Čo vám pomohlo na rýchle zotavenie pri Covide?
Ahojte maminky, prosím je tu niektorá, ktorá sa zotavila reap. rýchlo prekonala Covid? Prosím píšte mi len, tie čo ste ho mali resp. ste sa rýchlo zotavili do pár dní. Mám obrovský strach :( a potrebujem sa zotaviť čím skôr. ( v rodine sme mali xy krát covid žiaľ väčšinou zlý priebeh a aj postcovidové následky doteraz) Čo ste užívali ako ste prežívali deň, je tu niektorá ktorej príznaky trvali len pár dní? Dostala sa niektorá z toho rýchlo bez ťažkostí?
U mňa to začalo nevinným potením počas noci cca 5 nocí (o covide som ešte netušila) a zrovna mi prišla MS takže bolesť tela a únavu som pripisovala tomu,no v noci som sa zobudila na hroznú zimnicu a bum teplota 37,5. Ráno silná bolesť hrdla, okamžite som išla na test a bum pozitívny.
Momentálne 5ty deň ležím v posteli a potím sa. Som unavená, bolí ma hlava. Teplotu od vtedy nemám, kašel sem tam. Cítim sa klasicky ako pri chrípke no prepadá ma obrovský strach ani neviem prečo doteraz som sa covidu nebála a verila som, že to zvládnem ľavou zadnou ( neochorela som ani keď som bola pri pozitívnom, takže som sa cítila tak trochu ,,nesmrteľná,, heh) .... Už som chvíľami aj obanovala, že som sa bola dať otestovať, že som mohla byť v tom, že mám chrípku .... ( To píšem len zo strachu samozrejme, dodržiavam všetko a záleží mi na ostatných aby som nikoho neohrozila...)
Od lekárky som dostala augumentin a užívam ešte hylak,doritricin, Ccko,Dcko a naparujem sa plus ľahká strava a teplý čaj.
Ďakujem za povzbudenie a za každú dobre mienenú radu. Vážim si to.
@katarina0123 , ja som prekonala covid uplne lahkym priebehom . Mala som pocit upchateho nosa a asi po 3 dnoch som stratila čuch aj chut . Inak normalne som fungovala sem tam pocas dna som citila unavu .Uzivala som len vit C a probiotika na zvysenie imunity. Tiez som trochu mala stres davala som si magnezium . Do 10 dni sa mi vratil čuch aj chut. Po 4 mesiacoch som bola na protilatky a stale ich mám.
@katarina0123 ahoj. A ten hylak treba? "lekárka nariadila? Asi sa treba riadiť svojim telom, ty asi hlavne viac ako lieky potrebuješ prestať sa báť. Áno, aj ja som si ns začiatku prečítala čo to na nete, ale nebrala som to tak, že zrovna všetko najhoršie budem mať ja.. A hlavne som si vravela. Že kým deti nemajú vysoké teploty a pod., zvládneme to. Teplotu som mala tiež r dva dni, najvyššiu 38.1, panadol sim su dala iba raz keď mi išlo od streliť hlavu od bolesti ake aj to prešlo rýchlo. Skôr ma irituje ten pocit v nose, akoby upchaty, navečer mám v ňom pocit ako keď vyjdem to sauny. A 14 dní nemám čuch ani chuť. Pomaličky sa mi vracia čuch, ale chuť stále nie. Ibak najhorší bol ten prvý týždeň aj u mňa. Pre ležala sim ho, únava veľká, taká akoby neprítomnosť...
Inak žiaden lieky nemám, aspirin som brala iba 3 dni.zdalo sa mi, že mi nerobí dobre na žalúdok. Z vitamínov D3, C, Zn, Selén, rybí olej a teraz beriem probiotika
@andula77 no ja len ležím a spím, nevládzem vôbec. Jem nasilu a aj pijem lebo mi vobec nechutí. Áno lekárka nariadila hylak, tým , že mám ATB tak ako probiotikum. Od dnes užívam aj zinok so selénom. Veľmi sa mi točí hlava ( nízky tlak mám) a cítim sa ako keby nadrogovaná. Brní mi pokožka hlavy , je mi na vracanie. Lekárka povedala, že len vydržať a čakať. A dosť sa potím aj 4 pyžamá za pol dňa.
@macka9 ahoj, tak to si mala super priebeh. Nech ti vydržia čo najdlhšie protilátky.
@jana7843k ďakujem ti vyskúšam ho.
@katarina0123 ja som napisala ze bud pokojna ze to je dolezite a ze mesiac som chorq bezne ked ma chyti chripka a nieled covid
@katarina0123 ja som prekonala covid a vďaka bohu mierne príznaky, skoro žiadne. v mojom okolí blízky také šťastie nemali. Ja užívam už dlhodobo na imunitu kozie kolostrum colostrino. Takže to dosť pomáha nielen počas covidu ale aj na zotavenie sa po. Odporučila som to aj známym a tí si to nevedia vynachváliť. prestala im únava a cítia sa postupne ako predtým. Treba ho však brať dlhodobejšie.

@livuska124 ďakujem ti