Ďasno oddelené od zuba
Ahojte prosím vás od včera mám taký problém s tým ze na oboch stranách pri stoličkách dole mam ďasno akoby odchlipene od zubov. Nebolí to veľmi ale príjemne to nie je. Dávam si gél na znecitlivenie a dezinfekciu. Zubára mam veľmi ďaleko a toho týždňa sa tam nedostanem. Bojím sa ze sa mi tam dostane omrvinka a ze sa to zapáli. Ale reálne ako by to zubár aj hneď vyriešil? Ďasno mi asi nespoji so zubami 😃 iné problémy nemám na prehliadky chodím. Len tie blbé osmičky nie sú úplne vyjdene cele vonku. Čo si môžem na to dávať aby sa to zhojilo? Čo mi chýba (vitamíny minerály) keď sa mi toto urobilo. Boli to cca ako keď máte zapálené hrdlo a celé ústa sú také boľavé. Nič hrozné.
No to sa spraví vtedy, keď chytis zápal. Musíš to držať čisté po každom jedle, kúp si Herbadent alebo niečo podobné, nanesies na vatovu tyčinku a potieras takým smerom, akoby si to ďasno chcela prilepiť naspäť k zubu. Zdola nahor. Keď sa zápal stiahne, stiahne sa aj ďasno, aj bolesť prejde. Zubár má tiež na to nejaký roztok, ale on ti to potrie raz, potom už sa musíš sama starať. Zinok si môžeš dávať (tabletky).
Vyliečis si to, keď sa budeš snažiť.
Ako pise
@aurelia2000 .
Este existuje taka spachticka na to, taka tenucka, cisti ten priestor medzi zubom a dasnom pred tym, ako si das liecivy roztok, tym to vycistis a tlacis dasno zdola nahor k zubu. Mne roztok dala dentalna hygienicka, neviem ako sa volal.

No to sa spraví vtedy, keď chytis zápal. Musíš to držať čisté po každom jedle, kúp si Herbadent alebo niečo podobné, nanesies na vatovu tyčinku a potieras takým smerom, akoby si to ďasno chcela prilepiť naspäť k zubu. Zdola nahor. Keď sa zápal stiahne, stiahne sa aj ďasno, aj bolesť prejde. Zubár má tiež na to nejaký roztok, ale on ti to potrie raz, potom už sa musíš sama starať. Zinok si môžeš dávať (tabletky).
Vyliečis si to, keď sa budeš snažiť.