icon

Čo robiť, keď nebudú lekári?

ksenia16
6. nov 2024

A budete potrebovať dať dieťa do škôlky, urobiť operáciu otcovi, brat dostane mozgovú príhodu? A nebude ani pediater ani chirurg? A budete platiť za každý pohyb prsta.

casavina
7. nov 2024

Hypochondri vymrú a tí ostatní pôjdu k dostupným lekárom... Táto téma mi príde ako zbytočné zastrašovanie..

tibor79
7. nov 2024

Stále je to len o zdravotníkoch, učiteľoch v tejto krajine. Nikdy neprotestujú iné pozície, napr.verejná správa ako soc.prac. Tiež vš vzdelaní, práca psychicky náročná, často i fyz.v pozore. Za min.mzdu. A? Preboha. Nenažranosť je asi choroba. Tí, čo majú, radi by viac. Škoda komentovať. Každý tu môže protestovať, že je nedostatočne ohodnotený. Nuž... Pravda. Ale ja si vždy budem vážiť tých, ktorí robia "srdcom". Každý má na výber

tibor79
7. nov 2024

Nebudú lekári? Sú našťastie staré dobré vzácne knihy🙂. Mária Treben, D. Pamukov. Často mi pomohli....Veľa prechádzok v prírode a zásoby byliniek🙂

janage
8. nov 2024

@tibor79 hej a keď bude akútny slepák, zlomená noha či ileus pôjdeš za miestnym samanom

ksenia16
autor
8. nov 2024

@felycity aaano, a potom zbankrotuju a koniec verejnému štátnemu zdravotníctvu! To je hrôza, čo korporácia Penta vymyslí tak to bude, žiadne iné možnosť

ksenia16
autor
8. nov 2024

@tibor79 aaaa... Operáciu tiež urobí príroda

ksenia16
autor
8. nov 2024

@casavina koľko máte rokov? Tlak v poriadku, cievy ako?

ksenia16
autor
8. nov 2024

Keďže naše snahy o rokovanie ministerstvo zdravotníctva ignoruje, zvažujeme aj vypovedanie nadčasovej práce. Posledné rokovanie bolo 25. októbra,“ ozrejmil Visolajský s tým, že žiadne iné odvtedy nie je v pláne, hoci oň odborári žiadali.

Dodal, že riadne výpovede lekárov z nemocníc naďalej pribúdajú. Aktuálne je ich vyše 3300, v pondelok Visolajský hlásil 3200. (tasr, n)

ksenia16
autor
8. nov 2024

@janage za bylinkami

ksenia16
autor
8. nov 2024

@gabikaa96 z Egypta sa tu učil, neprišiel po Uni?
A druhá otázka, nechcete tu mať lekárov slovákov len aby oni nemali dobré podmienky v práci ale radšej egyptana?

ksenia16
autor
8. nov 2024

@ahhola poisťovne platia za výkony. Nie sú výkony, nie sú výdavky a to znamená že majú väčši zisk

casavina
8. nov 2024

@ksenia16 vy máte koľko rokov? mám 40 a zdravotné problémy, ale určite nebudem bedákať na sociálnych sieťach a strašiť ľudí...k čomu je to dobré? Veď sa odsťahujte aj s lekármi zo Slovenska..kto vám v tom bráni?

ksenia16
autor
8. nov 2024

@casavina strašiť čím? Že teraz chýba 1000 lekárov? A keď odíde 3200 nebude kto robiť operácie a liečiť urgent? Keď to vás nestraši tak ste úplne mimo reality.

luscious
8. nov 2024

Áno, všetci sa v zahraničí pobijú o lekárov, ktorí nevedia jazyk, tukaju jedným prstom do klávesnice ako taký ďateľ, pracujú akoby sme stále boli v roku 1700 a to sa ešte pozerajú akoby ste im zožrali večeru.

janage
Autor odpoveď zmazal
jozef11111111
8. nov 2024

@ksenia16 ale hrabať e za očkovanie to vedeli..

casavina
8. nov 2024

@ksenia16 pani zlatá 🙏 ak máte strach, kúpte letenky a šup šup do Ameriky, taaam je sveta žiť 😂 Hlavne že vy žijete v realite a ste z toho na prášky 🤦😂
Pekný večer a príjemný let 😘

lilinka76
8. nov 2024

@ksenia16 načo tu burcujete diskutujúcich? Nie všetci sa idú posrať strachom, že lekári dávajú výpovede. Keď sa v kovidovej ére lekári neunúvali pacientov vyšetrovať, míňali sa prachy na nezmyselné očkovacie lotérie a debilné testovanie, to, ako vidíš mnohých Slovákov posilnilo a teraz sú už imúnni na tieto správy.
Takže šup šup, pozri Pelikána a kúp jednosmernú letenku čo najďalej od Slovenska.
...a teraz mimo tému: zase v TV panika, lebo vtáčia chrípka tlačí cenu vajec nahor a bude ich nedostatok - v TESCU sa regále prehýbali od množstva vajec...
Takže tak verím všetkým správam.

fidorka7
8. nov 2024

@maciatkolulu napríklad v nemecku v bavorsku. si predstav, že tam lekar sedí o piatej. Manželov, ku ktorému bežne o tolkej chodí, lebo do 16.00 pracuje. Pobavila si sa?
Moja dr. už ale o 13.00 má "administratívu"

fidorka7
8. nov 2024

@sisaka a ešte si zabudla, že by museli prijať zodpovednosť za svoje chyby a teda platiť sakra drahé poistenie

maciatkolulu
8. nov 2024

@fidorka7 nepobavila ,prečo? Som rada,že niekde sedia doktori od rána do večera, at,vidiek,malé mestá,rozhodne nie,ešte aj jeden deň v týždni je voľno. Pediatri nie sú. Aktuálne očni absolútne,iba súkromní. Na mr čakám už tretí mesiac. Celkom fajn. Anooooo,opakujem,keď zaplatíš,ideš. Aj o šiestej. Aj v stredu,aj v sobotu. 🤷

maciatkolulu
8. nov 2024

@ksenia16 inak prepáč,toto čo píšeš je už cez ...niektorí jednoduchší ľudia môžu fakt upadať do paniky,pritom nič nemôžu zmeniť. Za mňa to už hranici so šírením poplašných správ,čo stvaras. Mala by si si dať neurol a magnézium. Vážne. A nepozerať telku,nepočúvat rádio, pustiť si nejakú Jednoduchú Máriu a bude ti lepšie. Nie v zlom. Ale veľmi to prežívas.

lienka.7
8. nov 2024

@ksenia16 fakt tu nesir poplašné správy 🤦‍♀️
Myslíš, že odídu ti lekári, ktorí tu majú svoje kliniky, súkromné praxe a pod.? Pracu v nemocnici majú iba ako "bocak"? Ako ti 2 pani, čo sa v telke produciruju s Visolajskym? Jeden súkromna klinika, druhý súkromna ordinácia? Keď majú toooooolko tých nadčasov v nemocnici, pýtam sa ta KEDY stíhajú ešte aj tie svoje praxe? Ja ti to poviem. Vtedy, keď majú byť v nemocnici. A preto je všetko toto. Pre nič iné. V prvom rade ide o peniaze, až v druhom rade o to ostatne. Fakt sa už spamataj a nestras tu ľudí...

ksenia16
autor
8. nov 2024

@luscious viete ze 40% lekarov su v dochodkovom veku alebo o 3 roky tam budu?

ksenia16
autor
8. nov 2024

@tibor79 ano, aj vy chcete pracovat nadcasy za minimalku?

lienka.7
8. nov 2024

@ksenia16 juj, práve preto bojujú o tie platy moja🤦‍♀️ lebo zo základu sa im počíta zvyšok. Chapes už??? Nízky základ, nízke všetko ostatné. Vidim, ze sa fakt vyznáš 👌 Blik blik 💡

ksenia16
autor
8. nov 2024

@lilinka76 vám netreba nic
@maciatkolulu vy môžete dať hlavu do misy wc a tráviť sa že všetko je ok. To nič nezmení

maciatkolulu
9. nov 2024

@ksenia16 ja trávim úplne ok,nemusím dávať hlavu do misy wc. . naozaj si myslím,že stačilo. Každý pricetny človek vie,čo sa deje. Nerob už paniku a keď tak,skús s tými vajcami,maslom,alebo ja neviem dezinfekciu.

luscious
9. nov 2024

@ksenia16 a? Však nech idú

ksenia16
autor
9. nov 2024

@maciatkolulu vy ste gdo? Na fóre budete ukazovať čo mám písať?
Poďte si byt upratajte