Čo robiť, keď si nemôžem dovoliť zubára?
ahojte, mám takú situáciu, už pol dňa som v slzách. Dnes som bola u nového zubára a jeden zub mám v zlom stave... Lenže on odo mňa chce za ošetrenie peniaze, ktoré mu nemám ako zaplatiť. Druha možnosť je zub vytrhnúť. Absolutne neviem čo mám robiť. Iný zubár v našom meste neberie. Čo by ste robili vy?
No môj muž platil za vytrhnutie a implantát 600eur takže mne sa ta suma za opravu zdá riadne premrštena
@barborka2_2 500 eur za opravu zuba? Daj si ho vytrhnúť a nechať nastrelit porcelánový, bude to lacnejšie. Neklames trochu?
@himedzi prečo by mala klamať, mne akurát tento týždeň ‘nacenila’ zubárka opravu na cca 600€, alebo vytrhnúť.. tiež mám hlavu v smútku, že čo s tým… ísť do toho alebo ten zub oželieť…
Dohodni sa s vašimi a každý mesiac im vráť. Ja toto vidím ako najschodnejšie riešenie
Už tu nemá účet 🤦🏻♀️
V živote som neplatila za opravu 1 zuba 500 eur. Podľa mňa táto téma je podvod, autorka sa snaží vytiahnuť od ľudí peniaze akože na opravu zuba.
V živote som neplatila za opravu 1 zuba 500 eur. Podľa mňa táto téma je podvod, autorka sa snaží vytiahnuť od ľudí peniaze akože na opravu zuba.
@marci9 ja ano
@marci9 ja ano
@zmrzlinka8 Maximálna suma, čo som platila za opravu zuba, bola asi 35 eur.
@marci9 prid do Bratislavy, za 35 € by som nemala ani preventivku
@marci9 prid do Bratislavy, za 35 € by som nemala ani preventivku
@maranta_leuconeura ja som z východu a 500 eur za zub som uz párkrát dala
@maranta_leuconeura ja som z východu a 500 eur za zub som uz párkrát dala
@zmrzlinka8 no ved mna aj ten implantat za 500 pobavil, dost lacne... Tolko tu stoji tak korunka 😅
Minulý rok som za endodonciu platila 420€, krajské mesto, ale nie BA. Chcela by som chodit ku zubárovi, kde sa za opravu zuba neplatí viac ako 35€
@marci9 dáš nám aj kontakt na zubára ktorý opravuje zuby za 35€?
@zmrzlinka8 no ved mna aj ten implantat za 500 pobavil, dost lacne... Tolko tu stoji tak korunka 😅
@maranta_leuconeura u nás uz aj korunka viac ako 500 vyjde. endodoncia uz aj viac ako 500. uz je jedno ci východ ci zapad
v BA si za opravu zlomeneho zuba nemenovaný zubar vypytal 800,- lebo udajne komplikacie
mne v 2016 tusim chcel zubar zub opravit za 600 eur, zarábala som 460 ciste, sestka isla von, nemala som na to, ak je to predny vzala by som pozicku, ak by mi banka dala
@marci9 tak ste potom mali stastie 500 pri zapalenych nervoch a osetretni normalna suma
Ja som platila minulý rok za endodonciu jedného zuba 700 eur. Takze ta cena je bohužiaľ normálna. Ano mohla som si ho dat vytrhnúť za 69 eur, ale zub je takmer v predu a uz som o 3 zuby prišla.
A ja, ze co strašne sa stalo. Ak študuješ, hádam to ešte financujú rodiča. Ak aj robís, tak nechapem, ze ľudia nemajú rezervu.
@anonym_d3cd1a Nechápeš že ľudia nemajú rezervu? Vieš koľko ľudí žije od výplaty do výplaty?
@anonym_d3cd1a nie nefinancujú. Chodím do práce a všetko si kryjem sama. Nebudem v 24 rokoch pýtať od rodičov...
@barborka2_2 pozri kliniku, kde opravujú zuby študenti pod dozorom zubárov. Tam sú tie ceny priaznivejšie
skus sa obratit na svoju zdravotnu poistovnu a ziadaj, nech ti povedia, ktory lekar je zmluvny a ta aj zoberie...to by mali troska platby klesnut
@barborka2_2 500 eur za opravu zuba? Daj si ho vytrhnúť a nechať nastrelit porcelánový, bude to lacnejšie. Neklames trochu?
@himedzi to bude asi osetrenie korenovych kanalikov. Bohuzial je to velmi drahe
Vobec to nemusi byt blbost, tiez mi robili korenove vyplne a jeden zub stal okolo 400-500€
Mna aj s endodonciou a RTG stojí zub komplet u môjho zubára do 130€..hľadaj v inom (menšom meste) každý zub sa oplatí zachrániť, škoda trhať ak existuje iné riesenie
Začiatkom tohto roka mi robil zirkonove korunky-9zubov aj s robotou a korunami ma vyšli necelých 2800€..nehoráznosť ženy ze toľko platíte za jeden zub 500-600€..to kde ma bežný človek/rodina na to vziať..ved to je polovica priemernej (schválne píšem priemernej a nie minimálnej výplaty) v čistom..aj ked by som
To čo za sumy platíte, ženy? Chodíte k súkromníkovi? V živote som takú sumu u zubára neplatila, preboha.
Vacsina zubarov je sukromnych a to su ceny, ktore sa platia. Endodoncia urobena poriadne tak aby vydrzala sa musi robit pod mikroskopom, je to pracne a dlhe jak svina. Na to korunka a hned mas kopec stovak v prdeli. Dentalny material kupuju zubari za europske ceny, nie slovenske.
Neexistuje, ze dobry zubar dokaze opravit zub v dnesnej ekonomike za 35e, to je potom suflikant, ktory pouziva zastarale techniky, nema poriadne vybavenie a pouziva podradny material - lebo bohuzial len za taky je ochotna poistovna doplacat. Endodonciu za to neurobi ani kuzelnik.
To čo za sumy platíte, ženy? Chodíte k súkromníkovi? V živote som takú sumu u zubára neplatila, preboha.
@mara66 moj zubar je súkromný, bohužiaľ nikto iný neberie nových pacientov, som rada ze vôbec mam nejakého zubára. Len dentálna stoji u môjho 50 eur a to je este lacný, ostatni xo som počula berú oveľa viac..80 eur a tak...a keď nemáš dentalnu , tak ta ani neosetria...oveľa horšie eje to s detskými zubarmi...nikto nechce vziat dieta, ktoré nespolupracuje, a keď ano, tak sa nedoplatis....my sme nedávno platili u detského zubára u sukromnika ..2700 eur...dobre počuješ...malému bolo treba náročný zákrok a bohužiaľ všetko si platíš...
Známa bola len prekonzultovať röntgen...2 minúty, posúdenie rontgenu 30 eur🙈
@himedzi tiez sa mi nezdá ta cena ja som za ošetrenie u sukromnika platila 190 eur ale zub vyvrtala bombu dala ...bude to nebude jeden zúbok alebo ozaj klame
@marci9 ja ano
@zmrzlinka8 ubezpečujem, že to nemusí byť podvod. V septembri som zaplatila zubárovi za opravu jedného zubu 500€. A teda tá výška je v norme. Bohužiaľ, endodoncia je dráhy špás.

@barborka2_2 požičaj si