icon

Cysta na vaječníku, prip.endometrióza?

kiki23
14. máj 2020

Prosím aké ťažkosti vám rozbila cysta, prípadne endometrióza kým ste prišli na to,že to je ono.

sandrusa777
14. máj 2020

@kiki23 bolestiva menstruacia ani krok som nemohla spravit bolo mi na odpadnutie a pokial nezabral flector som musela lezat a kramy 10 dni

veronikaszabova
14. máj 2020

@kiki23 cysta - bolest a pichanie. ( 6cm cysta) -- po prasknuti dlha menstruacia

kiki23
autor
14. máj 2020

@sandrusa777
ja som mala vo februári prvý deň ms hrozne bolesti,potom to už bolo lepšie a v marci už neprisla, zostala som tehu. Ale nedoriesila som moje problémy ktoré som mala pred tým od novembra som mala bolesti na pravej strane vajecnika a hrozne bolesti krížov mimo ms. Gynekologicka povedala vtedy že po gyn.stranke som v poriadku. Aj keď mi na pravom vaječníku niečo videla na sone, povedala,že to vyzerá ako endometrióza,vzala mi krv,ta bola v poriadku,tak povedala že je to ok. Urobila znovu sono a povedala že už tam nič nie je. Tak som chodila po urológii, neurológ atď. Mala som ísť na MRI ale zostala som tehotná. Teraz mi stále tie bolesti chodia a neviem čo už s tým. Keďže pri tehu sú niektoré bolesti normálne....len ja som to mala už aj pred tým.
@veronikaszabova a videli ti to na sone, prosím? Ja mám pocit že mám tu stranu na pravo takú tvrdšiu ako ľavú na dotyk. Neviem 🤷

veronikaszabova
14. máj 2020

@kiki23 ano, zistili mi ju na sone

pink_lady
14. máj 2020

@kiki23 ak s otehotnela, tak to je najlepsi liek na endometriozu ;)

sandrusa777
14. máj 2020

@kiki23 ja som pocula ze pri tehotenstve mozu zmiznut tym ze nemas menzes ...bud rada s endometriozou tazko otehotniet takze sa vytesuj a nestresuj virs co by som ja dala zato keby som tehu aj s bolestami len nech som🙂

kiki23
autor
14. máj 2020

@veronikaszabova
@pink_lady
@sandrusa777 viem baby,ja by som sa aj vytesovala, len mňa trochu trapi to,že vôbec neviem či tie všetky bolesti spôsobuje ta endometrióza alebo cysta,pretože som to nemala potvrdené 🤷 Bojim sa aby to nebolo niečo horsie. Preto som sa pýtala aké to spôsobuje ťažkosti, či to sedí na mňa a či je možné že to je to,aj keď na sone to potom už nevidela. 😳

kiki68
14. máj 2020

Ja som mala iba zrazu krvacanie medzi menzesom. Pichanie mierne kntomu v tej oblasti. Hned som isla ku gyn a bum 4,5cm endometriozna cysta. Takze do dvoch tyzdnov som isla uz na onkogynekologiu a tam hned pisali termin operacie. Tam uz bola cysta o 1,5cm vacsia. Rychlo rastla a musela von. Tiez radili ako top liecbu otehotniet, co sa aj podarilo. A uvidime co bude dalej.

kiki23
autor
14. máj 2020

@kiki68 len či nie je rozdiel otehotnieť už po odstránení tej cysty a otehotnieť ak tak tá cysta stále je 🤔

pink_lady
14. máj 2020

@kiki23 mne vyoperovali cystu rok pred otehotnenim a pocas celeho tehotenstva som citila bolest a vies co, citim aj teraz, a to uz je takmer 11 rokov. Za ten cas som na vajecniku mala zoapr dalsich cyst, niektore sa vstrebali same, jedna tam kvitla 3r a ked uz som bola rozhodnuta ze si ju dam odstranit zrazu tam nebola. A to o nej dr tvrdil roky ze je opat endometriozna,. Na jesen som otehotnela a encitila som rozdiel, ja tam take pobolievanie citim furt, hlavne pred ms a v tehu to bolo detto ...

kiki23
autor
14. máj 2020

@pink_lady och to vážne? Ja som z toho už na nervy, akoby nám tie bolesti cez ms nestačili 🤷 v novembri ako mi to začalo som mala stále v kuse bolesti celý mesiac a cez ms úplná pohoda, čo som vždy mávala naopak že ms bolestivú,tak vtedy ma vôbec nebolelo. Vtedy mi na sone niečo videla a na ďalší mesiac už nič. Je možné že miznú a znovu sa vracajú?

zuzka1117
14. máj 2020

@kiki23 ja som mala cystu aj endometriózu a tehotenstvom sa mu to všetko vyliečilo

kiki23
autor
14. máj 2020

@zuzka1117 a nemala si to pred tehu operované? Mala si bolesti pred aj v tehotenstve stále? Je možné teda,že som otehotnela aj keď som nemala liečenu endo?

zuzka1117
14. máj 2020

@kiki23 nie nemala som to operované, primár mi dal 3 mesiace na to aby som otehotnela inak by ma operovali. Čiže ma operácia obišla vďaka tehotenstvu. V tehotenstve som nemala bolesti, pred tehotenstvom som mala veľmi bolestivu menštruáciu,to boli asi jedine príznaky.

zuzka1117
14. máj 2020

@kiki23 a áno je možné že si tehotna aj bez liečenej endometriózy a je to vlastne veľké šťastie ☺

kiki68
14. máj 2020

@kiki23 mne bolo vylozene neodporucane otehotniet s endometrioznou cystou. Tak kym to nevyberu nie je jasne co to uplne je .

zuzka1117
14. máj 2020

@kiki23 a áno je možné že zmiznú a znova sa vracajú, ja som to tak mala. A neboj sa lekár rozozná cystu od niečoho vážnejšieho

kiki68
14. máj 2020

@zuzka1117 to su vodove alebo folikularne cysty. Tie sa takto rozpadnu pekne. Endometriozna je plnena krvou a to nezmizne. To je na nej to blbe, ze to nejde samo von. A kvoli onkomarkerom su az po histologii na istom, ze je neskodna. Preto je po jej vynati dobre otehotniet, lebo neni menzes, neni endometrium a teda problem 😉

zuzka1117
14. máj 2020

@kiki68 jasné ja to chápem, sama som si tým prešla a mne povedali viacerí lekári že len tehotenstvo je liek na endometriózu, v podstate som hneď otehotnela a endometrióza zatiaľ zmizla

kiki68
14. máj 2020

@zuzka1117 ja dufam, ze sa mi to nevrati. Lebo je to hnus tie cysty.

zuzka1117
14. máj 2020

@kiki68 aj ja dúfam že sa mi to nevráti, no človek nikdy nevie. A podarilo sa ti otehotnieť? Čo si to neriešila?

kiki68
14. máj 2020

@zuzka1117 podarilo na prvy sup, 19. kontrola, ci nie su cysty a bordel a hned po ms 2. Otehotnela. Ze ako sa podarilo zazrakom... neviem 😂 ale doktor bol nadseny. Bo uz sme to videli vselijako.

kiki68
14. máj 2020

@zuzka1117 v 9tt ma onkogyndos este kontroloval ci je to ciste. Bo druhemu gyndosovi sa cosi nezdalo na vajecniku. Nastastie oki

zuzka1117
14. máj 2020

@kiki68 tak super ☺