icon

Coaxil na úzkostnú poruchu

jessi06
1. feb 2023

Dobrý deň užívate niektorá toto antidepresívum? Skúseností?

jessi06
autor
6. feb 2023

@zobaka možno netuším

zobaka
6. feb 2023

@jessi06 teraz myslis xanax ci atarax? no xanax funguje len par hodin a nezvysuje hladinu serotoninu ani dopaminu, len utlmuje somaticke priznaky uzkosti, co je v konecnom dosledku na nic :(

jessi06
autor
6. feb 2023

@zobaka xanax myslím

zobaka
6. feb 2023

@jessi06 tak to je nic, ten nosim stale v kabelke

daisylucky
6. feb 2023

Coaxil bol slaby (teda lepsie ako nic), uz dlhodobo mi super zabera dulsevia. (Atarax mi robil zle - nic som nevladala, bola som ako matoha)

zobaka
6. feb 2023

@daisylucky pozerala som na tu Dulseviu, to je ako Alventa a nezvysuje ti tlak, je tam sice narast energie, ale ci aj nezvysuje tym padom uzkost, ked vychytava aj adrenalin okrem serotoninu

jessi06
autor
6. feb 2023

@daisylucky kedy začala zaberať? Nemala si vedľajšie účinky? Mne môj psych povedal ze sa vždy skusa od najslabšich ale keď ani tie mi nesedia tak sa silnejšie boji dat😒

jessi06
autor
6. feb 2023

Druhá vec je tá ze mam vrodenú trombofiliu. A v každom jednom antidepresíve su poruchy z menštruáciou 🤦‍♀️preto mne sa tie antidepresíva nepozdávaju.

zobaka
6. feb 2023

@jessi06 mne s menstruaciou nerobili absolutne nic ani jedny, ani som to v letaku nespozorovala, akurat pri kazdych ad je najhorsi zaciatok, zosilenie uzkosti a depresii kym je lepsie

jessi06
autor
6. feb 2023

@zobaka tak nevravím ze vam no ja som hematologicky pacient mne môžu robiť problémy. 😒

jessi06
autor
6. feb 2023

@zobaka je to aj v letáku skoro pri každom antidepresíve.

zobaka
6. feb 2023

@jessi06 ale urcite nie v castych neziaducich ucinkoch, nepoznam nikoho komu by ad robili problem s menstruaciou, podla mna si velmi uzkostna, ale chapem, aj ja by som najradsej nic nebrala, pokial ti uzkost nekomplikuje zivot tak, ze nevies pracovat, spat atd. tak mozno ti bude stacit ten Atarax

jessi06
autor
6. feb 2023

@zobaka práveže komplikuje no nesedia mi antidepresíva 😔

zobaka
6. feb 2023

@jessi06 aj ja som si to myslela, pri kazdych mi je neskutocne zle zo zaciatku, ale dobry psychiater ta podpori a povie, ze mas vydrzat 6 - 8 tyzdnov, zial vzdy na zaciatku je peklo a potom pride ulava, preto aj ked viem, ze teraz trpim, musim to vydrzat, SSRI povacsine zaberu kazdemu, aj ked to trva dlhsie

jessi06
autor
6. feb 2023

@zobaka rozumiem ti a ďakujem za rady 😁

jessi06
autor
6. feb 2023

@zobaka možno sa vrátim k escitaloprámu ten mi veľmi chce psychiater dat.

jessi06
autor
6. feb 2023

@zobaka tiež si mala divne pocity na srdci? Až ako keby ti slo z hrude vyskočiť? A taky tlak na hrudi?

zobaka
6. feb 2023

@jessi06 ten je podla mna najlepsi, ja som bola uplne stabilizovana pri nom, teraz beriem nanovo, len mi je samozrejme zle na zaciatku

myslis pri coaxile? trosku zvysuje tlak, preto chcem aspon 1 tbl pridat k tymto, lebo pri tychto mam nizky pulz ako takmer mrtva

jessi06
autor
6. feb 2023

@zobaka vážne? Ake si mala vedľajšie účinky ty? Z citalopramu?

zobaka
6. feb 2023

@jessi06 v podstate ziadne, ale na zaciatku liecby (ako aj teraz) malatnost, priserna unava a nizky tlak, zvysenie uzkosti, po cca 8 tyzdnoch ok

jessi06
autor
6. feb 2023

@zobaka rozumiem preco tak dlho trvajú vedľajšie účinky?🤦‍♀️Možno aj mne z toho coaxil bolo len vedľajší účinok dočasný lebo som bola najprv unavená bolela ma hlava to prešlo a potom to srdce

jessi06
autor
6. feb 2023

@zobaka 😔dosť dlho dávala si si xanax ci?

zobaka
6. feb 2023

@jessi06 podla mna docasny, ale SSRI su lepsie na uzkostne poruchy ako Coaxil podla mna, ja si nedavam xanax denne, snazim sa mu vyhnut

jessi06
autor
6. feb 2023

@zobaka uvidím vyskúšam ešte citalopram. Len som spravila hlúposť lebo mi psychiater dal aj citalopram aj spitomin a bolo mi veľmi zle aj v noci potenie, chvenie, nepokoj, nespavosť nevedela som či z antidepresív alebo zo spitominu, tak som obe vysadila.

jessi06
autor
6. feb 2023

@zobaka dnes som mala len polku no stavy úzkosti sú na nič

zobaka
6. feb 2023

@jessi06 no toto je vzdy na zaciatku liecby, preto treba vydrzat, bud citalopram, alebo escitalopram, ten je novsi aj podla vyskumov lepsie upraveny

jessi06
autor
6. feb 2023

@zobaka takže to bolo z antidepresív no bolo to hrozné 😔myslela som si v jednom okamihu ze odpadnem tak som to vysadila lebo sa mi zatocila hlava. 😒Nikdy mi tak nebolo zo spitominu som mala sucho v ústach, z ataraxu nič v pohode našťastie no je mi slabý. Ze ešte k nemu niečo potrebujem

zobaka
6. feb 2023

@jessi06 zrejme ano, spitomin som neskusala, netusim ake su pri nom neziaduce ucinky, ale neexistuju lieky, ktore zo zaciatku su hned super, proste ked sa meni hladina hormonov je to take vseliake

jessi06
autor
6. feb 2023

@zobaka spitomin je anxiolytikum ako aj atarax, tiež tam boli všelijaké vedľajšie účinky. Vysadila som obe už to prešlo. Práveže coaxil si veľa ľudí na nete chválilo.je to staršie antidepresívum.

jessi06
autor
6. feb 2023

@zobaka keď som čítala vedľajšie účinky pri tom coaxile bolo tam to tlak na hrudi.. Spomalený alebo zrýchlený pulz čiže neviem ci je to dobre a ďalej užívať