icon

Čo pomáha zmierniť plynatosť a kŕče?

9. jan 2025

Aspon 3x do tyzdna mávam krce vlavo hore v oblasti rebier, som nafúknutá, zvyšuje sa mi plynatosť, robí sa to len po jedle, mala som obdobie, ked sa mi to nestalo cely tyzden, ked som jedla tak raz do dňa kvôli chorobe, vačšinou sa mi uľaví, keď idem aj 3x na wc.. dneska som mala v plane s tym ist do doktorky, len predstava, že ma pošle na gastro, je hrozná 🙂, prosím Vás stretol sa s tým už niekto? Čo Vám pomohlo na plynatosť? Samozrejme ak lieky nezaberú, už budem musieť ísť do doktorky..

nynia
9. jan 2025

Mne to sposobuje lepok presne plynnatost aj krce. Takze ked nechces ist k dr tak vylucovacou metodou musis zistit co konkretne z jedla ti to sposobuje. A na plynnatost mi celkom dobre zaberal espumisan a probiotika.

lukbe
9. jan 2025

Vpravo hore pod rebrami bolí zlcnik. Myslím, že gastru sa nevyhnes, nie je dôvod na obavy.

autor
9. jan 2025

@lukbe písala som vľavo hore 🙂

autor
9. jan 2025

@nynia mala som podozrenie na lepok, včera som napríklad jedla poväčšine len jogurt a hlavne špagety, skúsim vyradiť na niekoľko dní lepok, hádam to pomôže

lukbe
9. jan 2025

Aha, čítala som vpravo🙈, tak neviem, ale pred testami lepok vysadiť netreba.

autor
9. jan 2025

@lukbe momentálne sa bojím ísť na do gastro 🫣, sama pre seba chcem zistiť, či bez jedenia potravín, ktoré obsahujú lepok budem mať kŕče a bude ma tak strašne nafukovať

lukbe
9. jan 2025

Je to tvoja voľba, ale netreba sa báť.

renatablazejova
13. jan 2025

Skús ešte vysadiť aj mliečne výrobky môže to byť aj intolerancia na laktózu treba sledovať po akých jedlách máš ťažkosti nemusí to byť lepok .Aj keby si išla na gastro tak sa bude lekár pýtať že kedy sa tie ťažkosti objavujú nemusíš mať obavy intolerancia na laktózu sa vyšetruje z dychu .Držím Ti palce aby všetko bolo ok 🥰

zuzudrnda
13. jan 2025

Skúšam presne preto vysadiť lepok a laktózu. Skús aspoň mesiac. Tak odporúčali aj pri diéte - aip protokol zostavený lekárkou a postupne pridávať. Vyhni sa aj sacharidom, sladkému a strukovinám, čo to spraví. Želám nech je lepsie