icon

Dá sa nádor na čreve zvonku zistiť kolonoskopiou?

kaja153
3. sep 2019

Ahojte,
Da sa nador na creve z vonkajsej casti zistit kolonokopiou? Ak nie tak ako? CT, Magneticka?
Ďakujem

lula313
3. sep 2019

@kaja153 podľa mna Ano, pretože nádor prerastie aj stenu creva, pripadne je tam pri kolonoskopii vidiet narušenú sliznicu. Pri onko pacientoch sa však na diagnostiku nádorov používa aplikovanie kontrastne latky a následne CT vysetrenie, pripadne MRI

kikina84
3. sep 2019

@lula313 ja by som na toto vysetrenie mala ist ,lebo lekar ma podozrenie na nador..bola som objednana uz niekolko krat a vzdy som vysetrenie zrusila..od porodu mam nejaky blok,nakolko som mala velmi tazky porod a iste vysetrenia si nedam spravit ani keby som ozaj umierala,mam strach..hladam,znaham niekoho kde sa da toto vysetrenie urobit bud v uplnej narkoze,alebo nejakym CT..ale nevie mi nikto poradit..kludne aj sukromnu kliniku 😔

hnedoocko0909
3. sep 2019

@kikina84 skús v BA Assiduo alebo Thalion. Neviem či ešte berú nových pacientov, ale kolonoskopiu robia veľmi dobre a teda celkovo ústretoví personál. Nemusíš byť v celkovej narkóze. Väčšinou pichnú naladovku a máš kľud

kikina84
3. sep 2019

@hnedoocko0909 to nepodstupim ani s naladovkou..

hnedoocko0909
3. sep 2019

@kikina84 navrhla som Ti riešenie. Ak má lekár vážne podozrenie, treba ísť. Máš dieťa, mala by si byť zodpovedný s nie: nejdem a hotovo. Veď robia to tam aj v celkovej narkóze. Ale tá tiež nieje pre človeka úplne dobrá

lula313
3. sep 2019

@kikina84 mne zistili v 18 autoimunitne ochorenie(veľa krvi v stolici), no hold som sa musela odhodlat ist na to vysetrenie. Narazila som na úžasného doktora Ľuboša Žitnana na Klenovej v Ba a ten má nejak presvedčil, že však to zvládnem aj bez tej naladovky a zvladla som.. podľa mna toto vysetrenie je ešte menej trapne/ponižujúce, než gynekologické, lebo ležíš na boku a nie s rozcapenymi nohami s doktorom v rozkroku. Určite to zvladnes, ver mi!

marcelatje
3. sep 2019

@kikina84 správaj sa zodpovedne, máš dieťa preboha. Keď môjmu bratrancovi zistili ze ma nádor na čreve, dávali mu dva mesiace života. Je to nebezpecne

hnedoocko0909
3. sep 2019

@marcelatje a bratranec ako dopadol? Veru, niektorí ľudia nemyslia dopredu. A v takýchto prípadoch ide o čas

marcelatje
3. sep 2019

@hnedoocko0909 po dlhej a ťažkej liečbe sa z toho dostal, ale mal na male.

hnedoocko0909
Autor odpoveď zmazal
kaja153
autor
4. sep 2019

@kikina84 neviem odkial si. Mamina ode teraz v oktobri k milosrdnym do BA a bude v uspana. Je to uz bezne takze sa len informuj. Určite sa to da

lenadka
4. sep 2019

@kikina84 choď na to vyšetrenie čo najskôr! Ak máš nádor tu ide o čas aby sa to nerizšírilo ďalej. Môj otec sa práve lieči. Operovali ho v máji nádor bol veľký skoro upchal črevo, no našťastie mal len jednu pidi metastázu v pečeni. Mal polovicu vzoriek pozitívnych, čiže rakovina postúpila do uzlín ale ešte nebolo nič vidieť. Berie chemoterapie a aj biologicku liečbu. Zaberá, vyzerá to nádejne, že sa vylieči úplne, lebo prišiel včas. On nemal žiadne problémy, išiel iba na preventívku a s podozrením na kokonoskopiu.

kittyna5
4. sep 2019

@kaja153 ja chodím do Thalionu. Stále berú nových pacientov, pri kolonoskopii ťa uspia keď chceš, ale najprv je dobré ísť na magnetickú. Ja idem tak isto teraz v septembri na magnetickú a potom sa uvidí ďalej či niečo zistia, alebo ďalšie vyšetrenia. Ale určite môžem odporučiť Thalion, síce trochu dlhšie sa v čakárni čaká, aspoň teda u mojej lekárky, ale inak prístup veľmi dobrý.

kaja153
autor
4. sep 2019

@kittyna5 ty si sa pytala kde sa to da urobit v narkoze tak som ti odpovedala. Ked cjodis do thailonu tak naco si sa pytala?

kittyna5
4. sep 2019

@kaja153 ja som sa nič nepýtala, tak neviem prečo takáto odpoveď z tvojej strany. Ja som ti len odpovedala na tvoju otázku ohľadne toho kam sa dá ísť.

cacianka
4. sep 2019

@kaja153 poplietla si si ju s kikinou...

cacianka
4. sep 2019

aj ja poznám Žitňana, je naozaj skvelý, aj jeho kolegovia a sestričky. riešili môjho svokra a fakt veľmi ústretovo. on to zvládol úplne bez ničoho. ale viem že robia rôzne ošetrenia, len aby pacienta úspešne vyšetrili. ak by ste potrebovali viem sa obratom popýtať aj na narkózu alebo iné možnosti. v NOÚ je to fakt špičkové, ak by boli nejaké problémy vedia konzultovať urýchlene s celým spektrom odborníkov priamo v budove. pacienti nemusia behať po celom meste. funguje elektronický objednávací systém, pacienti sa nepredbiehaju, a robia tuším 3-4 vyšetrovne (ako na bežiacom páse). takže čakanie je naozaj krátke, len to povinné. pacient musí mať doprovod.
podľa predbežných vyšetrení pošlú aj na iné odborné vyšetrenie, podľa potreby, je viac možností a sú nové prístroje

kikina84
4. sep 2019

@kittyna5 a na magneticku sa akk dostanem ..tam bezne lekari asi neposielaju..je najlepsie ist cez sukromnu kliniku?

kittyna5
4. sep 2019

@kikina84 keď máš dobrú obvodnú, tak ťa vie poslať všade, ale najlepšie je normálny gastro lekár. Na gastro klinikách magnetickú nemajú, takže tiež ťa len niekam pošlú

oli18
7. sep 2019

Ja som bola na kolono viac krat, aj v case, kef naladovky nedavali. Dalo sa zvladnut, nic ma nebolelo. T.r. som bola s naladovkou, nic si z toho nepamatam, ani to, ako som dosla do auta a hodinu v nom spala. Lutujem to, lebo som bola tak mimo, ze som sa s lekarom ani neporozpravala, co videl pri vysetreni. Dostala som vysl3dok do ruky, nadtastie bol ok, ale aj tak. Takze nemusite ist do narkozy, toto bola narkoza 🤣

vlastimsa
4. feb 2025

@kikina84 môžeš na to ísť ja som dva krát odmietla tretí som išla so strachom v čakárni má opadol strach netreba počúvať nikoho lebo sa človek len boji toho treba nájsť dobrého doktora na kolonoskopiu a v pohode choď ja som si dala bez injekcie lepšie je bez oblbovakou.Ja som bola v septembri

vlastimsa
4. feb 2025

@kikina84
@kikina84 kde bývaš?

mirka468
2. okt 2025
@lenadka

@kikina84 choď na to vyšetrenie čo najskôr! Ak máš nádor tu ide o čas aby sa to nerizšírilo ďalej. Môj otec sa práve lieči. Operovali ho v máji nádor bol veľký skoro upchal črevo, no našťastie mal len jednu pidi metastázu v pečeni. Mal polovicu vzoriek pozitívnych, čiže rakovina postúpila do uzlín ale ešte nebolo nič vidieť. Berie chemoterapie a aj biologicku liečbu. Zaberá, vyzerá to nádejne, že sa vylieči úplne, lebo prišiel včas. On nemal žiadne problémy, išiel iba na preventívku a s podozrením na kokonoskopiu.

@lenadka a nemal žiadne príznaky vás ocino ? Ešte pred kolonoskopii?

lenadka
12. nov 2025
@mirka468

@lenadka a nemal žiadne príznaky vás ocino ? Ešte pred kolonoskopii?

@mirka468 nemal, iba mama mu vravela, že mu divne škvŕka v črevách. Pozerali vždy tak telku, že mu ležala hlavou opretá o hruď. A pre toto ho vyhnala na vyšetrenie