Cysta v krku - vaše skúsenosti
Zdravim..ma niekto skusenosti s cystou v krku? Ja ju mam vo velkosti 2x2x2cm a vsimla som si ju cca pred dvomi mesiacmi. Najprv som si myslela, ze je to len lymf. uzlina, ktoru preliecim antibiotikami, no po USG aj CT vysetreni sa zistilo, ze je to cysta. Okrem tej cysty mam aj chronicku maxilarnu sinusitidu a samozrejme aj lymf. uzliny su zvacsene, no vraj ten chronicky zapal liecit netreba ale cysta musi ist von. Na zaciatku mi povedala krcna dr. ze ked je to cysta, ze nemusi ist hned vonku, pokial mi nezavadzia a nerastie rychlo. Vcera bola na krcnom ina dr. a ona povedala, ze musi ist von. Som z toho dost nervozna. Mam 3 mesacneho synceka a neviem si predstavit, ze ho necham tri dni doma. Okrem maleho mam aj 3 rocneho ale o toho sa az tak nebojim. On je uz "velky" emoticon ..urcite budem cele dni plakat. Uz teraz mi je smutno :(
Inak je zaujimavé, že odkedy mám rakoviny, teda odkedy som si objavila tie uzliny koncom augusta, tak som mala iba dva razy migrénu - a pri tej druhej som si dokonca ani nemusela dať tabletku, pomohol obklad na oči a spánok
@anjika42 mozno je to aj liecbou ak si ju uz zacala...
Niekedy aj premýšľam, či vôbec mám pokračovať v liečbe rakoviny, totiž malý si robí čo chce, desaťkrát mu niečo poviem, aby to urobil, prípadne neurobil a on sa ešte na mňa usmeje a urobí to, čo mu zakazujem, až keď sa rozplačem, tak sa ukľudní - kvôli komu mám žiť, keď vlastné dieťa ma nenávidí?
@anjika42 to nema vobec nic spolocne s rakovinou... ty si pisala, ze ma okolo roka a pol? normalne skusa co moze robit, to by robil, ci by si bola chora, alebo nie... to je normalne detske obdobie... skor si najdi niekoho, kto by ti s nim pomohol, ty sa liec dalej, nechces predsa umriet a nebude si na teba pamatat vlastne dieta...
moja mama mi chodí vypomáhať
objavila som si ich koncom augusta, no neviem, ako dlho tam boli predtým
@anjika42 mali skusa co das..ja to obcas mam aj ja...len on sa hned rozplace..teraz som tehu a je to zlozite..lekary lekary nic len lekary..kazdy mesiac niekde idem..
@anjika42 a nech ti z malim pomoze svokra alebo mamina ked sa da...to iste som mala i ja dost mi pomahali ..aj 3dni po liecbe ked som bola schopna sa o neho postarat aj sama...
Mám po infarkte takmer...malý pri večernom prebaľovaní a prezliekaní vreští, hádže sa a kope ma do brucha - ide ma poraziť...a ešte má z toho radosť zase mi je do plaču...prečo je taký zlý??? To v puberte ma bude biť alebo čo?
mohla by si ho fakt užiť moja svokra, som zvedavá, ako dlho by bol ešte zlatíčko...zase plačem, ale malý je v postielke a som mu otočená chrbtom, takže ma aspoň nevidí...
@anjika42 toto je ze on aj citi ze si na dne...kludne ho aj flasni po riti..oni skusa co to da moj mali to tiez robil..on si aj tym obdobim musi prejst...a inak skusaj z nim chodit von ..hoc tebe to extra prijemne nebude...
Tak ja na sone :uzlina 3x1 cm (zevraj skôr nezhubno vzhľadu)) ,pod nou mala 0,5 cm,na orl mi brali biopsiu z mandle(lebo ,že trocha je jej povrch iný,že pre istotu) a na buď.tyzden som objednaná na CT s tou veľkou uzlinou na krku....tak čakám ...inak klobúk dole vám všetkým čo ste si tým presli-prechadazte ,čo tu čítam ....riadne na nervy😕
@tilly moja mne na krku co robili sono tak nezistili ci sa jedna zhubny tumor ...
@petra7733 aky iny povrch blizsie ti nepovedali..sive su zle..ja som mala sivy...
Neviem ,že ešte CT vyšetrenie,ale mne v Tom úplne pulzuje v tej hrcke (aj je to popísané na sone,že s centrálnou vaskularizaciou a hyperechogennym hilom) ja to mám akokeby úplne pripevnené na kr.tepne....uvidim čo po CT....a s tou mandlou,že je nezvacsena ,ale na jednej je zrnkovity povrch trocha,že radšej brala biopsiu...
Aj vám v tých "hrckach-uzlinach" pulzovalo?
A čo som si čítala,jedna pani presne toto a je to nejaký vzácny nador na tepne...tak uvidím ,dúfam že už podľa toho CT budú vedieť čo ďalej ...
Už nech mám po tom CT a viem viac ,len myslím že keed má 3x1 cm (podľa sona) tak ju budú určite chcieť dať von a dúfam že tam nebude nejaký problém s tou krcnicou
@petra7733 ja som to mala na svale a nerve uchopene ...a ten co si pisala zrnkovity povrch neviem ci je to okk ..viem ze nadory sa tak spravaju...ale nechcem strasit...
No nič len čakať na výsledky a na CT,ešte sa upokojujem,že krvné výsledky boli úplne ok ,bez akýchkoľvek oddchylok,vse v norme,len infekčné nemám ešte ...čo má jediné znepokojuje že je dosť veľká takže pojdd von podľa všetkého či už to bude tak alebo tak ...ale že ako to budú dávať von z tejj cievy sa bojím že mi to tam poskodia...a je tu niekto kto mal mŕtvy zub? Že od toho by sa to zvacsilo? Od januára to riešim ...ale zápalové parametre boli zas ok v krvi ...
Mňa by len zaujímalo, že prečo toľko vládzem, ked stupeň môjho ochorenia je 4B. Budem mať preukaz ZŤP, aby som si mohla sadnuť v MHD, aj kvôli tomu si ho vybavujem, lebo státie mi nerobí dobre, ale inak vyzerám ako zdravý človek, takže bez preukazu by mi nikto neveril.

@harvanovasimona ďakujem pekne ,dúfam,že to bude ok,ale som si včera všimla ,že je to akokeby pripojené ta hrčka na krcnej tepne aj v nej pulzuje,tak nakoniec to bude možno aj cievne ....ale necakam do júla ani nič ,dnes idem normálne s tým na cp aspoň sono nech mi už urobia ,tak uvidím ...