Dá sa "zničiť" myóm na maternici inak ako operačne?
Myslím tým alternatívnu medicínu, alebo fytoterapiu, a i. ktorá dokáže zničiť myóm. Nechce sa mi ísť pod nôž... 😒
@zlatican ok tak som nasla ,ze 1 to akoze odporuca, 2 ze sa jej zmensilo brucho, a tretej to nepomohlo zmensit myom/ cystu..nasla si nieco lepsie? toto je z amazonu https://www.amazon.com/Arthur-Andrew-Medical-Fi...
Ahojte zeny, zaujima ma, ci si niekto z vas daval robit hormonalny rozbor. Pomohlo vam to v niecom? ako to prebiehalo? je treba do toho zangazovat gynekologa? treba to robit viackrat za cyklus? predsa len v ramci cyklu hormony kolisu. Dakujem predom za viac info.
Ja som si ich dala vybrať, nezvacsovali sa mi, ale boli 3 a už ma nebavilo investovať do rôznych drahých prípravkov, wobenzym super, ale ...nezmizli, ďakujem jedinému.... MUDr.Bielikovi v Martine, vybral intramuralny v stene, ostatní lekári a nemocnice chceli by brat maternicu.Vraj inak to nejde....nedajte si brať maternicu.
@lucinkaboz Luci prosim mozes mi napisat viac, aj ja uz zvazujem operaciu, lebo niekolko rokov terapii, vyziv. doplnkov, obmedzovani sa... uz som do toho investovala vela casu a energie. Platila si mu extra? berie hociake pacientky? ako to prebieha celkovo taka operacia? DAKUJEM Ti krasne, velmi mi pomozes, uz zacinam byt zufala, lebo som toho vyskusala vela...
@lucinkaboz akej veľkosti ste mali myomy? Pri užívaní wobenzimu sa ani troška nezmenšili?
@nikolet29 užívanie wobenzymu , indonal Forte vyššie dávky, lanový sliz, rybí olej na imunitu, himalajske čaje a iné bylinkové čaje... Mala som 3 cm, 4 CM v prednej stene vedľa seba , a jeden 5 CM v zadnej stene, na prednej stene bolelo trhalo...za rok nenarástli , mám ešte mini drobné tie nechali , nedaju sa za rok nenarastli, ale už by nezmizli, mám ich dlho aj 5 rokov boli menšie...
@lucinkaboz a nezmenšili sa ani troška?
@sofhia ahoj, berie hociaké pacientky,nič sa neplatí extra, Martinská Univerzitná,taký prístup , som nikdy nevidela, perfektný ľudský človek. Najprv som mu písala email, objednal má asi až po 2 mesiacoch , vyšetrenie tam na ambulancii a za 2 mesiace operácia,dnes som 4 deň po operácii , dokonca menzes som dostala úplne bez bolesti, ....zostavenie super bez veľkých bolesti, v ten deň po operácii som večer jedla a trochu chodila. V inej fakultnej v TN mi zabudli vybrať pri operácii cysty myomy...a moja doktorka že vybrat maternicu! čo som videla pani ktoré tam boli cez 60 ani im nevyberali maternicu ale zachraňovali plastikou.Maternica je zasivana , má sa zhojit poriadne do 6 mesiacov .Neľutujem , u mňa sa to už nedalo , myomy by nezmizli
A ešte k mojej doktorke , povedala , že to mi nikto určite nikto neurobi, ze sa to nedá....a pán doktor, všetko sa dá keď sa chce.Mala som ich viac. A ak by rástli už by to bolo horšie, preto som išla si myslím v najlepšom čase.
@lucinkaboz Dakujem Ti velmi pekne. a chcem sa spytat, myslis ze sa da s tymto MUd. len porozpravat cez telefon? ci takto cez mail, hej?
mam dost velky myom, a moj lekar uz automaticky vybratie maternice, kedze mam 43 rokov... nemam nejake problemy okrem casteho mocenia. uz som finacne aj psychicky unavena s nahanania rieseni, psychosomatiky.atd... ved vies o com hovorim. Preto to zvazujem. A ta operacia ja ambulantna? ci pustia ta domov? proism ako to prebieha?
To je to , moj Mudr. je svojim sposobom kapacita tu a na okoli, ked som bola u alternativnej lekarky - nie alternativnej, kedze taku gynekologicku som nenasla, len som si chcela potvrdit diagnozu, tka mi tiez dokonca povedala vacsiu blbost, a poslala ma za tym mojim, ze on mi to spravi v mieste mojho bydliska...prosim mozes aj napisat ake velke si mala tie myomy?
@lucinkaboz aha, uz vidim tie velkosti, dakujem, nemusis pisat, ja mam iny druh, ale napisem mu.
@lucinkaboz, tak mu aj napisem, aj vyskusam zavolat. ale ak by si vedela o tom pristroji, kludne napis, budem ti vdacna. dakujem Ti krasne za detailny opis, 14 cm ma. rastol mi z 3 cm, 3 roky som to neriesila, kym nenarastol za ten cas na 7cm... a odvtedy vsetko mozno. isty cas bol zastaveny, ked som si drzala stravu, potom som riesila emocne jedenie a jedla som aj mliecne veci, tak za 1.5 roka narastol z cca 9/10 cm na 14 cm. teraz som mala 2 mesiace prisnu dietu bez cukru, lepku, mlieka, a nepomohlo to...neviem uplne som zmenila zivot, zivotny styl, pracujem so sebou, atd...
@lucinkaboz a prosim Ta kolko casu si potom na PN?
@zlatican aké s tym mate skusenosti? 9.1.mam ist na operáciu
@jankatinka ja som operáciu odvolala , začal sa mi zmenšovať od kedy dávam ricínový olej obklady na brucho , na zadnej stene 6x7 cm na prednej stene 1,7 cm , dátum vyšetrenia 29.9.2023. Potom som začala ricínový olej na brucho a dátum 25. októbra 2023 velkost 5,4 cm a ten druhy 1.1 cm.
Keď chcete vedieť viac , mozme si napísať aj alebo zavolať . Dlho som hladala liečbu a toto mi pomohlo, mojej známej sa myom úplne stratil od Ricínového oleja ktorý používala 5 mesiacov. Myom mal 5 cm za 5 mesiacov úplne zmizol . Treba si robiť obklady , ideálne na bavlnenú bielu plienku dať ricínový olej a to si priložíte na pod bruško na celú noc. Pocas menzesu sa nesmie dávať .
@gondulka1 môžme si zavolať? 0915806945
@gondulka1 teplý olej? Rada vam zavolam
Tiež ma čaká operacia

@sofhia Ahoj. Chcem ti napísať ešte o jednom kvalitnom doplnku, ktorý som našla, neviem, či ho poznáš, volá sa Fibrovera. Vyrába ho renomovaný inštitút Arthur Andrew Medical na základe dôkladných a overených výskumov. Vyzerá byť kvalitný. Obsahuje množstvo látok potrebných pre rozloženie fibrínu, čo je zložka, ktorá sa nachádza v myóme. Na jej rozloženie sú potrebné enzýmy s fibrolytickou aktivitou a to nattokináza a serrapeptáza. Tieto enzýmy Fibrovera obsahuje. Sú tam potom ďalšie ako bromelaín, papaín a proteáza, ktoré škodlivé metabolity z tela odvádzajú von. A potom sú tam ďalšie zložky na hormonálnu úpravu, ktoré podporujú metabolizmus estrogénu ako B6, P5P, kyselina linolenová a DHEA. Obsahuje aj dôležité látky pre podporu maternice, vápnik, horčík, ženské tonikum Dong Quai a iné. Prečítaj si o tom na stránke Arthur Andrew Medical, Fibrovera. Dá sa to objednať napríklad cez Bio zdravie.sk. Čo si o tom myslíš?