Dá sa vybaviť ambulantná liečba namiesto hospitalizácie?
Ahojte, idem si po radu. Ak su tu nejake zdravotnicky- sestricky,lekarky... bola mi kvoli bakterii odporucana 14 dnova liecba antibiotikami, ktore sa podavaju iba injekcne/infuzne. Z toho dovodu mi povedali, ze sa to da iba hospitalizaciou. Nie zeby som chcela riskovat zdravie, alebo by som spekulovala... ale logicky, uprimne pocitovo... pre mna ako pacienta a matku maleho dietata je nepredstavitelne, ze si teraz pojdem na 14 dni lahnut do nemocnice, len aby mi pichli do zily 2 alebo 3 krat denne liek. Pocitovo mi je dobre, lieky nemaju nejake extra kontraindikacie, ktore by boli rizikove... naozaj sa neda vybavit, doziadat legalnou cestou, aby som mohla radsej 2 alebo 3 x denne prist na ambulanciu alebo lozkove a proste mi to pichnu a odist? Je to o zakone? Je to o lekarovi? Vdaka za nazory zien, ktore maju skusenosti a vedomosti o tomto.. 🙏
A maju na to usposobene priestory vobec? Nemozes ako ambulantny pacient si prist 3x denne lahnut do izby k inym pacientom...v ambulancii kde budes 3xdenne 1hodinu lezat, kym ti stecie infuzia? Ostatni pacienti budu vysetrovani kde? A infuzne atb su casto tzv.viazane, cize musi ich klinicky farmakolog v nemocnici "uvolnit" na predpis na dane oddelenie, podla mna je tam aj byrokraticky problem zdokladovat to... mozno iny druh liecby by sa dal ambulantne 1x denne zvladnut, ale ATB pochybujem
Otazku smerovat do skupiny zdravotnici na MK tam su zdravotnici tu su vacsinou len laici
Podla mna sa to neda, nejde o lekara ale o vase zdravie
A brat dieta do nemocnice? Absolutne zly napad, prostredie, infekcne miesto, niesu na to usposobene oddelenia, urcite to nedovolia.. vybavte si strazenie
my sme boli hospitalizovany xy krat a teda z mojej skusenosti viac menej to nie je mozne, nakolko ambulantna sluzba funguje len pocas ambulantnych hodin t.j. cca 7-15 ale ty potrebujes ako pises aj vecer infuzku. jedine ze by si si vedela vybavit niekde sestricku/doktorku po znamosti ktora by ti to doma podavala ale kedze je to 14 dni viackrat denne neviem si predstavit ze by sa to dalo zorganizovat s jej zivotom... vie ze si chces pomoct ale hodl je to celodenny proces preto hospitalizacia. jednoduchsie by bolo vziat so sebou dieta do nemocncie. ako naopak infuzie k tebe drzim palceky
@janula12345 Nasla som toto... https://www.medante.sk/ambulancia/infuzna-terapia
Alebo skusit cez Ados? 🤔
Ja by som skúsila ADOS, ale skúsenost mám len s infuzkami 1x/den. Treba sa spýtať, možno na niečo prídu
Dakujem Vam, babule za nazory aj rady. Ano.. mate skoro vsetky pravdu. Ale skusim maximum. Ten liek je v popise pisany ze infuzia kvapka 15 minut.. nemocnicu mam od domu 10 minut autom.. vsetko chapem.. aj ze som asi dala zlu otazku. Ale emocne je to pre mna jednoducho nepredstavitelne ze budem 14 dni tam zavreta "len" kvoli 2 x 15 minutam 🙈🙈 mozno to chce cas spracovat aj pre mna. Ale pozriem aj ten ADOS. Nepocula som o nich. Vdaka
@janula12345 držím palce, iste sa niečo dá vymyslieť a už zajtra sa nato budeš dívať úplne inak. Chápem, že keď máš takúto novú informáciu, stráviť to musí byt riadny sok. Ale žiadna kasa nie je taká horúca ako sa vari 🍀
Jedine po známosti lekár, prípadne sestra, ktorá bude ochotná ti to doma pichať. Žiadne zdravotnícke zariadenie ani lekár v ambulancii s tým nebude súhlasiť.
@janula12345 jedine mozes brat lieky doma per os. To je take vazne, ze musis dostavat atb venozne? Musi existovat alternativa v tabletkach 🤔
Infuzia alebo injekcia by sa dala pichnúť aj doma ale antibiotika urcite nie. Potrebuješ mat i.v.kanylu a s tým ta doma určite niekto nenechá a ani si to nikto nezoberie na zodpovednosť Neboj doma to bez Teba zvládnu. Ak nevadi ake su to prosim ta ATB?
@anavixy nie je vraj. Po operacii mi robili stery a zistili bakteriu, napriek sterilnemu prostrediu.. a ani dvoje antibiotika ju nezabili. Nemam pocitovo tazkosti, ale samozrejme ju tam nemozem ignorovat. Tak vraj jedina cesta je take antibiotikum, ktore je injekcne iba ale.
@h2o2 meropenem.
@janula12345 Bohužiaľ sa podáva výhradne do žily. Naozaj sa s tym nedá nič robiť jedine hospitalizacia.
@h2o2 ano, zial. :( dakujem
@janula12345 aha, tak to chapem 😔

nepracujem v zdravotníctve....
ešte keby raz denne tak to by si nejak uhrala - ale 2-3 krát budeš chodiť na ambulanciu? ? to asi ťažko...
ako si to daná ambulancia vydokladuje od poisťovne?