Čo sa deje, ak folikula nepraskne a vytvorí sa cysta?
ahojte baby ...co sa deje ak folikula nepraskne a vytvori sa znej cista ??
Ak sa aj vytvorí cysta a je vodnatá, tak je veľký predpoklad, že počas menštruácie praskne. Horšie je ak je cysta iného obsahu. Väčšinou sa to rieši laparoskopiou. To čaká mňa.
@ivanka0210
v pravy cas nenastupi potrebny hormon, ktory zabezpeci, ze folikul praskne a vajicko sa z neho uvolni, preto folikul rastie dalej, vajicko je v nom uväznene, z folikulu sa stava cysta, ktora s velkou pravdepodobnostou pri ms praskne 😒
a aka je tam sanca na otehotnenie ??
@ivanka0210 žiadna, nepraskne folikul, nie je vajicko, z cysty este nikto neotehotnel
ja som s týmto mávala problémy pred otehotnením, mensez raz za 4 mesiace a večne na vyvolávačky som chodila. pomohlo mi pro ti týmto cystám wobenzym a teraz neviem či indonal alebo tak nejak, je to výživvý doplnok pri ženských problémoch. tutu kuru som brala na jesen, v decembri som brala clostil, a na druhý mesiac brania clostilu som otehotnela
Cafte. Viete mi niekto poradit? Minuly mesiac som chodila na meranie folikov - podľa dok rastol pomaly. Nasadil mi aj duphaston . Tento mesiac som bola znova na merani, ale našiel mi len cystu - 4 cm - zrejme ten folik nepraskol a rastie dalej. Dal mi teda injekcie B1 a dalej uzivat dufika. Chcem sa ale opytat - ako je to s vytvaranim novych folikov, ked mate na vajecniku cystu? znamna to, ze novy folikul sa zacne tvorit az po tom, co sa tato cysta vstrebe alebo odstrani? Dovtedy je rast folikulov na tomto vajecniku zastaveny? Druhy vajecnik mi zial nefunguje 😢 Diky za odpoved. V tej soku, ked sa to clovek dozvie tak ho nenapadne sa na to spytat 😝 a k dokymu idem az za tyzden. Dikes.

@ivanka0210 je to folikul, nie folikula 😉
spravne je cysta.
tolko ku gramatike 🙂
a k otazke- nedeje sa nic, je to pomerne bezny jav, ked sa vytvori viac folikov, vacsinou cysta odide s menstruacnym krvacanim.