Mesiac otvorený zub

5. feb 2023

Baby chcem sa na niečo spýtať. V pondelok som bola u zubara kvôli pulzujucim bolestiam zubu povedal ze mi ho otvorí. Rozvrtal mi ho tuším mi aj vybral nervy lebo išiel tam takými ihlickami to bolo všetko a povedal ze spraví sa nabudúce osetrenie korenovych kanalikov a ze sa mam objednať. Recepčná sa bola najskôr tam spýtať ze kedy ma ma objednať asi a objednala ma presne o mesiac. Teraz je trosku problém v tom ze ten zub mam otvorený keď niečo zjem stále sa mi tam niečo dostane a boli to potom až pokiaľ to nevyberiem odtiaľ ale niekedy to aj tak boli aj keď tam nič nemám ešte musím vydržať 3 týždne. Chcem sa preto spýtať ci je to podla vas dobrý postup nechať zub otvorený mesiac resp ci sa s tým uz nestretli u zubara ? Lebo mi to príde strašne dlho

nika_val
5. feb 2023

Ja som mala takto otvoreny zub iba 2tyždne a bolo mi povedane že ked pojdem jest niečo, mam si zobrat kusok vaty dat si to do zubu aby sa mi tam nedostalo jedlo..
To možno len taka rada čo môžeš skusit aj ty..🙂
Ale hej aj mne príde že mesiac je dosť dlho 🤷‍♀️

kacena4
5. feb 2023

an9 je to normalne ak by ti ho zavrel mohla hy si opuchnut a znova citit tu pulzujucu bolest

0silvia0
5. feb 2023

Nie som odbornik, len pacient, ale tusim kedysi mi to takto riesili davno v minulosti. Teraz mi riesia podobne zalezitosti vlozenim liecivej vlozky do zuba.

katica06
5. feb 2023

Robili mi to dva týždne dozadu, vyvŕtali dierku, vybrali nerv, cez dieru mi vyriekol hnis, pri jedení som mala dať do dierky vatu, predvčerom mi dávali liečivú vložku, ďalšia kontrola o 10 dní.

ildiko36
5. feb 2023

Dobre poumývaj zub a skus dať klinček do tej diery, ale ten klinček bud namoč do alkoholu alebo nechaj pol hod v ústach aby sa dalo rozhrízať , ca 1,5dna vydrží aby ťa to nebolelo, potom treba vymeniť.Klinček stiahne zápal, ukludný nerv a služi ako blomba.

mondolina
5. feb 2023

pred jedlom si tam dávaj guličku vaty, po jedle vyber.
ten mesiac je norma.

paviki
10. jan 2024

Ahojte, mám podobný problém no opakujúci tento raz mi to opuchlo pri jedle si mám otvorený zub zatvoriť vatou. Je možné že by vata ostala vnútri? 🙈 mám pocit že som si ju asi hlbšie dala