icon

Dá sa "zničiť" myóm na maternici inak ako operačne?

kendra
19. júl 2011

Myslím tým alternatívnu medicínu, alebo fytoterapiu, a i. ktorá dokáže zničiť myóm. Nechce sa mi ísť pod nôž... 😒

saxanka5
30. jan 2020

@veonka naozaj vam to pomohlo? Ja som teraz potratila kvoly myomom..

veronika199427
9. jún 2021

@mima1722 ahoj Mima 🙂 viem že už prešiel dlhší čas, no ja som sa teraz na toto fórom, nakoľko aj mne zistili myom a cystu dosť veľkú. Chcem sa opýtať ako si to riešila? Ďakujem pekne za odpoveď.

dorema
8. aug 2021

Ahojte,
Mne zmizol myom cca 8cm. V novembri bol na Sone a začiatkom apríla už nebol vôbec.
Môj postup bol
Vít C 1 x denne 1000mg
Žihľavy čaj 4- 5 šálok denne
Vylúčenie mliečnych výrobkov a syrov
A zredukovala som cukor v jedle
Kávu a alkohol vôbec nepijem tak ak ich pijete, treba vylucit.
Skúste, snáď pomôže

grenka
24. sep 2021

@mima1722 môžem poprosiť info?

grenka
25. sep 2021

@myom čo tam píšu čim sa dá vyliečiť?

zlatican
19. jan 2022

A aký máte názor na to, že amalgámové plomby podporujú tvorbu myómov?

nikolet29
4. jan 2023

@dorema aký vit. C, a zihlavovy caj ste prosím užívali?

mikadooo
Autor odpoveď zmazal
zlatican
5. jan 2023

Ja som teraz našla najnovšie dobrý produkt na zmenšenie myómov, pretože ovplyvňuje hladini hormónov, ktoré zodpovedajú za rast myómov. Volá sa Testamento. Obsahuje všetky účinné zložky na jeho zmenšenie, macu, ashwagandu, zinok glycinát, indol 3C, extrakt z granátového jablka, vitamín D3, extrakt zo žihľavy. Ten zinok vo forme glycinátu alebo citrátu som užívala aj samostatne a osvedčil sa mi v tom zmysle, že tlak a napätie v bruchu z myómov sa mi zmenšilo a dosť.

nikolet29
Autor odpoveď zmazal
sofhia
5. jan 2023

@zlatican a za aky cas a ako sa ti zmensili myomy? kolko ich mas? dakujem za info, plus ma zaujima dlzka uzivania pripravku, dakujem vopred za odpoved

sofhia
5. jan 2023

@dorema a prosim Ta uz sa ti nic nevratilo? a ako sa dalej stravujes, resp. aky zivotny styl dodrziavas? dakujem za info.

dorema
5. jan 2023

@nikolet29 Vít C 1000mg, žihľavovy čaj obyčajný, nalevove vrecúška. A obmedziť mliečne výrobky

dorema
5. jan 2023

@sofhia nevrátilo zatiaľ, jem všetko bez obmedzenia. Žihľavovy čaj som pila cca 3 mesiace, strava s obmedzením asi 6 mesiacov a jedine kávy som nepila skoro 3 roky, ale tu si uz sem tam dám (nie každý den).

nikolet29
5. jan 2023

@dorema a vit C akej značky prosím?

sofhia
5. jan 2023

@dorema
dakujem Ti velmi pekne.

sofhia
6. jan 2023

@zlatican a kde si ho kupivala, lebo ho neviem nidkde najst?

zlatican
6. jan 2023

@sofhia Napríklad na Fitness007 ho majú.

zlatican
6. jan 2023

@sofhia Aj na Puravia.sk alebo na Fitness4u.sk. Stačí zadať do Googlu Brainmax Testamento a zobrazia sa ti stránky s ponukou.

mimixxxx
6. jan 2023

radiofrekvencna ablacia - velmi elegantna metoda. mnozstvo ziarenia je minimalne. vacsinou ziadne vedlajsie ucinky. do 24 h sa da ist casto aj domov. idealne ked to robi skuseny radiolog.

sofhia
6. jan 2023

@zlatican a beries ho dlhodobo? ved to je pre muzov, toto som nasla
BrainMax 3.0 Anabolic Dagger je viac na napumpovanie, motiváciu, energiu a hormonálnu optimalizáciu pre mužov aj ženy (vďaka obsahu zinku, ženšenu, tribulusu, rhodioly), kým nový BrainMax Testamento je určený primárne na zvyšovanie testosterónu pre mužov (vďaka zinku¹, Ashwagande²). Resp. odporucaju kombinovat oba.

zlatican
6. jan 2023

@sofhia ˇAno je to síce primárne určené pre mužov, pretože ovplyvňuje hladinu testosterónu, ktorý majú v tele aj ženy. Práve tento hormón ovplyvňuje tvorbu estrogénu, ktorý je zodpovedný za rast myómov, takže najprv treba znormalizovať testosterón pomocou Testamento a náslšdne sa upraví estrogén. Je potrebné dať si urobiť hormonálny profil pre ženy napríklad cez Medirex a zistiť hladiny hormónov, Mne vyško veľa estrogénu, teda ide o esrtogénovú dominanciu. A čo sa týka zloženia prípravku, tak všetky tie zložky ako m aca, ashwaganda, S3 sú súčasťou aj ženských prewparátov na zastavenie rastu myómov a silného krvácania. Choď na stránku Brianmarket a tam si prečítaj celý popis a účinky Testamento. V recenziách sa vyjadrujú aj ženy, že to nie je len pre mužov a že sa im upravil cyklus.

zlatican
6. jan 2023

@sofhia Na stránke Brianmarket si zadaj hore do vyhľadávača postupne všetky zložky Testamento a prečítaj si o ich účinkoch. Všetky vplývajú na hormonálny profil, upravujú estrogén, testosterón a ďalšie hormóny. O mace, ashwagande, indol3C, zinku, vitamíne D3 je tam toho veľa napísaného. Čítaj pozorne a podrobne si to preštuduj. Ja totiž všetky tie zložky mám doma kúpené samostatne, takže ich úžívam v týchto doplnkoch a to je akoby som užívala Testamento. Keď mi dôjdu, plánujem si kúpiť tento výrobok.

sofhia
6. jan 2023

@zlatican vdaka, ano vacsinu mam aj ja doma a pouzivam samostante....

zlatican
7. jan 2023

@sofhia Chcem sa ťa opýtať, či aj ty si v súvislosti s myómami anemická? Lebo ja áno. Mám znížené hodnoty železa a hemoglobínu musím brať vyššie dávky železa. Tá anémia mi dosť vadí.

sofhia
7. jan 2023

@zlatican ja mam 1 myom, 14 cm, mam uz ho uz cca 8 rokov, a nemam ziadne zdrav. problemy, akurat chodim castejsie cikat. zaklopem. a ta anemickost sa u teba aj prejavuje? mas silnejsie krvacanie? ako mam skrateny menstr. cyklus, teraz sa ho snazim predlzovat stravou, ale inak mam kratku menstruaciu. nie som si vedoma anemickosti, my sme okrem toho aj vegani.

zlatican
7. jan 2023

@sofhia Ja mám práveže dlhé a intenzívne krvácanie, čo trvá približne rok odkedy sa mi zväčšil myóm. Dovtedy boli hormóny aj myóm v norme.

sofhia
7. jan 2023

@zlatican a teraz tieto latky ti ho zmensili? krvacas uz slabsie? ano, potom mi to dava zmysel. inak nam velmi pomohlo ked mala dcerka malo zeleza, tak okram stravy, tak aj Ferrofortis B od Finnclubu, neviem ci poznas. nepotrebovali sme ziadnu chemiu, pediatricka skoro odpadla, lebo sme boli po mesiaci na kontrole, bola naserkana, kedze sme odmietli Maltorafen, ci ako sa to volalo...a ake velke su tvoje myomy?

zlatican
7. jan 2023

@sofhia Ja som totiž tie prípravky začala brať až nedávno. Najprv som si kúpila Indonal, po ktorom sa mi zmenšilo brucho a podľa internetu mnohým ženám po ňom my=om zmizol. Potom som postupne dokupovala macu, aswagandu, D3, zinok citrát, ale zatiaľ ich beriem krátko. Je to potrebné užívať pravidelne, hlavne Indol. Postupne som sa však po prečítaní množstva odborných článkov a aj zahraničnývh dopracovala až k tomu, Testamentu, ktorý v sebe zahŕňa všetky dôležité látky pre zmenšenie myómu a že testosterón okrem estrogénu tu zohráva dôležitú úlohu. Ešte mi chýbal extrakt z granátového jablka, extrakt zo žihľavy a ustríc. Tak som si ich objednala a začnem to všetko spolu užívať, ale to si vyžaduje určitú dobu. Podľa toho, či sa mi zmierni krvácanie, uvidím, či mi to zabralo, keďže som tento prípravok objavila nedávno. Zatiaľ sa mi dobre osvedčil z tých látok zinok citrát respektíve aj glycinát, ktorý mi zmiernil pnutie v bruchu a spolu s ostatnými látkami by to mohlo dobre účinkovať. Uvidím aké budú výsledky. A okrem toho existuje ešte jeden produkt, na myómy, volá sa calcium glukarát respektíve DIM. Majú ho na Brianmarket a je dobre hodnotený. Ten calcium glukarát mám doma užívam ho striedavo s indonalom. A ten tvoj sirup sa budem snažiť vyskúšať.

sofhia
7. jan 2023

@zlatican drzim palce.