Čo vám pomohlo na úzkosť a depresiu?

dasenka26
2. jan 2023

Ahojte, čo Vám pomohlo na úzkosť a depresiu, únavu, nechuť....prip. na ľahšie zaspávanie z voľnopredajných prípravkov? Mám neurogennu tetaniu, magnézium užívam. Persen Forte som skúšala, pozerám Depress, Lavekan, Vitango.... Neviem sa rozhodnúť ďakujem za užitočné odpovede 🙂

zmrzlinka2021
2. jan 2023

@dasenka26 na uzkst a depresiu antidepresíva

lauriik
2. jan 2023

@dasenka26 mne najlepsie pomohlo zmenit zivotny styl, stravu, zaradit pohyb, viac sa tesit z malickosti a neriesit blbosti. A preventivne magnezium, dečko, zelezo.

dasenka26
autor
2. jan 2023

@lauriik ďakujem to už užívam 🙂

slovakboy
2. jan 2023

@dasenka26 bral som Persen aj Lavekan ale ja som mal ťažké stavy to mi nič nepomohlo na Lavekan dom bol dokonca alergický lebo to je levanduľa. Bral som AD ale ani tie nepomohli nejako zvlášť. Najviac mi pomohli tréningy s mysľou. Nemyslenie potom EFT metóda vypnúť správy obrazy celkovo zredukovať počet vnemov na minimum jogove dýchanie s prechádzky. A marodka 5 mesiacov. Vyliečil som sa a teraz dobre spím a celkovo dobre spím aj rozmýšľam. Občas sa stane že ma chytí úzkosť hlavne zo zlých správ ale to viem do niekoľkých. Mi ut vyriešiť myslením. Uvedomujem si, že sa to môže teraz už ľahšie vrátiť ako pred tým ale teraz už mám na to metódy ako to zastaviť a nerozvíjať myšlienky ďalej. Najdôležitejšie je si dať si do poriadku myšlienky.

kim2028
2. jan 2023

@dasenka26 Ahoj, depresia je nepríjemná. Bohužiaľ dokáže potrápiť poriadne. Ja mám ju ako sekundárnu diagnózu a mám, čo robiť. Nezvládam vôbec nič...

kejinkita
2. jan 2023

Ak používate slovo “depresia” ako smutné obdobie, tak to, čo Vám spomenula už Lauriik. Ak si myslite, že máte naozaj depresiu a úzkosť - CHOROBY, tak Vám pomôže len psychiater.

dasenka26
autor
2. jan 2023

@slovakboy EFT metóda? Môžete mi dať viac info? Zaoberá sa tým nejaký terapeut?

laska86
2. jan 2023

Depres su bylinkove a budes mat po nich energiu a dobru naladu vyskusaj..

slovakboy
26. aug 2023

@dasenka26

https://www.youtube.com/watch?v=NnHmRsG675Q

Táto Katayama ma za muža Japonca a v Japonsku zachránila za jeden týždeň z ťažkých depresii Japonku ktorá bola rok na antidepresivach.