icon

Čo s migrénou?

nikuliak
12. jan 2016

Ahojte, už roky mavam migreny, ale zatial boli len take nepravidelne, raz za mesiac cca.. Od Vianoc je to ale neskutocbe zle, mavam silne migreny kazdy druhy az treti den. :( Som uplne vyradena zo zivota. :( A tiez sa nechcem stale cpat liekmi proti bolesti... Nejake tipy, co s tym? Ci jedine k lekarke?

nikuliak
autor
14. jan 2016

@dismonika Ja tiež telku len pri svetle. :D Kolu som neskúšala zatiaľ, ale vďaka za tip, nabudúce skúsim namiesto ibalginu. :D

juju08
14. jan 2016

@dismonka ano aj ja najlepšie pri zapnutom svetle 🙂 moj toleruje najprv tiež nechápal ,ked však zažil jeden moj silnejší zachvat migrenový tak už neprotestuje .. inak ja som fajčiar a ked to preženiem tak aj z toho mám migrošku ,,,,,

dismonika
14. jan 2016

@nikuliak super, že si založila túto diskusiu 🙂 baby možno takto na niečo prídeme... lebo pozerám, že v tých "migrénových veciach" sa až veľmi podobáme na seba.

juju08
14. jan 2016

@nikuliak joooj ibalginu čo som na najedla hrozne pri každej dva 400-vky ,,,,,, v tehotenstvve som obmedzila po konzultacii s dr, nakoniec uplne vypustila musela som sa uspokojiť s panadolom a čuduj sa svete ten mi stači do teraz .. som rada že už nejem ibalgin velakrát mi bývalo ťažko na prazdny žaludok ked som rýchlo potrebovala dať ...

sianna
14. jan 2016

@dismonika ake lieky beries?

mamanikka
14. jan 2016
Používateľ mamanikka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamanikka.

s ibalginom mame veru kazda asi skusenosti 🙂

sardinka335
14. jan 2016

Ibalgin vraj dost zaťažuje žaludok...ja mam teraz Panadol ultra rapide ten šumivý....a zabera...hned ako vidim auru alebo sa niečo podozrive deje tak už ,,mi šumí v pohari,,. Kupila som si aj Nalgesin vraj je na silnu bolest - z tých volnopredajných tak skusim. Ja proste nechcem trpieť...hroza no...a zajtra idem na operaciu očí tak dufam, ze hlava bude ,,posluchať,,.

hradnapani
14. jan 2016

kocky, cola je dobra, ale necakajte kazda od nej zazraky 😉 mne napriklad niekedy pomoze (ked viem, ze ide migrena zo zmeny pocasia a dam si ju vcas -dvihne mi trochu tlak). Ked ju mam z ineho dovodu, tak mozem vypit aj celu flasu a je mi po nej aj horsie niekedy. Ale co mi pri nej naozaj funguje je to, ze ma po odzneni zachvatu dokaze dostat do normalu, ked mi nefunguje zaludok, tak cola a suchare su pre mna zachranou. Ale podmienkou je, aby bola chladna a este sumiva. Z vyprchanej a nebodaj izbovej teploty mi je doslova zle. Takze v chladnicke mam vzdy aspon malu flasku a nikto iny sa jej nesmie dotknut 😀 A mojmu bratovi napriklad nezabera vobec v nicom. Tolko moj prispevok o tomto dive a zazraku. no drzme si palce, je to hnusne ochorenie.

veronikazadana
14. jan 2016
Používateľ veronikazadana je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od veronikazadana.

tak to je veru hnusne ochorenie..

sweetangel20
14. jan 2016

Moja kamoska a zároveň aj bývalá kolegyňa má epilepsiu, ja migrény a je pravda, že sa tieto dve choroby podobajú. Ja som vysadila antikoncepciu a musím povedať, je mi lepšie. Predtým som grcala, umierala, žalúdok napravala Pepsi kolou studenou. Niekedy pomohla aj ľadová citrónová voda, niekedy nič. Ako som atk vysadila, tak musím povedať, že síce začne bolieť, hneď dám paralen alebo migralgin a nerozbehne sa to do záchvatu. Predtým som brala relpax, niekedy nezabral ani ten. U nás to má tiež mamina a sestra

ralficka
14. jan 2016
Používateľ ralficka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ralficka.

ako to citam som rada ze to nemam..

evulik858
14. jan 2016
Používateľ evulik858 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od evulik858.

@ralficka to asi viacere

manamaja
14. jan 2016

@catca25 ja mam odskušfanu len cocacolu a funguje, skusim tedda kofolu, vraj je zdravšia :D

sianna
14. jan 2016

Zabera aj isotonicky napoj. Pozor, nie tie energeticke ale isotonicky. Napr. ten od rauch. Treba vypit celu pol litrovu flasu.
Ked nic nie je po ruke, tak panadol ultra sumivy dve tablety rozpustene v malom.mnozstve vody.
Ja mavam aj niekolkokrat do mesiaca migrenu.

Najnovsi moj objav je persen stale pred spanim. Pomohlo zmiernit intenzitu zachvatov a tiez frekvenciu.

dismonika
14. jan 2016

Baby zajtra teda kupujem colu - a dam vediet, ako zabrala 🙂 ked dostanem zachvat ovsem

dismonika
14. jan 2016

@sianna persen??? Ten som si kupila preventivne na ukludnenie, pri mojich 2 babatkach... ale zatial som ho este nepotrebovala...

sianna
14. jan 2016

@dismonika Ano persen. Ten ako prevencia.

catca25
14. jan 2016

@manamaja hej aj ja si častejšie kofolu kupujem, tiež mam pocit že je to "menej škodlive" :D

simsalabim
14. jan 2016

@tilka82 moja mladsia dcera trpi migrenami (ma to asi po mne). Zachvaty zacali v 2 rokoch.

adrianka22
14. jan 2016

Ja mám chronickú tetániu...pri migrene mi zaberá magnézium s B6 a medipirin,studený obklad,masaž hlavy a hlavne spánok

tilka82
14. jan 2016

@simsalabim to mi je luto,viem ako jej je,lebo ked vidim mojho drobca ako sa trapi a ja mu neviem pomoct:(. A ako ste to zistili? Teda,zistili ej to na eeg vysetreni?my sme na to objednani v utorok.a tiez to na vas pride z nicoho nic?dakujem

dismonika
14. jan 2016

@sianna teraz som si dala ten persen, lebo som citila slabe pulzovanie v hlave a ociach a je to lepsie 🙂 no tak uvidime - zajtra idem po colu :D

simsalabim
15. jan 2016

@tilka82 u nas je to dlhy pribeh. Dcera presla vysetreniami na neurologii a na ocnom. Nejaku dobu bola na profylaktickej liecbe (uzivala lieky, ktore mali predchadzat zachvatom). Ona mala totiz jedno obdobie, ked mala zachvat aj 3 za tyzden (a tie lieky naozaj zredukovali frekvenciu zachvatov). Zacinali vzdy rovnako, medzi 4-5 poobede ju "boli hlavicka" a ak som okamzite nezareagovala (volne rpedajny liek od bolesti) , tak o 40min to uz bolo rozbehnute a zachvat sa nedal zastavit. Uz musel prebehnut cely, aj s vracanim (4-5x), cela bola studena ako lad, na hlave spotena. No nieco hrozne. Neurolog sa vyjadil, ze s liekmi od bolesti necakat, okamzite podat, ak povie, ze ju boli hlava. Triptany u tak maleho dietata skusat nechcel, bol za predchadzanie zachvatom a kym sa zareagovalo vcas s obycajnym liekom od bolesti a ten pomohol, nechcel davat nic silnejsie. Viedli sme migrenovy dennik, ale na nic sme neprisli, nevsimla som si ziadnu vyvolavajucu pricinu (ja mavam migreny a ja presne viem, co mi ju vyvolava, takze sa mi niekedy podari zachvatu zabranit). Inak mali migreny u nej vraj typicky priebeh u malych deti - najprv niekolko krat mavala iba zachvaty vracania bez bolesti (nevedeli sme si vysvetlit, z coho). Po par mesiacoch uz zacali aj bolesti hlavy - respektive vtedy sa na ne zacala stazovat - ktore zasahovali cele celo - co je vraj opat typicke pre deti - u dospelych byva zasiahnuta iba jedna polovica. A vraj je typicke pre migreny u deti, ze zacinaju podvecer.
Asi po 2 rokoch sa na nahodnom ocnom vysetreni prislo na nejaku poruchu okohybnych svalov (nebolo ju vidno) a ocna odporucila operaciu s tym, ze zrejme to bude mat na tie migreny pozitivny vplyv. Operovali ju ako 4 rocnu a na velke prekvapenie neurologa aj ocnej zachvaty do 2 mesiacov od operacie uplne presli. Neurolog ale hovoril, ze podla jeho nazoru sa s nastupujucou pubertou opatovne objavia. Zrejme mal pravdu, dcera ma 10 rokov a v poslednej dobe sa opat zacina stazovat - no uz sme vycviceni, okamzite davame Nurofen. Sme objednani k ocnej a odtial asi po rokoch opat zavitame na neurologiu.

klaudusik7
15. jan 2016
Používateľ klaudusik7 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od klaudusik7.

budu musiet zacat vyrabat viacej coly :D:D

tilka82
15. jan 2016

@simsalabim uf,tak to ste mali tazke.dakujem za odpoved,uvidim,co mi povedia po eeg vysetreni

tanika
19. jan 2016

Kočky dá sa lokalizovať bolesť keď je migrena teda neviem či je to migrena ak áno mám ju bez aury a objavuje sa mi pred menzesom a ako aj teraz počas menzesu ale už nie tak.nikdy som nemála migrenu tak neviem ale ibalgin 400 mi nezaberá... kde vás vlasten vtedy bolí ? dík za radu Táňa

kacena4
19. jan 2016

@nikuliak ahojko neviem ci si nasla vhodnu odpoved no pises ze simala zapal prinosovych dutin, dcera aj ja sme tiez silne migrenicky. berieme denne lieky. ale chcela som toto. dcera mala zhorseny stav, tiez silne migreny mimo to co mava, zasli sme za lekarkou, ze sa zhorsil stav a vzislo z toho zapal prinosovych dutin. dostala silne atb po prelieceni sa z toho este mesiac dostava co mala zhorsene zachvaty. neviem ci si brala atb a ako si sa liecila, jej robili aj RTG a teda snimok vyzeral fakt hnusne ☹ odporucam ti dat si znova vysetrit dutiny tie mozu suvisiet s bolestami hlavy. a ak tie budu ok tak potom neurolog ci su to fakt tie migreny. ale skor si myslim, ze nedoliecene dutiny, kedze cez sviatky sa chodilo po navsetvach a asi si moc nelezala a neliecila sa doma. ja som moju 2 tyzdne nepustila z domu lebo dutiny si nemas ako chranit pred chladom ☹ drzim palceky nech si cim skor zdrava lebo ta bolest je fakt hrozna

luba41
19. jan 2016

ja sa priklánam vyskúšať už párkrát spomenutú akupunkturu.. v tom vie určite pomôcť..

nikuliak
autor
19. jan 2016

@kacena4 Vieš, čo, teraz sa mi to trocha zlepšilo, naposledy migréna pred týždňom, takže snáď to už prešlo. Ten zápal dutín som práveže mala ešte tak 2 týždne pred Vianocami, ale hej, je možné, že sa to ešte nedoliečilo (aj keď za 2 týždne sa to snáď muselo - ležala som doma v posteli celé dni), ale možné to je. Atb som nebrala, lebo som sa liečila z oslabenej imunity, takže pokiaľ to nie je nevyhnutné atb neberiem. Každopádne, keď ma migréna chytí, vyskúšam tú kolu, zatiaľ teda (klop, klop) lepšie. Ale dík za tip, môže to byť ono!

tilka82
19. jan 2016

@juju08
@jana_eyre
@dismonika
Ahojte,tak dnes sme boli na eeg,nic nezistil.povedal,ze mozog mu funguje tak ako ma a ked som sa ho pytalaci by nieco videl,keby mal ozaj migrenu,tak on na to,ze to by musel byt zaznam natoceny vtedy,ked ma zachvat.tak nam dal peritol,na kontrolu mame prist o 3 mesiace a ze ked sa nam budu zachvaty opakovat,tak nas posle na CT