Čo pomôže na zápal okolo nechta?
Vie niekto poradiť čo na to pomôže?
Dakujem

@vivuska666 a čo je to?
Čo s tým dokáže chirurg?
ichtamolova mast taka hneda betadine a uvolnot hnis sterilnou ihlou po kupeli s betadine (len nohy ) a lepsie strihat do buducna nechty
Juj to musi riadne boliet. Skoda, ze ste na chirurgii neboli dnes. Je to zarastajuci nechet. Betadine na dezinfekciu, vytlacit hnis, ak sa da, kusocek gazy s Betadinom vlozit pod nechet.
@loginexistuje venujem Max.starostlivosť nechty..
Preto neviem z coho
Vymoc v slanej vode, najteplejsej, aku znesies. Opatrne vytlac a ichtoxilovu mast natri, ako ti radili vyssie
Ja by som dala na to ichtialovu mast, taka cierna strasne smrdi. Dcera mala to iste o chirurgii nechcela ani pocut, tak sme davali mast a ta vytiahla hnis a ukludnil sa zapal. Nastasite netrebalo ziadneho chirurga.
na nohach treba do rovna strihat nie do obluka a davat pozor na zarastanie a urob ako som ti vyssie pisala to sa proste obcas stane
@tajik buď v kľude. Ziadneho chirurga nepotrebujete.Aspon zatiaľ. My to mávame pravidelne. Kúp mastičku Ichtoxyl, namaz v hrubej vrstve na palcek a obviaz obväzom alebo rychloobvazmi. Nechaj 24 hodín, potom rozviaz (keď sa budete napr. sprchovat), nechaj vyvetrať a znova namaz a zalep alebo obviaz. Pekne to vytiahne hnis. Za pár dní to prestane bolieť. Ten hnis sa potom s košickou zlupe.
@tajik v pohode. jemne otvor, nech ide vonku hnis. Ak mozes zozen si framykoin mast alebo tam daj zasyp. Ja som ako dieta bola odbornik na ohryzanie nechtov 🙈 a mala som to x krat. Nikdy ziadna chirurgia nebola.
nezabudni potom zalepit.
@kittykat22 juuj ďakujem,až som kludnejsia
@tajik ak su to tvoje tapaky tak to trosku vo vode vytlac. Ak su to tapaky dietata tak moc nie. A skus to odmocit v harmanceku. Otvoris to na tom mieste kde je ta chrasta. Pinzetou namocenou v alkohole to odlupni. Pojde to lahko.
@kittykat22 práve som tak urobila
@tajik ako ti baby radia a pozor na úzke topánky. Ja som to mala po pôrode nakoľko my narástli nohy ( resp upadla klemba) bola som aj na chirurgii ale potom sa mi to vrátilo práve kvôli topánkam. No už som to dala dokopy sama. Vkladala som si pod necht kúsok vaticky namočenej v alpe a počas dňa menila.
Noo takto: toto je už riadny zápal, ak máš vrasteny necht tak sa rýchlo objednaj na medicínalnu pedikúru, dá ti sponu na necht a vylieči to..v začiatkoch ešte pomôže betadine, ale ak je necht vrasteny, buď si ho podlozis sama (boli to), alebo ideš na pedikúru, chirurga netreba
@tajik nemas znamu sestricku, lekarku, kamaratku z farmacie ktora ma doma framykoinovu mast na zahojenie? treba to natriet a zalepit. A baby dobre radia - kup si papuckovity druh topanok. Napriklad nieco ako UGG aby mohli tie laby volne fungovat.
Mne pomohla pedikerka, už mi hrozilo aj strhnutie nechta. Sestra mi poradila, nech nejdem ešte k chirurgovi, poslúcha som, nechtík mi osetrila, dala špeciálne špony na necht a pomohlo.

Chirurg. Zazili sme to 2x. Toto uz nevyliecis ty.