bolo Vám aj tak slabšie ? Či len to búšenie ?

zuzi56
1. apr 2021

@llenka014 tak ak trpíš úzkosťami ten tep máš z toho vysoký, ja som to tiež mala aj 140, teraz mám AD a tep nad 80.

llenka014
autor
Autor odpoveď zmazal
llenka014
autor
1. apr 2021

@zuzi56 terat som si merala tep 105 a tlak 127/88

kisskiss
1. apr 2021

@llenka014 akože či som sa ja cítila slabá? Lebo to áno a veľmi, musela som sa vždy dlho nútiť a premáhať, aby som sa vôbec odhodlala ísť na WC. Vlastne nejakých 7-8 dni som nevládala nič, len ležať.. ale ja som teda mala aj hrozný kašeľ, teplotu, stratila som kompletne čuch aj chuť, úplne 0 bodov.. takže som takmer nedokázala jesť, lebo jedlo bez chute a vône boli len otrasné neurčité textúry a hmoty v ústach.. aj teraz ma striasa pri spomienke. Čiže zrejme som bola oslabená aj z toho nejedenia a teploty..

gondyo
1. apr 2021

určite je to vírusovým ochorením momentálne, organizmus bojuje...aj ľahší vírus môže spôsobiť búšenie srdca, je možné,že po covide to bude horšie...no nechcem strašiť...treba magnéziové tablety,aj viac za deň a skús sedatif pc,brať podľa návodu,je to čisto prírodné a bezpečné...mne búšenie srdca spôsobilo,že sa nedalo ani spať...toto mi pomohlo...

llenka014
autor
1. apr 2021

@gondyo magne b6 beriem po covide chcem navštíviť kardiológa pre istotu

majamat
1. apr 2021

@carmenuska tak zachranari snad vedia ako to nasadit, problem je u ludi s malymi, alebo pokrivenymi prstami, no v takom pripade nechce odmerat ani saturaciu, a toto teda ten pripad nebol.

majamat
1. apr 2021

@carmenuska predtym som to merala ja, nez prisli zachranari a s nasimi pristrojmi a tlakomer ukazal pulz 142. myslela som, ze blbost,oximeter ukazal 105. nasledne teda zachranari odmerali tak ako som vyssie napisala a teda svojimi pristrojmi.

gondyo
1. apr 2021

no veď jasné, určite choď...ale ekg bude v pohode, jedine, že nasadia betablokátory...viem,že už tie neaktívne vírusy sa "usádzajú" pri chlopniach, preto búši srdce...srdce je v poriadku aj tlak...len vysoký tep

llenka014
autor
1. apr 2021

@gondyo EKG som mala pred covidom ok len teraz neviem čo somnou je prečo buší no v utorok sa chcem objednať na kardio nech mi dajú niečo na ten tep

gondyo
1. apr 2021

rozumiem...píšem,že čo sa s tebou deje...

llenka014
autor
1. apr 2021

@gondyo a to ostáva natrvalo ? :(