Cysta v krku - vaše skúsenosti
Zdravim..ma niekto skusenosti s cystou v krku? Ja ju mam vo velkosti 2x2x2cm a vsimla som si ju cca pred dvomi mesiacmi. Najprv som si myslela, ze je to len lymf. uzlina, ktoru preliecim antibiotikami, no po USG aj CT vysetreni sa zistilo, ze je to cysta. Okrem tej cysty mam aj chronicku maxilarnu sinusitidu a samozrejme aj lymf. uzliny su zvacsene, no vraj ten chronicky zapal liecit netreba ale cysta musi ist von. Na zaciatku mi povedala krcna dr. ze ked je to cysta, ze nemusi ist hned vonku, pokial mi nezavadzia a nerastie rychlo. Vcera bola na krcnom ina dr. a ona povedala, ze musi ist von. Som z toho dost nervozna. Mam 3 mesacneho synceka a neviem si predstavit, ze ho necham tri dni doma. Okrem maleho mam aj 3 rocneho ale o toho sa az tak nebojim. On je uz "velky" emoticon ..urcite budem cele dni plakat. Uz teraz mi je smutno :(
@anjika42 ja si myslim ze pokial ta neboli tak nie alebo je citli..jedine ze mas pod zubom nieco co sposobuje zapal ale ja si myslim zee pokial ta neboli tak si myslim ze to problem nerobi ...
pozrela som si o uzlinách v Dámskom klube - vraj tvrdé, nebolestivé a nad kľúčnou kosťou znamenajú nádor - také isté mám aj ja, takže dúfam, že nebudem v nemocnici tráviť vianočné sviatky, keď mi niečo nájdu, ako ste písali, že liečby prebieha ambulantne, ale predsa sú tam obavy
Ja som mala najskor cystu si mysleli a ze to bol nezhunmbny nador operovali ma v mt min.rok v maji.ja som prisla o hlasivky jest som nemohla nic.bolo to urgentne.hrozilo zadusenie lebo bol tesne za korenom jazyka.Som vdacna za tuto sancu od zivota pojala som to tak ze aha pozri....zastav sa a chod dalej...pre mna cakat na vysledky bolo najhorsie v zivote pri troch detickach som nemyslela na nic ine....len nech to je ok.operovali ma v mt pod celkovou narkozou.par dni som tam bola myslim ze 4-5
A ako dlho si nemohla potom rozprávať a jesť?
teda predpokladám, že už môžeš, lebo veta - prišla som o hlasivky - znie desivo
@anjika42 nemohla som skoro 2mesiace hovorit ani vypytat si salamu v obchode ani vybavit ziadne veci cez telefon ani "kricat" na deti haha 🙂 🙂 🙂 🙂 Postupne sa mi hlas vracal.a teraz v septembri mi vybrali aj krcne mandle a uz je to ok vsetko.lebo som v priebehu 2mesiacov mala 5x anginu...
A manžel sa nepotešil? 🙂 ani kritizovať si ho nemohla
tak už som doma z nemocnice, ešte musia spraviť podrobnejšiu analýzu z tých uzlín, ale narýchlo sa tam nič zlé neukázalo - odporúčajú mi ísť na gastro, si myslia, či tam nie je príčina - inak bolo tam celkom fajn, mala som sama izbu aj s wckom, po narkóze žiadne problémy, len muž sa chúďa mal čo obracať s malým no a ešte bola tam jedna veľmi "sympatická" sestrička, ktorá si na plné pecky púšťala rádio a keď som ju poprosila, aby to dala tichšie, tak ma takmer zabila - inak ostatný personál v pohode, ale doma je doma...
@anjika42 no vidis a taak si sa bala..moj mm tiez mal co robit a to mal moj mali 5 mes..
Ahojte čítam teraz vaše príspevky ohľadom uzlín a cýst. Ja by som chcela prispieť tiež, lebo ma trápia dlhodobo zväčšené uzliny s ktorými lekári nič nerobia. Mala som branú krv výsledky su dobré aj na infekčnom mi brali krv, tiež všetko dobré a mala som robený ultrazvuk uzlín, že vraj sa nemusím ničoho obávať. Uzliny majú veľkosť do 1cm najväčšia má veľkosť do 1,5 cm, uzliny mám iba na krku. Teraz sa k tomu pridal aj menší opuch nad kľučnou kosťou, mala som robený zasa usg, lekári tam že vraj uzlinu nevidia.Aký máte nato názor?
@lola61 trvaj na vysetreniach ..uzliny hrce niesu vsetky okk su uzliny kt. Nic netreba robit a zmiznu no su i zhubne uzliny...pokial nemiznu riesila by som to a trvala na vybrati..nikdy nevies co z obycajnej uzlinky sa moze vyklut..sa spravy
@harvanovasimona no mne robili usg krku že vraj to bolo ok potom mi robili CT krku že vraj tiež ok, chodím od lekára ku lekárovi a nič mi nevedia povedať.
@lola61 ja som mala zhubny nador spojivoveho a makkeho tkaniva ..sla som z tukom ci cystou alebo divym masom ...na sone mi nevedeli povedat co to je ...nakoniec nador bol tuhy nepohyblivy a rychlo rastuci kedze od novembra do aprila narastol z 5mm na 5x4cm...bola to riadna hrca operovali ma 2 hodiny...
@harvanovasimona no ja mam uzliny ale to som písala + mi niečo spuchlo dole na krku mala som robený asi 5x usg myslíš si,že ani jeden lekár by nevidel že tam niečo je? ako ja tiež pochybujem trochu ale tak za kým mám isť?
@harvanovasimon ja to mam už 1 rok ono sa to nemení chodím s tým na usg a bolo mi povedané že bud je to tuk alebo z krčnej chrbtice ked mam dole ruku tak to nieje vidno ale ked ruku dvihnem tak to mam dole na krku a vyzerá to ako veľkosť vajíčka, pozerali mi nato hematolog, onkogematolog + som mala robený 5x usg, čo sa týka toho upuchu.
Chcem sa opýtať, či ešte piaty deň po operácii môžem mať v hlienoch z hrdla trochu krvi - lebo počas toho zákroku mi išli až do hrtana, ale či je to ok, toľko dní
Pýtali sa ma v nemocnici, či som absolvovala vyšetrenie prsníkov, gynekologické a gastro - to posledné za sebou nemám, tak mi odporučili gaastrofibroskopiu - ja nerozumiem tomu, ako môže žalúdok súvisieť s uzlinami na krku?
a tie prvé dve som mala v máji a v júli
@anjika42 moze ..ak zaludok nemas okk mozu sa podla mna urobit uzlinky ....a nemas s travenim problem
ahoj, o problémoch s trávením zatiaľ neviem, len sa častokrát nestíham najesť, alebo jem za pochodu
@lola61
Tiez prispejem svojou skusenostou. Mala som zvacsenu uzlinu zboku na krku, niekedy bola mensia, niekedy vacsia. Myslela som, ze to nic nie je, no sla som k obvodnej pre istotu. Ta mi vzala krv na vsetko mozne - boreliozu, toxoplazmozu. Nic nezistila, poslala ma ku krcnej. Ta ma dala na sono, kde videla, ze tam mam viacero zvacsenych uzlin. Krcna odporucila extrakciu a histologiu, stale mi vsak vraveli ze to pravdepodobne nic nie je. V tom case som riesila kupu bytu, potom stahovanie, novu pracu.. Skratka stale sa naslo nieco, kvoli comu som to odkladala. No ale minuly rok (takmer tri roky od toho, ako som si prvykrat vsimla ze ju mam zvacsenu) som si povedala ze to konecne poriesim a sla som na operaciu. Robili mi to v celkovej anesteze, lebo uzlina bola dost velka. Vyse tyzdna som cakala na vysledky, ktore ma dost sokovali - lymfom, nastastie Hodgkinov, ktory je najlepsie liecitelny.
Pritom som okrem zvacsenej uzliny ziadne dalsie symptomy nepozorovala.
Nechcem nikoho strasit, ale radsej si dat spravit histologiu a mat istotu, ako neskor lutovat. Pokial viem, tak z krvi sa to zistit neda, jedine histologiou.
Drzim palce, nech to nie je nic vazne 🙂
@harvanovasimona preco ak ma otvoria nemusim sa dat dokopy,len kvoli tomu,ze vzduch sa tam dostane?
@kejtka87 moj svokor mal na pankreaci nador ..do roka zomrel ...a isiel zo zlcnikom...cize ho otvarali ...stale to tak bolo a kolko ludi som poznala z rakovinou co mali v sebe teda na organoch..tak bud do roka alebo 2 odisli...jedine ze to mas na takom mieste kde napr som to mala ja ja som mala na krku ...cize z vnutornostami to nemalo nic spolocne ...a nestihlo to metastazovat...a tiez mi to dr radikalne vyoperoval ..cize nador a okolite tkanivo ...vtedy ano je sanca na zivot ja som rok a pol po operacii a rok po liecbe ...ale vela zalezi od veku cloveka...mlady clovek dokaze viac zabojovat ale starsi uz tazsie..
@harvanovasimona a to nevedeli zistit bez operacie,ze je to rakovina?alebo sa chceli pokúsiť to odstranit a skoncilo to tak ako skoncilo,?nerobia sa najprv nejake vyšetrenia mr ct a ine,ze kde sa nachadza nador?

@88patka88 pozri ha som mala hrcu na krku a bolo to zhubne cize vysoko agresivne ...nic inde som nenahmatala ...mam ist z prsiami este na sono ale tak som v poriadku ...mala som chemo a mala som len zaistovaciu liecbu ...takze nebat sa toho ...nie kazda rakovina konci smrtou ...ano ked to mas na vnutornich organov a ta otvoria po tomto sa nemusis dat do kopy ..ale nemysli na to ...pokial uzliny budu v poriadku tak vobec nebudes mat chemo a ani ozar...