icon

Čo s ovisnutým bruchom po dvoch pôrodoch?

drsmolinka
10. jún 2020

Ahojte, mam za sebou 2 porody a chcela by som sa opat dostat do formy. Posledny porod bol minuly rok v aprili a mam velmi ovisnute a aj velke brucho po dvoch tehotenstvacg a porodoch. Mate nejake rady co ste pili, ako ste cvicili pripadne ake kremy pripravky su naj v mojom pripade ? Ide mi hlavne o to aby sa mi vratilo brucho spat do povodneho stavu co sa tyka velkosti aj pruznej koze. Dakujem za rady 🙂

meluela
10. jún 2020

@drsmolinka bolo by dobre zistit ci nemas diastazu (rozostupene brusne svaly) a ak ano tak cvicit aj specialne cviky na nu. ak tam mas tuk, tak zaradit kardio (vytrvalostne cviky - napr. rychla chodza) .. schudnes ale vsade, neda sa iba na bruchu, takze trebars aj prsia pojdu dolu, preto treba co najpomalsie aby ti neovisli. a celkovo spevnit telo, cize aj silove cvicenia (najma s vlastnou vahou), nabratie svalstva ti pomoze tiez k rychlejsiemu spalovaniu tukov. tiez nejest hluposti, davaj si hlavne vela zeleniny, vlakniny, bielkovin a kvalitnych tukov.

ajka0207
10. jún 2020

@drsmolinka som zvedava co ti poradia, ja si myslim ze ak sa koza nestiahla doteraz, tak tam uz vela nevycarujes.

bubibu
10. jún 2020

Aj ja bojujem. No pokial viem, z brucha schudneme jedine stravou. Čiže dodržiavať dobre stravu a z brucha to ide dole. Cvičením sa brucho moc nemení len stravou. Cvičením až keď sa začne formovať - myslím tehličky.