Čo sa deje so zdravotnými sestrami a ich správaním?
POsledné roky behám veľa po doktoroch pre seba pre rodinu a posledné dva roky sa stretávam zo šialeným chovaním sestier, zvlaštne mi je, keď je taká zlá situácia v zdravotníctve, že lekári sú v rámci normy, ale kričanie sestry, búchanie dverami, nadávanie ako sa môžu na všetko vykašlať....mám jednu A4 takýchto zážitkov.
Dva krát som sa musela sťažovať, lebo už tam bolo hrubé zanedbanie, povedali mi oba razy, vieme to, sťažujú sa na ňu viacerí ale nemáme sestry.
1.Politiku moc nesledujem, prečo toto politici neriešia?
2. Prečo sestra ostáva na danom mieste, keď je vyhoretá?
JA ROZUMIEM, ŽE ČLOVEK POD TLAKOM SA NECHOVÁ SPRÁVNE, PREČO TAM TÁ SESTRA OSTÁVA?
Keď mi sestry nadávali na systém zdravotníctvo, ja rozrezaná po operácii s infúziou v ruke, vždy soms a spýtala, prečo neodídu, boli ticho,
Prečo neodídu???
Verím, že slepice túto diskusiu nezvrhnú na mám si to vyskúšať a podobne, opakovane sa pýtam, prečo neodídu...Ja ako živnostník pracujúci s celou EÚ tichúčko šúcham nohami a chovám sa proklientsky, aby som zarobila....
Prečo sa toto dovolí sestrám?
Hovorím o nemocnici Agel
o nemocnici statnej
o súkromnej ortopedii
o Mr stredisku
O Cievnej chirurgii
je toho veľmi veľa a nepíšem o nervóznych sestrách a podobne....píšem o hrubom zanedbani, agresívnom chovaní a podobne.
PRIKLAD: Mame operovali obe kolná naraz, po operacii prosila sestru aby ju sprevádzala na záchod, že ma seknuté v krížoch, mala obe kolená otvorené, čerstvo z narkózy, sestra zabuchla dverami, že to zvladne,...Mama prišla na záchod barle popadali, ona so seknutimi krizami a z vyvodom z kolena cikala mimo misu a zbeirala barle a modlila sa aby nepadla. To bol jeden príkjlad aby sme sa chapali.
Mama 2 krat navštívila psychologa lebo mala z toho traumu. Na sestru sa stazovala, ostatne sestry smutno povedali, ze o tom vedia....Primar nic nespravil...
PRECO TA SESTRA NEODIDE???
@lienka.7 pisala som staznosti bolo vela, recenzii legitimnych negativnych s podpisom tiez, ale nejak nepomohlo
@bobinko06 "Ja mam zopar sestier v okoli, a dufam ze im nepridem pod ruky" tak toto hovori tiez dost...
@jednoduchomaria89 ano je to tak a vidim to posledne roky a ma problem so sestrami, casto krat su drze aj k lekarom vymyslaju diagnozy, naozaj by som chcela vediet co sa stalo...
@anouschka5 nemaju neohodnotenu pracu, maju ju dobre ohodnotenu pracu, cela moja rodina ma taktiez tazku pracu, moj ujo co sa vrta v mozgoch ma tazku pracu....malickosti davam standardne ako vdaku PO pobyte...
Ty už tu ma koľko tém anonymných??Tipujem že sú to samé témy o psoch?Tak vidíš si nespokojná k tomu anonym,a hlavne kritiku asi neráda prijímas.Pretože tvojej mame po ope sestra nemusela robiť doprovod na wc,mohla jej podať len misku pod zadok,lepšie by bolo kebyže tu pomoc jej urobíš ty ako vzorná dcéra ,potom by si nemala dôvod frflať a kŕmenie nie je povinnosť sestry ale sanitara,tk si sa zle sťažovala.
@ktochytavzite ? preboha 🙈
Milá autorka.okamzite tá vyzývam.aby si tu prestala soptit a nadávať na sestry.Ano.su aj vyhorete aj všelijaké ako v každom inom povolaní.ale veľká väčšina maká.robia čo len môžu a čuduj sa svete.su s nimi spokojní primári.lekari a aj pacienti.Ty robíš svoju prácu na 120 percent? Tak si predstav.ze ja na oper.sale tiež.Pacienti nemajú ani potuchy.co všetko sestry robia a ako doslova zachraňujú situáciu .aby veci fungovali najlepšie ako sa dá.A hlboko sa ospravedlňujem.ze sa vždy nevládzeme usmievať.Ja sa nijako nezastavam tých.ktore svoju prácu robia zle a nevedia sa profesionálne správať.ale ty nás tu hadzes všetkých do jedného vreca a to mi sakra vadí.Aha ty vo svojom fachu máš len tých 120 percentnych? Hej? Tak sa skludni a prestaň praskať.piš sťažnosti do zblbnitia.ale na konkrétne osoby a konkrétne situácie.namestnik či riaditeľ si danú sestru predvolá na koberec.da jej pokarhanie.na odmeny nesiahne.nijake totiž nedostavame a dana sestra si buď dá na správanie pozor alebo to zabali a pôjde do Lidlu k pokladni .
Aspoň už nestretne pacientov a hlavne ich príbuzných tvojho razenia.Maj sa a veľa zdravia.
rozumiem tvojmu rozhorčeniu.... myslím, že (skoro) každá z nás má mnoho skúseností s neprofesionálnym prístupom v rôznych zariadeniach, štruktúrach. Ja tiež. Dovolím si tvrdiť, že som fajn pacient, komunikatívny, ústretový, rozumiem súvislostiam. No....ale keď sa koná ako sa nemá, dám jasne najavo nevôľu a vyjadrím sa. (žiadne vulgarizmy, krik a osočovanie) Len tak, diplomaticky do hĺbky, výstižne, adresne, trefne 👌 Priznávam, pacienti sú tiež rôzne povahy, zároveň ma prekvapuje stála zdravotnícka úderka, ktorá neprizná ani len 1% chyby a pritom musia vedieť ako to chodí. (poznám aj sestry aj lekárov a teda vyjadrenia smerom k pacientom by ste nechceli. počuť, samozrejme aj z oblasti školstva, sociálnej oblasti...)
Zmenilo sa niečo? Nič, tie isté vyhorené štruktúry, prehnitý systém. Ja sa ešte viem obhájiť, najviac mi je však ľúto pacientov, ktorí sa nevedia brániť. Mám 2x Najhorší zážitok...
1. z čakárne CT. My pacienti ráno v čakárni, čas 8:00 hod. V čakárni ešte ošetrovateľka s mobilnou posteľou z lôžkovej časti. V posteli pacientka, vek cca 80 a viac rokov, vo veľmi biednom stave. Sestrička z CT otvorila dvere, ani bú, ani múúú, pozbierala zdr. karty. Na ošetrovateľku fľochľa pohľadom: A vy čo mááátééé??? Ošetrovateľka : Brušnú dutinu, sme z gastra, chcela by som vás poprosiť pani má cukrovku, ešte nič nejedla, keby ste nás zobrali čím skôr. Sestrička: Noačooooo? Ani ja som ešte dnes nič nejedla!!! a pľaskla dvermi. Všetci v čakárni sme na ten moment onemeli, chlapi hundrali popod fúzy. Do mňa 200 watt, som sa postavila, zaklopala....Setrička otvorila. Pustila som na ňu také súvetie, že sa nestihla ani nadýchnuť a opýtať sa čo chcem: Pani zlatá, veľmi dobre ste vedeli do akého zamestnania nastupujete a s čím sa tu môžete stretnúť. Nie je problém pacientky s diabetom, že VY ste ešte neraňajkovali, a ako vysokoškolsky vzdelaná osoba by ste si predpokladám mali vedieť lepšie organizovať svoj denný režim. Sa vôbec čudujem, ak váš prejav počul rádiológ, že s vami nevyrazil dvere s dodatkom, že zajtra už nemusíte chodiť. Tak skľudnite hormón, a vezmite tú pacientku predo mnou, lebo som prvá na zozname a nemám s tým absolútne žiadny problém. Ak vy s tým problém evidentne máte, je to vaše osobné zlyhanie a treba to riešiť niekde inde, najlepšie na úrade práce + úsmev a lá Hollywood 😉
Niečo pohundrala popod nos, pľaskla opäť dvermi. Ošetrovateľka mi so sklonenou hlavou ďakovala, ospravedlňovala sa, že je v nemocnici nová, že je rada, že má robotu...Ja som len mávla rukou: Ále, prosím vás, život vás naučí, vycvičí, ja som už iné prežila 😉. A čo tomu chýbalo? Len chcieť! Opýtať sa pacientov v čakárni, alebo ich oboznámiť, aký to je rizikový prípad a myslím si, že NIKTO by nemal s tým najmenší problém.... Ale viete kde je problém? MUSELO BY SA CHCIEŤ. A chcenie nie je o plate, vzdelaní, alebo nedostatku pracovnej sily. Je len a len o zlyhaní jednotlivca (personálu) ktorý tu nemá čo robiť! Prečo potom o oddelenie vyššie, alebo v ambulancii vedľa (za ten istý plat, prostredie, podmienky, systém) to spieva a aj v nepriaznivom zdravotnom stave je radosťou tam chodiť? Každý, každá nech sa pozrie do zrkadla a odpovie si sám/a.
Poznám z pozície pacienta a zažila som na vlastné oči, kedy pacient, ktorému ostávalo pár mesiacov života sa prišiel poďakovať s dvoma kyticami a rozlúčiť do ambulancie. Objímali sa a plakali spolu so zdr. sestrou aj odborným lekárom. 💖
2. zážitok. Čakám na gastre. Som tam sama. Príde ošetrovateľka do čakárne s mobilnou posteľou, ako s tankom, pacientka v nej, vek cca 90 rokov. Hrozný pohľad na to biedne telíčko, kosť a koža... Cez pani len tak prehodená obliečka nakrivo, od pása dole bolo vidno nahé telo s plienkou, bez ponožiek.... V čakárni prievan, chlad, Pani v posteli vydávala stony podobné chrčaniu. Ošetrovateľka s absolútnym nezáujmom ťukala akrylovými pazúrmi do mobilu, pozerala tik tok (sedela tesne vedľa mňa, tak viem...) Nedalo mi.... hovorím jej: Preboha, tá pani ako stoná, možno je jej zima, alebo chúďa možno duša z nej odchádza....Zakryte ju trošku. Mladá fľochla na mňa s obočím alá Cruela 🤨 nechápavý pohľad, a povedala: Ále, prosím vás, to keby som mala riešiť, tá to má za pár, zvyknete si.... a ťukala ďalej do mobilu😵💫😵💫😵💫 Strašne ma to zabolelo, tak ľudsky, hlboko.... Postavila som sa, pani zakryla a jemnúčko sa dotkla jej ruky. Prišlo mi to tak samozrejmé gesto, gesto úcty k životu a ľudskej dôstojnosti. Sadla som si, naklonila sa a tíško mladej do ucha povedala : Moja zlatá, neprajem nikomu nič zlé, ale vám prajem, aby ste toto správanie zažili na vlastnej koži, prípadne vaši rodičia a žmurkla som. Mladá mi povedala, že sa mám starať o seba.... Ostala som ticho a pomyslela si... No nič, komu není shúry dáno v apatiece nekoupí 🤷♀️ Toto mňa neurazí... Normálne keď to píšem tak mi slza vybehla za tou pacientkou.
Som známa a nepopulárna (aj na MK) tým, že pomenujem veci tak ako sú. Nie je mojím cieľom útočiť na zdravotnícky personál. Zaujímavé je, že počas mojich maratónov v nemocniciach som sa nestretla s tak drzými pacientami, ako je drzý personál. Vrchol v čakárni čo som zažila sú rýpajúci sa seniori do dverí, ktorí chcú byť všade prví 🫢
No a tým správnym zdravotníkom posielam 💐a 💖....
Autorka politici dosadeny pentagramackou mafiou roky pilne pracujú na tom aby slovenské zdravotníctvo krachlo a mohli zaviesť predražený systém pre samoplatcov kde máš drahé poistenie a aj tak stále platíš. Je málo lekárov - nuž preto lebo mladých doktorov tu nechcú a sedia na licenciach jak žaba na prameni. Sestrám vytvorili tak "dokonalé" prostredie že to normálny človek so zdravou psychikou dlhodobo nezvládne. Dobré sestričky utekajú do zahraničia a ostávajú tu psychicky narušené zákerné megery s mentalitou bacharky z Dachau.
Ono takto,ja som stretla skôr s tým,že aký je človek,také sa mu vráti,možno sa treba aj nad tým zamyslieť....trochu priveľa "zlých"sestier okolo vašej rodiny. Zvláštne
Ja sice pracujem kratko v zdravotnictve, možono by som nemala až take pravo sa vyjadrovať.
Ale celkom ma zaujala veta :" mala obe kolená otvorené, čerstvo z narkózy, sestra zabuchla dverami, že to zvladne,
Tesne po narkoze a operacii oboch kolien si myslim , ze urcite nesla hned na wc...
Tesne po narkoze je na jiske, 24hod cca a pacient ledva o sebe vie , stale spi vacsinou.. A na wc sa ide az po "zauceni" fyzioterapeutom , chodeni...
Mylim sa? ak ano, možno upresni info
NA druhej strane je vsetko o cloveku. Ako je to v iných sektoroch...
Zazila som s deckami a aj ja sama absurdne pripady, ale aj skvele a uzasny pristup...
@katka700 prikladám link, nevzalo ho v predošlom príspevku...
https://www.postoj.sk/146531/nasim-najvaecsim-p...
@fantaghiro21 samozrejme.ze píše bludy .no povedzme nesprávne info...tiež som si to všimla...aj iné veci.ale nemám už záujem tu polemizovať.v slušnej diskusii by som sa na to dala...takže áno.spravny postreh...
@jamimo ten rozhovor s Mudr. Žúborom mám na svojom profile...ak by mal niekto chuť si prečítať tak bolo to 9.2 2024 - aby to rýchlejšie našiel je tam aj link od jedenej maminky
@janinah mozes vyzyvat zjavne si si neprecitala prispevok inak by si nepisala taketo bludy...ja tak potrebujem vas usmev
@janinah no , riznam sa, necitala som celu diskusiu, len mi hned zablikali kontrolky, ze mi uvod nejak nesedi...Minimalne ked robim aj na oddeleni, aj na jiske....
@fantaghiro21 tesne po po si 24h na jis,potom ta prevezú,prvé dni na wc ani nie len misa,tie kolena nemôžeš hneď zaťažovať až postupne po fyzioterapii,zvazsa postupne na posteli,takže mas dobrý postreh zavádzajúce info,.A naozaj operované kolena ešte k dren a pc sa trepe sám na wc,ocura záchod,akurát narobí viacej roboty upratovačke a sestre ak by spadla,za to že pravdepodobne nechcela si uľaviť na podlažnej mise.A potom sa dobre sťažuje na zdravotný personál,keď niektorí pacienti sú nedisciplinovanosť a ich rod príslušníci nepríjemne osoby ako aj autorka.
@jamimo ano jamimo pochopila si moje pisane slovo ako malokto, mne je jedno usmevy, nalady a podobne veci, ved kazdy ma pravo mat svoju naladu, ale chovat asa grobiansky agresivne ako tela, zanedbavat svoju pracu to je nadmieru a opakujem vidim to posledne 3-4 roky v nemocniciach, a primarne na oddeleniach kde tie sestry su vacsinou zalezene vo svojich bunkroch. Paradoxy su potom tie sestry ktorym nosim male pozornosti lebo ma sokuju ako sa chovaju, ako pomozu, ci len ako splnia SVOJU PRACOVNU POVINNOST. Musi sa na Slovensku nieco zmenit aby ich ludia prestali ospravedlnovat ako su unaveni. ja mam pracu kde mam velmi vysoku pokutu ked nieco pokazim, mozem ohrozit cloveka na zivote preto s adekvatne tomu chovam
v praci, Za 18 rokov som mala 2 reklamacie. TIE vyhorete prehnite garnitury ako si spomenula by mali odist....To je to o com tu cely cas pisem,
@katka700 dakujem katka suhlasim, som rada, ze si ma pochopila a ja by som velmi chcela aby odisli prave tie narusene
Autorka.akosi sa ti to vymyká z rúk.pritakavaciek je málo.sestry sa ozvali.davas zavádzajúce info...tak nervozita nastupuje?
To sa dalo čakať...
@maciatkolulu aj dobrych neboj sa ty o moju rodinu 🙂
@ktochytavzite no moje skusenosti ma teda neklamu... LEn som si vravela, ze ci na iných oddeleniach , v iných nemocniciach maju nejaký ultra rýchly zotavovaci elixir... :D
@fantaghiro21 mylis sa som sokovana ze tam pracujes!!!!Tesne po narkoze z oboma otvorenymi kolenami isla na barlach na wc!!!
@fantaghiro21 jezis este sme tu nemali modrokonikove hoaxy...este daj, ze vymyslena tema
Je to otrasna praca podla mna v nasich hnusnych rozpadnutych smeadlavych nemocniciach, zle platena, narocna lwbo ved praca s ludmi a perwonalne poddimenzovana. Ja chapem, ze nemaju niekedy naladu, a chapem, ze su vyhorene niektore. Hadam sa raz konecne aj v nasom state dockame fungujuceho zdravotnictva, haha.
Ja som bola ale pri poslednom pobyte velmi spokojna, vswtok personal mily, ludsky a napomocny
Dievcata nie je vam teplo, prehriaty mozog
@janinah ty si sa nechcela ku mne vyjadrovat, chod si po svojom prosim, prerastlo ti to davno cez hlavu, Rada diskutujem s ludmi co vedia citat, pochopit co pisem a podobne, tri ste tu napisali ze musi ist po operacii na jisku pacient!!!!CO robite v zdravotnictve sa pytam???? Bola som oeprovana 9 krat, NIKDY som na jis nebola!!! Trafene husy zagagali.
@majlo1234 Verim, moze to byt otrasna praca, ja som si ju nevybrala, preto sa pytam preco neodidu a zaberaju miesto tym co by vedeli k praci pristupovat inak. Jedna jedina sestra mi nevedela povedat preco neodide, ked nerovzne skusala ako nezvlada. Ked som im povedala, ved zavolajme sem kocky z Vychodu, skoro ich vykotilo...Samozrejme som si to odniesla pri starostlivosti 🙂 🙂

@kp7333 KRASNE SI TO ZHODNOTILA, nenapisala by som to lepsie...vyhorete stroje bez kuska empatie (pisem o tych hore spomenutych)