Cytológia po pôrode

dionyzka
15. júl 2015

Maminy, kedy sa robi cytologia po pôrode? Lekár mi povedal, ze 3 mesiace po pôrode treba urobit preventívnu prehliadku. Iný lekár, že to nemá význam, že treba prísť až po prvej menštruácii po pôrode. A este iný názor: až ked žena dokojí. Čo je teda správne? Veď kojiť môžem aj 3 roky.

gretocka
15. júl 2015

kontrola po sestonedeli u svojho lekara a on ti povie co dalej.... ja som bola normalne po roku od tej sestonedelnej prehliadky na klasickej preventivke

godyna
15. júl 2015

Ja som bola 3 mesiace po pôrode a chodím pravidelne kazde 3 mesiace. Kontrolu ti lekár určí podla výsledku.

dionyzka
autor
15. júl 2015

@gretocka
@godyna
ja som z toho trochu "jelen". Mne pri kontrole po sestonedeli povedal lekar, ze treba urobit cytologiu 3 mesiace po porode. Nasledne som mala problemy a sla som na gynekologicku pohotovost, kde povedali, ze az ked dokojim, lebo vysledky su kojenim skreslene. Kamaratka sla jeden rok od porodu, vysledky zle a bole jej povedane: "jaj pani, ale ved naco ste cakali rok." Takze som sa nedopracovala k tomu, kedy je spravna doba. Inak chodim kazdy rok i napriek tomu, ze vysledky z cytologie mam dobre - teda narok by som mala mat raz za 3 roky. Poistovna nikdy neprotestovala, ze chodim kazdy rok. Asi to zalezi od lekara, naozaj neviem.

gretocka
15. júl 2015

Mne cytologiu tiez robi kazdy rok, aj ked mam vysledky stale dobre. O tej troj-mesacnej dobe pocujem prvy raz.... no tak to ti viac uz neviem poradit

godyna
15. júl 2015

Ja mam kontrolu kazde tri mesiace lebo mam hraničné hodnoty, tak aby sa nieco nezanedbalo. Moj doktor mi cytologiu robil aj počas kojenia a nespomenul, ze by to skreslovalo výsledok.