Čo vám pomohlo na akné?
Ahojte,
ani v puberte, počas dospievania som nemala problémy s pleťou...ale teraz, posledný rok a pol..A stále sa to zhoršuje..Každý deň niekoľko nových hnisavých vyrážok. Už neviem čo robiť. Vyrážky sa tvoria hlavne na brade a v okolí úst.
Už polroka sa vyhýbam mliečnym výrobkom, bielej múke..a takmer úplne aj sladkostiam.
Vyskúšala som klasické dmkovské produkty i Biodermu...Zinkovú masť. Začala som užívať zinok, probiotiká.. A nepomáha..Pijem čaje (zelený, mätový..týždeň v mesiaci žihľavový na prečistenie).
Teraz užívam tretí deň Doxyhexal (antibiotikum od kožnej) a kúpila som si radu biokozmetiky Dado Sens Purderm (čítala som ako to mnohým pomohlo)..ale pleť sa mi zhoršuje..Vraj to pri prírodnej kozmetike býva na začiatku, ale fakt neviem, či to neprestanem požívať. Ako dlho také čistenie prebieha? Máte niekto skúsenosti?
Rozmýšľam aj nad IPL-mám na brade od vyrážok červené fľaky, ktoré mi ani po polroku nemiznú. Pomohlo vám niečo?
Veľmi by ste mi pomohli, ak by ste napísali nejaké svoje rady, čo vám pomohlo.
Viem, že okolo brady, je oblasť hormónov...a že to s nimi môže súvisieť.. Ale antikoncepciu určite nechcem (obávam sa, že potom to bude ešte horšie).. A máte skúsenosti s nejakými inými tabletkami? Čajmi?
Ďakujem veľmi...Viem, že o akné sa už veľa písalo...Tak sa vopred ospravedlňujem..
Ak na akné dlho nič nepomaha,prípadne sa akné po prelieceni vráti,poukazuje to na problém s hrubým črevom..je zanesene..
@erika161 u mojej kozmeticky vychadza necelych 30euro
Mne pomohol imunoglukan krem z lekarne.sice som smrdela aj tyzden pouzivana ponozka ale zabralo.davala som si to na noc a ked som sla rano do prace tak som sa umyla lrn cistou vodou.je to protizapalovy krem.pouzivala som ho aj na chrbat lrbo aj tam som bola furt vyhadzana.
Mme pomohol pôrod resp zmena hormónov a euthyrox resp liečba st. žľazy
Mne obycajne mydlo.
Mne pomohlo sírové mydlo za 2 eurá v kombinácii s kozmetikou Eucerin na problémovú pleť...tiež som mávala problémy s akné už do puberty. Počas mojich dvoch tehotenstiev mala pokožku ako batoľa rok po pôrode sa mi začali tvoriť vyrážky v oblasti brady, hlavne pri plodných dňoch a pred menzesom. Išlo mi to strašne na nervy. Robili sa mi veľké bolestivé vyrážky, nedali sa vôbec vytlačiť a ak aj áno, tak aj dva týždne som mala ešte na pleti fľaky, kým to ako tak vybledlo. Tak som sa nasrala a čo to poštudovala, Kúpila som si v lekárni sírové mydlo za dve eurá a gáfrovú masť. Už po prvom umytí som cítila ako sa mi vyčistila pleť a rozjasnila. Umývam si ním pleť ráno aj večer. Gáfrová masť síce dosť smrdí ale dávala som si ju len noc len na vyrážky a rýchlejšie schnú. Kúpila som si rad na problémovú pleť zn. Eucerin a odvtedy sa mi viditeľne zlepšila pleť. Fľaky vybledli, ak sa mi aj urobí vyrážka, tak sa mi oveľa rýchlejšie zahojí a vybledne. Dokonca sa dá aj bez problémov vytlačiť ( aj keď viem, že sa vytláčať nesmie ale vtedy mi zmizne do dvoch dní ). Ešte si robievam domácu masku z medu, citróna, škorice a muškátového orechu, na 30 minút si to hodím na ksicht a zmyjem. Dala som si ju len dvakrát ale nemám pocit, že by mi škodila.... 😉 Predtým som používala pleťovú vodu Clean and Clear a tá mi fakt nerobila dobre. Ako som ju vysadila hneď bolo lepšie.
@martina27777 tak to zrovna nie je malo :/
mne pomohla zmena stravy🙂
@slavenka6 a ako si ju zmenila? co si vylucila?
Ahoj ja som mala tiež akné a mne pomohol kokosvý olej a bylinná pleťová voda pre nečistú pleť. Objednávam zo stránky www.naturonline.sk Teraz som tam objavila aj krém na nečistú pleť, tak ho skúšam a je tiež super. 🙂
@lindusss176 to vsetko dokopy kombinujes? aj ten kokosovy olej aj tu pletovu vodu a aj krem? ci ako si to davas?
Radim sa ku vam aj mna trapi dlhe roky akne :(... Vyskusala som azda vsetky dostupne kremy z lekarne...efekt ziadny:(,skoda penazi..baby skusali ste domace masky na akne?pocula som dobre ohlasy o drozdi aj o sode bikarbone...je to neprijemne ale ak nam to ma pomoct 🙂
Mala som aj ja s tym problem, nasla som si prirodnú kozmetiku, ktorú môžem len odporúčiť. problém mi pomohlo vyriešiť: tea tree oil pleťová voda a aj krém z ich radu. možem ti zaslať i link na katalóg, keďže si dosť často objednávam ich kozmetiku. Viem ti to i objednať, ak by si mala záujme.
Janulka928 poprosim zasli mi ten link 🙂 rada vyskusam aj ja ak ti to pomohlo zbavit sa akne.Zabudla som dopisat skusala som sirove mydlo aj tea three no maarne :/
@ivanka12311 ja si zase robim kazdy tyzden piling a to medovo rascovi a ten mi pomaha a nastastie uz s akne nemam az take problemy, ale chodim aj na cistenia ku kozmeticke
Markovieklaudia poprosime recept🙂 rada to vyskusam je to vsetko z potravin ktore ma clovek doma nic draheho nepotrebuje 🙂 ja mam akne po brade po krku a najlepsie je na tom ked vidim vyrazku hned to pucim :/ a ostavaju mi flaky.
Ja mám aknóznu pleť od puberty, nepomohlo mi na to nikdy nič, skúšala som už všetko možné, jedine čo zabralo bola antikoncepcia, samozrejme keď som ju prestala brať tak sa akné znova vrátilo. Za sebou mám už 3 tehotenstvá, tiež sa mi počas tehu akné zlepšilo, mala som peknú tvár a po pôrode sa to vrátilo znova späť, dokonca vždy som mala vyrážky len na tvári a teraz mám už aj na chrbáte, takže ak to máš tiež nerovnováhou hormónov ako ja, tak Ti nepomôže nič. Ešte jedine skúsiť nejaké fytoestrogény, ale mne nezabrali ani tie, ale každý sme iný, možno Tebe pomôžu.
Mam pomali rok po porode a plet ako v puberte..Katyt s antykoncepciou skusenosti nemam :/
@vlastulina1 Ahoj najkor si umyjem tvar následne si vycistit bylinnou pleťovou vodou tvár dám si na tmpon kokosovy olej aby som nemala zase mastnu plet tak si to davam na tampon chvilku nechám pôsobiť a potom pokračujem make-upom atd. Tera som si dokúpila aj ten krém a ten si dávam zase večer. Odlíčim sa umyjem si poriadne tvár vlažnou vodou následnej tou pletovou bylinnou vodickou dočistím pleť a natrem si ten krém na necisto pomáha. Je trošku taký lepkavý ale super pomáha. Samozrejme 2 x do týždňa si čistím pleť peelingom s aloe vera a 1 občas 2 x to týždňa si dávam sťahujúcu masku so 7 bylinami. Po nej mám krásnu pleť🙂
Mydlo + tepla voda a Akneroxid 5.
Eclaran5 z lekárne, pomôže na 100% mne ho predpisoval kožný lekar, ja som mala veľké problémy a toto mi zabralo aj mojej známej,stojí okolo 5 euro
Je síce na predpis, ale určite sa dá kúpiť v niektorej lekárni bez predpisu
@ivanka12311 http://www.sirael.sk/kozmetika-tea-tree-oil/90-...
krém tento http://www.sirael.sk/kozmetika-granatove-jablko...
a ešte tento http://www.sirael.sk/kozmetika-masazne-gely-a-o...
a naozaj mi to super pomohlo
Ja odporucam Aloe Vera gel od Foreveru, Aloe Herbal caj a natierat problematicku cast, akne propolisovym kremom. Pri akne treba precistit najprv z vnutra s gelom a cajom, potom sa moze aj zvonka kremom.
Baby, pridavám sa k vám bojujúcim s akné. Síce som ho nikdy nemala také rozsiahle, že by som to musela riešiť antibiotikami a hormónmi, ale na tvári som mala stále takú krupicu, to isté aj na chrbte a dekolte. Vyskúšala som snáď všetky dermakozmetiky, jediné čo mi ako tak zabralo bola Bioderma Sébiom global, používala som micelárnu vodu aj krém. Asi mesiac som mala pleť super, bez jedinej vyrážky...ale už so zrejme na to pleť zvykla a vyzerala som tak isto ako pred používaním biodermy, čiže zase krupica a srm tam vyrážka...ALE! povedala som si, že si dám pauzu od biodermy a skúsim niečo iné a urpbila som dobre. Namiesto micelárnej vody používam koloidne striebro a potom krém Medi Antiakné micelárny krém...a za týždeň bola krupica preč a vyrážky tiež a pleť úplne hladká 😊
Ahoj 🙂 Mam 26 a tiez problemy s akne... v puberte nic a po 20tke to vsetko zacalo... Vyskusala som vsetko mozne aj nemozne, samozrejme aj liecbu u koznej lekarky... liecila som sa aknenorminom, cista plet mi vydrzala pol roka a opat sa to vsetko vratilo... Odpozorovala som si, kedy asi sa mi akne vytvara vo vacsej miere (mne osobne 2 tyzdne pred menstruaciou)... Z tohto som vydedukovala, ze je u mna problem s hormonmi... sla som k svojej gynekologicke a dala si predpisat hak, co je jednou z moznosti ako sa zbavit akne... Tou druhou je salicylovy lieh 🙂 Uplny zazrak 🙂 ja konkretne pouzivam liehovy roztok s 2% kyselinou salicylovou a 3% kyselinou boritou... V lekarni mi to na poziadanie namiesali... Na problematicke miesta si to vatovym tamponikom natieram 3x denne, nech fajne vystipe... A drahu kozmetiku hadzem do kosa....
Ja som pocula chvalu na slimaci sliz. Je to aj logicke ze funguje, kedze ma tie latky, ktore tvorbe akne a zapalov zabranuju. Nieco o tom pisali aj tu: http://www.tvnoviny.sk/my-zeny/1837662_konecne-...
Ma ale aj ine ucinky ako proti akne, vyhladzuje aj vrasky a lieci jazvicky po akne, tak myslim ze to stoji za vyskusanie.

Mne s akné pomohla až kožná lekarka. Masticky som síce musela po čase vystriedať no boli aspoň v rozumnej cene.