icon

Dá sa sova na ranné vtáča preprogramovať?

3. apr 2024

Ahojte. Ja som vždy bola najaktívnejšia v noci. Milovala som nočné, milovala som keď mal muž nočné, lebo som si strašne veľa porobila. A väčšinou som bývala hore do tej druhej, ráno vstávala okolo 8-9. Pracovala som v nákupnom centre asi 50 metrov od bytu, kde žijem a začínala som bud na 9, 11 alebo 14:00. Keď som prišla domov z poobednej o 21, v klude som upratovala, vytvárala, robila si nehty. Prišlo mi to ako popoludnie. No teraz mám novú prácu. Vstávam o 5:10 aby som bola na 7 v robote, ktorá je vzdialená hodinu cesty autom a musim prísť aj o polhodinu skôr, lebo keď by som vyrazila presne hodinu pred začiatkom, chytila by som zápchu a nestíhala by som to.
Síce chodim spať skôr, ale nezaspím skôr ako o polnoci. Ráno som unavená, cez den v pohode, ale prídem domov o 17 a som ako matoha. Ledva sa hýbem, nič sa mi nechce najradšej by som len relaxovala. A samozrejme večer nával energie a chuť robiť všetko, čo sa mi počas dňa nechcelo. Myslite, že sa mi ten režim prispôsobí? Zatiaľ tam pracujem tri mesiace.

janka95
3. apr 2024

No to by aj mňa zaujímalo ci sa to niekomu podarilo a ako áno, ako. :D Ja vstávam do dennej o 4:00 ráno lebo dochádzam a to je horor pre mňa. Už tretí rok :D
Zaspávam tiež najskôr o polnoci. To si môžem ľahnúť aj o 21 , zbytočne. Tie nočné skôr vydržím hore .
Môj partner je presný opak. Jemu ani budík netreba 5:00 vstane 5:05 prebratý funguje.

madeincssr
3. apr 2024

Nedospavas cez den (vikendy, volne dni)? Lebo "telo si zvykne", ale asi len vtedy, ked prijmes novy rezim (ranne vtaca) ako kazdodenny, pravidelny. Ked (niekedy) dospavas/podriemkas cez den (alebo rano cez vikend dlhsie pospis), "telo nema dovod" byt vecer unavene a zaspat v rozumnejsim case. Ale je to dlhodoby proces no.

lucka_ke
3. apr 2024

mne sa to samo preklopilo po 50ke, dovtedy som bola ako ty a teraz sa mi lepšie robí skoro ráno, večer zaspávam pri správach ako stará babička 🙂

ivangeline
3. apr 2024

Ja som na tom naopak a dalo sa to. Nočné som robila pár mesiacov a utekala do školy či do posilky. Ináč som spala a jedla. Najviac som si zvykla na také twilight smeny. Končilo sa okolo 2 tuším. Čisto nočné a ešte domácnosť,rodina by som nedala… som ranné vtáča. ;) Radšej o 5 tej hore a o 21 spať.

danniiee8
3. apr 2024

Ja mám presne toto isté čo ty a tiež sa toho neviem zbaviť. ,, upratovacie nočné" keď má manžel nočnú a doobedne dospavanie s ním je pre mňa top 😅 tiež sa neviem preprogramovať. Najhoršie je, že režim sova-vtaca máme aj v posteľných radovankach - jemu sa nechce večer keď sa chce mne, zato on ma zobudí kvôli tomu ráno o 6 keď ja ešte sladko spím a akurát ma tým naštve... Pomoc 😅😅

simsalabim
3. apr 2024

Neda, aspon mne sa to za roky, co vstavam pred 5 do prace, nepodarilo. A tento posun casu si “uzivam”.

wolf_
Autor odpoveď zmazal