Čo s migrénou?
Ahojte, už roky mavam migreny, ale zatial boli len take nepravidelne, raz za mesiac cca.. Od Vianoc je to ale neskutocbe zle, mavam silne migreny kazdy druhy az treti den. :( Som uplne vyradena zo zivota. :( A tiez sa nechcem stale cpat liekmi proti bolesti... Nejake tipy, co s tym? Ci jedine k lekarke?
Odstav si polku citrona a kup si himaljsku sol https://www.naturonline.sk/sk/doplnky/vyziva/hi...
Na odstránenie migrény s pridaním polky odšťaveného citróna a polky čajovej lyžicky himaľajskej soli uživaním tejto kombinácie sa zbavíte migrény.
@lili176 mas to overene? skutocne to funguje? lebo este som nestretla nikoho, komu by to fakt zabralo, teraz je to taka hitovka na internete, ale zaujimali by ma aj realne skusenosti.
Kolegyna mava migreny a jej to zabera. Ja osobne problemy s migrenou nemam ale jej to fungovalo. Takze ja tomu verím, že to zabera ked viem realne ze jej to pomohlo na migrenu.
ked liecit migreny to je beh na dlhu trat
@lili176 to sa ma uzivat pravidelne? Ci ako? Pocas zachvatu totiz zo mba ide aj hlt vody, neviem si predstavit pohar slanej vidy s citronom.
@simsalabim ja som toto skusila raz vypit pocas zachvatu a okamzite som sa z toho povracala 😒
@hradnapani ved presne toto by som ocakavala. Nie som si ista, ci ten, kto to pocas zachvatu zvladne vypit, ma naozaj migrenu. Odhadujem, ze skor ma obycajnu bolest hlavy. Ja pocas zachvatu - teda hlavne od zaciatku zachvatu az po vrchol - teda kludne aj viac ako 24 hodin - neudrzim ani hlt vody. A ked je to uz na ustupe, tak asi nema vyznam to pit.
no mne krcna chrbtica dokaže vyvolat neskutocne bolesti,bohuzial vdaka veklkemu poprsiu mam medzi stavcami c4-c5 zuzenu strbinu a napriamenu chrbticu,artroticke stavce hlava ma boli už 11 den z toho 1 den bola šialena migrena ako sa vycasilo pocasie 2x som vracala ale pomohol mi spanok a atarealgin.
@simsalabim u mna to mna dost podobny priebeh. najlepsie mi naozaj robi ta cola, ale len po lyzickach a malicko.
poprosím Vás kočky tak ja neviem ale dnes som dostala menzes a už včera ma začala bolieť hlava ale čo prišlo dnes to bola hruza ibalgin jedna 400 a neskôr som dala jenu 200 nezabral...tak som naklusala k neurologičke a ona že to bude asi migrena a predpísala mi frovamen.... ja som nevzvracala... ako sa Vám prejavuje? príznaky? nakoľko mi neurologička povedala že sa musím sledovať či je to pred mezesom, alebo aj počas ovul. mňa bolelo tak stred čela a potom jedna strana za okom , alebo v očiach som to mala až také stuhnuté čelo oko a ešte ruka , jedna ako keby cievy mi tak stahovalo ....ona že to môže bzť migrena ? čo vy na to? mali ste to aj vy ako spustač menzesu? díkkk
inak ja vždy sa budim na migrenovy zachvat okolo druhej v noci mne pomaha platena detska plienka namocena v studenej vode a v alpe stiahnuta okolo hlavy tak že necitim korienky vlasov,kazdú hodinku si plienku posuniem nižšie,vyššie a este cinska mast taka malička natriet spanky a pod nos,ked sa vygrciam ulaví sa m, obycajne mi to prejde po 12-15hodinach.
@tanika no aktualne ma boli hlava vyše týždna z krcnej chrbtice ale migrenu som mala v nemocici v nedelu tam mi dali ataralgin,inak klasika ibuprofen 2 naraz ak nezaberu uz si nedam nic,umna to pride v poslednej dobe v spanku ☹ z krcnej ma boli hlava tak podobne ale citim ked sa zohnem že mata krk nieje to taka extremna pulzujuca bolest ako pri migrene,vždy pri nej zvraciam
@tanika u mna spustac kombinacia menzes+ zmena pocasia+ unava. Pred zachvatom mam auru - mam vizualne aj sluchove poruchy a postihnutu rec. Toto trva asi 20min. Ak si v tom case dam liek (maxalt, no v case nudze aj brufen), tak sa zachvat bud zastavi alebo zmierni na obycajnu bolest. Bohuzial, niekedy zachvat pride v noci, s migrenou sa zobudim a potom zachvat trva 2-4dni. Neda sa uz nicim ovplyvnit. Bolest mam ja osobne iba na jednej strane, okolo oka. Bolest pulzuje, niekedy mi pritom vidno bit zilu na spanku. S bolestou je spojena nauzea a vracanie (nie vzdy) a strata rovnovahy. Kazdy vnem - svetlo, zvuk, vona - je pocitovo pre mna ako obarenie horucou vodou. Ja absolutne nemozem fungovat, nie som schopna nikam ist ( navsteva lekara je vylucena). Kazdy pokus vstat je sprevadzany vracanim, nauzea ustupuje az ku koncu. Ale migrenu vnima kazdy inak, dobry neurolog ma na to suhrn diagnostickych otazok, podla ktorych sa k diagnoze vie priklonit (+sa pomocou pristrojov ako je ct snazi vyvratit ine ochotenia). K tvojej otazke - pri migrene vracat nemusis, trpnutie mat mozes a hormonalny suvis s migrenou je v dnesnej medicine viac menej povazovany za dokazany.
@tanika ano pulzujuca bolest je pri migrene mne to vystreluje až do oka vadi mi svetlo,pachyono dobrý enurolog ti urobí ct,eeg,rtg aby vylucil práve napr, pricviknute nervy,aneurizmi atd...ak budeš mat vsetko negatívne potom riesi ci ide o migrenu,neznesitelné bolesti sú práve od chrbtice,kamoska ma operovanu krížovu chrbticu to jej s hormoolnymi vykyvmi sposobuje migreny,umna je to zase krcná chrbtica ale najnovsie je napr. aj pri histaminovej intolerancii možne že telo na histamin reaguju migrenov ja absolutne nemožem alkohol a to doslova po cervenom vine mam okamžite migrenu,vadí mi glutaman sodný,čína,ak ma bolí hlava tak aj čokolada mi vadí,rokmi najdes co ti nerobí dobre.
@simsalabim super dakujem za odpoved ..snazim sa zistiť ci to je migréna,mr mozgu o.k., krvná mam tam nejaky nález a aj to mi povedala neurologického ze to spôsobovať moze, oci o.k., a mam este trocha problem s dutinami....tak ze aj to moze s tým súvisieť....ale ten menzes....den pred a pocas ovul. To je strašne....a mam zvyšné aj dao testy na histamin...takže hruza....už sa len sledovať....baby do 40-tky mi nic nebolo a po.....ako si na mna vsetko lepí....a este som zabudla mam niz.tlak......teraz som si dala ten frovamen co mi dala mudr....pretoze mi to asi zase zacina...idem si ľahnúť...bozeee, začnem si asi robit zapisky kedy co a ako?!!!!
@simsalabim to pomáha, keď začínaš cítiť, že ťa zase prepadá migréna . Vyskúšaj to.
no baby ja ked mam migrenu tak mi nepomoze nic, fakt len pretrpiet to :/
Kocky stalo sa vám ze ako ste si dali loky na migrenu na predpis ja som si dala frovamen...tak mi bolo ako di ťažko na hrudi,strážené dýchanie...juj lákal som sa....zavolala som neurológ.a ona že vysadit......?!!!
Ja mám migrény tiež od puberty, počas tehotenstva som ich nemala vôbec, po pôrode bolo dobre až kým nenabehol znovu cyklus, takže asi rok po pôrode zas, s tým že keĎže malého kojím tak neberiem žiadne lieky, pretože lieky na migrénu sa počas kojenia nesmú brať a voľnopredajné typu brufen a spol. mi nezaberajú vôbec, takže to ani neskúšam. Mávala som ich tak cca raz za mesiac pred mrchou, ale aj keď som bola nejak vyčerpaná, dlhodobo nevyspatá, dlho hladná alebo keď ma niekto nahneval 🙄 to boli u mňa také spúšťače. Teraz ich mávam častejšie, čiže pred mrchou a asi už aj pri ovulácii. A sú silnejšie. Takže už to nedávam, chcem sa vrátiť opäť k liečbe čo som mala pred tehu (Relpax), pretože už to nedávam tú bolesť, je to častejšie a aj intenzita je horšia, a to som si vravela ako dobre to dávam bez liekov, ale už nie. Okrem toho že som totálne som nepoužiteľná, mám pri sebe aj dieťa počas záchvatu. Tak som bola minulý týždeň u obvoďáčky, už len preto že mrcha bola v dohľade, tak mi dala doporučenie a že objednajte sa a objednávka že koniec augusta 😕 no tak som si pomyslela, fajne tak dovtedy budem mať asi 10 migrén. No a vo štvrtok som skončila na pohotovosti na neurologii v nemocnici s migrénou, napichali ma infúzkami, lebo som to už doma po 15tich hodinách bolesti nemohla vydržať. Samozrejme ani hlt vody, lebo všetko ide von. Triaška, trpnutie ruk. Ja mávam bolesti na pravom spánku+ oko + vnútri tá časť mozgu, samozrejme citlivosť na svetlo, hlasy, ale to je malému jedno. Aj keď je zlatý, podáva mi stále alpu, že maminka natri si hlavičku aby sa zahojila 😵. Dávam si teda obklady alpu, na čelo a pod nos tú čínsku masť, a najviac mi pomáha vracať a vracať a vracať. Najhoršie je, že fakt som nepoužiteľná, a že ma malý vidí takto a koľkokrát nie som schopná mu naložiť ani obed, nieto ho uvariť. Ale bojujeme, a keĎ som v koncoch tak on je taká moja motivácia, lebo koľkokrát si vravím nech to už len skončí, a vôbec sa nečudujem že sa človek s veľkými bolesťami sám znese zo sveta. Mám doporučenie aj na magnetickú rezonanciu mozgu ale to sú asi také bežné postupy z neurologie, počnúc buchaním kladivka do kolena 😨 . U nás v rodine to má mama, moja sestra, teta, babka, ... takže súvis to má s hormónmi určite, napr. mama po menopauze máva migrénu len keĎ ju niekto nahnevá 😀 . Zaujímalo by ma či to môže zlepšiť napr. užívanie antikoncepcie, aj keĎ užívať ju neplánujem. No, a ja som na tom momentálne tak, že sa musím vrátiť k liečbe, mala som pred rým Relpax, do pol hodiny neviem, že mi niečo bolo, akurát sa bojím, že niektorí vravia, že treba začať skôr slabšími liekmi, aby bola rezerva pri zhoršení. Tie lieky sú fakt humus, ja ešte pokukávam po alternatívnej medicíne, vraj sú to aj nejaké bloky z minulých životov, rodinné kliatby a podobne, dosť ma to zaujíma, a chcela by som to skúsiť aj takto, lebo ešte plánujem tehu a nechcem si organizmus zaniesť tým bordelom. A na to tehu sa hrozne teším dúfam, že ma migréna zasa na dllllllllllho opustí 😵
@veonka migrena trva max.72hod.prejde a ja zas mavam taky syndrom ktory trva 3tyzdne tiez bolesti hlavy zle nechut jest oci len lezat som musela bo ma hlava strasne bolela telota proste vela toho bolo mala ma tiez vidala ja som bola este s malou sama doma bolo mi luto ze nikam som nemohla pohnut ale vedela sa pohrat .dala som jej papat tak rychlo vzdy mi dala pokoj.
@veonka ud, no to mas hrozne stavy. preco nechces uzit ziadnu tabletku aj popri dokceni? ja si dam quarellin mozno 2x do roka, aby som predisla aure, nejak som neriesila dojcenie...horsie je byt odpisana 2 dni a zazivat tie bolesti, to je ako ocistec 😒
Ahoj tak ja mam migrény už 15 rokov takže ťa úplne chápem je to na psychiku veľká záťaž, lebo tá to obmedzuje v bežnom živote, kto nezažil nepochopí sama ťažko vysvetlujem naokolo že tabletka mi naozaj nezabrala... No horšie ešte to bolo v tehotenstve aj to je dôvod prečo sa bojim mať druhe...,ale vieš čo za tie roky som na sebe odpozorovala, že keď nejem sladké ale fakt že nič tak sú zriedkavejšie a dopujem sa ceckom to som kdesi vyčítala.. A sem tam sa mi zdá že je to lepšie potom, ale potom zas nejaký faktor /zima, teplo, malo tekutín stres, spanok -veľa, malo /a je to späť
Ahoj tak ja mam migrény už 15 rokov takže ťa úplne chápem je to na psychiku veľká záťaž, lebo tá to obmedzuje v bežnom živote, kto nezažil nepochopí sama ťažko vysvetlujem naokolo že tabletka mi naozaj nezabrala... No horšie ešte to bolo v tehotenstve aj to je dôvod prečo sa bojim mať druhe...,ale vieš čo za tie roky som na sebe odpozorovala, že keď nejem sladké ale fakt že nič tak sú zriedkavejšie a dopujem sa ceckom to som kdesi vyčítala.. A sem tam sa mi zdá že je to lepšie potom, ale potom zas nejaký faktor /zima, teplo, malo tekutín stres, spanok -veľa, malo /a je to späť

@tilka82 drzim paste, aby sa to uz neopakovalo..