Čo robiť, ak sa jedlo dostane do otvoreného zubu?
Ahojte . Zubárka mi dnes ráno vybrala nervy zo zubu a nechala ho otvorený . Ja jem od rana len zemiakovú kasu ale žiaľ sa mi tam určite dostalo . Neviem to ovplyvniť aj keď mám hlavu naklonenú na pravú stranu ( otvorený zub je na ľavej ). Čo mám prosím robiť ? Ja som sama s dvomi malými deťmi ( dvojičky 3 mesiace a syn 3 roky ). Jesť niečo musím kvôli mlieku . Máte pre mňa prosím nejakú radu ?
Pred jedením si si tam mohla napchať vatu a jesť opatrne, aby si ju nezjedla.
Teraz si normálne vyčistí zuby a dobre povyplachuj ústnou vodou.
Zubár ti tu dieru ešte dôkladne vyčistí pred zaplombovanim.
Neboj sa, nič sa nestalo.
Ja som si vyberala špáradlom alebo tým koncom kde je dentálna niť
vysprtat sparatkom, medzizubnou kefkou, vycistit zuby a vyplachnut. Ked pojdes jest napchaj si tam vatu... ako pise @aurelia2000 alebo zuvacku :DDD to by som skusila ja :DD sestra sa s tymto dlho trapila
A ja teda neviem... davno som nepocula o tom, ze sa nechava rozvrtany deravy zub... sestru takto zubarka trapila pol roka a potom si druhy zubar hlavu chytal...
@simca06022011 Necháva sa otvorený max dva dni vtedy, keď bol podhnisany a musí cez tú dieru vytiect ten hnis. Potom ešte pôjde liečivá vložka a až potom plomba. Keby jej ho bola teraz niečím uzatvorila, tak už by teraz plakala od bolesti.
@simca06022011 je to presne tak ako píše aurelia. Niekedy sa musí nechať otvorený, ale čo najskôr zavrieť. Bohužiaľ stále existuje veľa zubárov, ktorí nechajú pacienta chodiť s otvoreným zubom niekoľko mesiacov
@aurelia2000 no vieš, verím tomu ze to tak je, ale toto nám tvrdila zubárka tiež a dookola a sestra skoro prišla o zub a chodila tak pol roka, o bolesti neveavim a v kuse na čistenie dookola. Chytil to do rúk zubar iný, vyčistil, zavrel a žiadny problém.viac nebol. Rovnako polovička minulý rok... spuchnuty celý ( uz kedysi robena korenova vypln zacala robit problém) jedno posedenie vybrali, vyčistili, zavreli, ATB dostal a domov.. chápem ze je to na posúdenie lekára vždy, ak sa to líši prípad od prípadu.

Normálne jedzte. Kedy máte další termín? Zub by mal byt otvorený max 48 hodin