Cysta na vaječníku, prip.endometrióza?
Prosím aké ťažkosti vám rozbila cysta, prípadne endometrióza kým ste prišli na to,že to je ono.
@kiki23 cysta - bolest a pichanie. ( 6cm cysta) -- po prasknuti dlha menstruacia
@sandrusa777
ja som mala vo februári prvý deň ms hrozne bolesti,potom to už bolo lepšie a v marci už neprisla, zostala som tehu. Ale nedoriesila som moje problémy ktoré som mala pred tým od novembra som mala bolesti na pravej strane vajecnika a hrozne bolesti krížov mimo ms. Gynekologicka povedala vtedy že po gyn.stranke som v poriadku. Aj keď mi na pravom vaječníku niečo videla na sone, povedala,že to vyzerá ako endometrióza,vzala mi krv,ta bola v poriadku,tak povedala že je to ok. Urobila znovu sono a povedala že už tam nič nie je. Tak som chodila po urológii, neurológ atď. Mala som ísť na MRI ale zostala som tehotná. Teraz mi stále tie bolesti chodia a neviem čo už s tým. Keďže pri tehu sú niektoré bolesti normálne....len ja som to mala už aj pred tým.
@veronikaszabova a videli ti to na sone, prosím? Ja mám pocit že mám tu stranu na pravo takú tvrdšiu ako ľavú na dotyk. Neviem 🤷
@kiki23 ano, zistili mi ju na sone
@kiki23 ja som pocula ze pri tehotenstve mozu zmiznut tym ze nemas menzes ...bud rada s endometriozou tazko otehotniet takze sa vytesuj a nestresuj virs co by som ja dala zato keby som tehu aj s bolestami len nech som🙂
@veronikaszabova
@pink_lady
@sandrusa777 viem baby,ja by som sa aj vytesovala, len mňa trochu trapi to,že vôbec neviem či tie všetky bolesti spôsobuje ta endometrióza alebo cysta,pretože som to nemala potvrdené 🤷 Bojim sa aby to nebolo niečo horsie. Preto som sa pýtala aké to spôsobuje ťažkosti, či to sedí na mňa a či je možné že to je to,aj keď na sone to potom už nevidela. 😳
Ja som mala iba zrazu krvacanie medzi menzesom. Pichanie mierne kntomu v tej oblasti. Hned som isla ku gyn a bum 4,5cm endometriozna cysta. Takze do dvoch tyzdnov som isla uz na onkogynekologiu a tam hned pisali termin operacie. Tam uz bola cysta o 1,5cm vacsia. Rychlo rastla a musela von. Tiez radili ako top liecbu otehotniet, co sa aj podarilo. A uvidime co bude dalej.
@kiki23 mne vyoperovali cystu rok pred otehotnenim a pocas celeho tehotenstva som citila bolest a vies co, citim aj teraz, a to uz je takmer 11 rokov. Za ten cas som na vajecniku mala zoapr dalsich cyst, niektore sa vstrebali same, jedna tam kvitla 3r a ked uz som bola rozhodnuta ze si ju dam odstranit zrazu tam nebola. A to o nej dr tvrdil roky ze je opat endometriozna,. Na jesen som otehotnela a encitila som rozdiel, ja tam take pobolievanie citim furt, hlavne pred ms a v tehu to bolo detto ...
@pink_lady och to vážne? Ja som z toho už na nervy, akoby nám tie bolesti cez ms nestačili 🤷 v novembri ako mi to začalo som mala stále v kuse bolesti celý mesiac a cez ms úplná pohoda, čo som vždy mávala naopak že ms bolestivú,tak vtedy ma vôbec nebolelo. Vtedy mi na sone niečo videla a na ďalší mesiac už nič. Je možné že miznú a znovu sa vracajú?
@zuzka1117 to su vodove alebo folikularne cysty. Tie sa takto rozpadnu pekne. Endometriozna je plnena krvou a to nezmizne. To je na nej to blbe, ze to nejde samo von. A kvoli onkomarkerom su az po histologii na istom, ze je neskodna. Preto je po jej vynati dobre otehotniet, lebo neni menzes, neni endometrium a teda problem 😉

@kiki23 bolestiva menstruacia ani krok som nemohla spravit bolo mi na odpadnutie a pokial nezabral flector som musela lezat a kramy 10 dni