Dať alebo nedať očkovať mmr?
Nvm sa rozhodnut, mate v okoli nejake neziaduce ucinky z mmr vakciny? A co je na tom pravda ze nasa generacia 30-40 r kt sme bol zaockovani na osypky,vakcina bola neucinna,?To znamena ze ako keby sme ani neboli zaockovani?
@slimstar no prosim ťa, tak u teba sa asi našla všetka múdrosť sveta asi😁😁😁, si ma pobavila😛😀😁,starecké reči, ja som tu nikomu nedavala, o tom svedci asi tvoja inteligencia😉😛ale ty by si si zjavne zasluzila, ale nie neklesnem tak nizko ako ty, na takych ako ty sa len smejem, ja iba som vyjadrila názor, pochybujem, že je rodič, čo nevie, čo sa očkuje.ale uz nejdem strácať čas, nezapajam sa často do diskusii tu, ale ma to len utvrdilo v tom, ako sa mnohí ludia bavia na tom, aké akože premudrene osoby tu píšu 😀😛😀😂
@denisa098 no to je inak smola,len podla mna kebyz e to nevyvola ockovanie tak daco ine, iny stres,Mam suseda kt z prepracovanosti bol na psychiarii hospitaliyovanz ako sciyofrenik v 30 r, teiy to am v sebe a spustil to stres y roboty.Autizmus ma clovek v DNA a ked to amte v rodine, tak moyno bohuzial mate tu dna ale nemusi tot ak byt,kazdoapdne moja estra robi v osobitke a tam ma dvoch surodencoch,kt po ockovani su an vozickoch, a tiez robili im specialne testy v Cechahc,nejaku genetiku,kde maju neju vrodenu chorobu, kt prave toto ockovanie spustilo a ak bzde 3 dieta tak yakay ockovania,
@dijefcatko no dobre,len nieje smrtelna v 30 roku a clovek osypky prekona, v pohode horsie to je pre novonarodene deti,ved kvoli nim sa aj ockuje,nie?
@andy241 samozrejme, ze ta taketo pripady vydesia 🙂 Pretoze sa pocuvaju najma ti, co najviac kricia a neznamena to, ze ich je vacsina. V mojom okoli dali deti na povinne ockovanie ockovat vsetci ( a to stretavam kopec mamiciek tak ako kazda z nas) a ziaden problemovy pripad nepoznam. Moje deti obe tiez bez problemov.
Aj neockovane dieťa, keď má dostať cukrovku, ju dostane, len sa zväčša objaví po nejakom virusovom ochorení.
Mám kamošku, čo neočkuje vôbec...maly má od dvoch rokov zistené rôzne intolerancie a celiakiu. Som si 100% istá, že by to pripísala mmr vakcíne..celiakia sa mu objavila celkom náhle..objemné stolice, začal chudnúť..tým chcem povedať, že aj keď všetky príbehy o chorých detickach po vakcíne, sú strašne smutne a vystrašia...nie vždy je príčina tam, kde ju rodič v príbehu podsunie..ono je tak ťažké mat zrazu choré dieťa, že asi aj ja by som zapochybovala celým vesmírom..práve pretoto je v nich to racio potlačené..triezvo uvažujúca matka, ktorá sa rozhoduje, či dať alebo nedať ockovať, by sa mala v prvom rade pozrieť do histórie, ako naozaj žili naši predkovia..že bolo úplne normálne, že v rodine umrelo jedno dieťa..a hlavne neriadiť sa modrým konikom a smutným príbehom, ktorý ju vystraší..pohľad do takej poriadnej osypkovej epidémie by mna osobne vystrašil viac. Ono teraz je všetko fajn, ale keď sa vystraší veľa maminiek na základe polopravdy, nech sa javí akokoľvek dôveryhodne, ochorejú aj malé bábätka aj detičky, ktoré ozaj nemôžu byt ockovane či chorlavejsi slabší jedinci, a ti všetci zomierať budú!!!hlavne pri tak veľmi vysokej nakazlivosti..
ja by som chcela, dať do pozornosti vsetkym, tento clanok.
Zaočkovanosť proti osýpkam je 60%, je čas upokojiť vášne
https://www.hlavnespravy.sk/zaockovanost-proti-...
Ochorenia na osýpky u riadne očkovaných dospelých otvárajú otázky u epidemiológov, vedú k zamysleniu, ako sú zmapované dlhodobé účinky vakcín a či najväčším rizikom infekcie pre malé, ešte nezaočkované deti nie sú dnes ich rodičia.
zdroj: pro-ockovaci blog
@sisaka čítaš tie články od odbornikov s porozumením?
..."Dieťa sa rodí s predispozíciou k nemu, bohužiaľ, má to „zakódované“ vo svojej DNA a spúšťač je rôzny. Na ranú vakcináciu treba naozaj pozerať ako na „spúšťač“ autizmu a bohužiaľ, ak sa dieťa narodí s autizmom, je len otázka času a podnetu, ktorý tento neodvratný proces začne."....
To že sú štúdie na túto tematiku neznamená, že je autizmus definovaný ako primárne genetické ochorenie.... Ze je genetickým ochorenim Downov syndróm- trizómia 21, je typycké genetické ochorenie.
Genetická choroba = porucha na chromozómoch DNA - priamo vieme kde to väzí...
Príjemý deň a veľa nových vedomosti 😉
@maya170 darmo sa tu budeš vykrúcať a ešte z druhých ľudí robiť debilov
Dobre vieš ako to @luxikate myslela. Pri autizme sú prítomne genetické mutácie v DNA, takze tie predispozície sú už tam, netreba hneď ľudí chytať za slovíčka, nie si na stránke odborníkov, ktorý majú presne vedecké vyjadrovanie.
@luxikate nikde nepíše, že je to primárne generické ochorenie, ale normálny človek chápe, čo tou vetou myslela
To, že ty si o zmenach na chromozómoch pri autizme nevedela a teraz tu ideš prekrúcať a chytať za slovíčka je smiešne.
Z toho co pises ,mam pocit ,ze ide o pripad ,,pocul som ,,takze nejak ma netaha pytat sa nieco o presnej dg.
@maya170
Genetika autizmu
O tom, že autizmus je genetické ochorenie, nám napovedá množstvo štúdii. Dokazujú to údaje o familiárnom výskyte tohto ochorenia. V rodine, kde sa vyskytuje autizmus, je riziko znovuobjavenia sa tohto ochorenia 10-18%, pričom takmer štvrtina súrodencov autistov vykazuje určitý stupeň deficitu rečových schopností. U jednovaječných dvojčiat sa toto ochorenie vyskytuje súčasne u oboch súrodencov až v 60%, pričom pokiaľ by sme do skupiny „pozitívnych“ zahrnuli aj jemnejšie príznaky autizmu, tzv. širší fenotyp autizmu, stúplo by toto percento až na 95%.
Identifikovali sa takisto anomálie na takmer všetkých chromozómoch ako delécie (odstránenie) a duplikácie (zdvojenie) určitých oblastí DNA. Niektoré z týchto zmien sa prenášajú na potomkov a sú zodpovedné za familiárny výskyt autizmu, niektoré zas vznikajú ako nové mutácie a sú zodpovedné za výskyt autizmu v rodinách bez predchádzajúcej histórie tohto ochorenia.
Autizmus sa často vyskytuje aj v rámci iných genetických syndrómov. Až u 60% pacientov so syndrómom fragilného chromozómu X a tuberóznej sklerózy nájdeme súčasne prítomné i autistické črty. Okrem týchto sa pozorovali autistické prejavy aj pri iných genetických ochoreniach ako Downov syndróm, Angelmanov, Prader-Willieho syndróm, pri neurofibromatóze a fenylketonúrii.
Bolo identifikovaných aj množstvo jednotlivých génov asociovaných s autizmom, tzv. kandidátnych génov, ktorých počet sa neustále ďalšími štúdiami zvyšuje. Tieto gény hrajú dôležitú úlohu pri raste a diferenciácii neurónov, sú zodpovedné za formáciu a správne fungovanie synáps (funkčných spojení medzi jednotlivými nervovými bunkami) alebo za odovzdávanie informácií medzi jednotlivými neurónmi.
Ďalšie dôkazy naznačujú, že autisti majú zníženú antioxidačnú schopnosť a môžu trpieť na chronický oxidačný stres. Boli zistené abnormality v metionínovom a glutatiónovom systéme, či dysfunkcia mitochondrií. Všetky tieto metabolické defekty následne negatívne ovplyvňujú funkcie buniek, plasticitu neurónov i procesy pamäti a učenia.
Na úlohu imunitného systému v etiológii autizmu poukazuje viacero faktov. V krvi a mozgovomiechovom moku autistov boli pozorované zvýšené hladiny zápalových mediátorov (TNFα, IFNγ, IL-1β a IL-12), okrem toho im v krvi boli nájdené aj autoprotilátky proti proteínom centrálneho nervového systému. Takisto je známa zvýšená incidencia (výskyt) autoimunitných ochorení v rodinách s autizmom.
troška sa skľudni .
@maminuska ani sa nenamahaj, niekto ma diplom z prírodných vied, takze vie všetko najlepšie.
@maya170 už sa chytáme preklepov? Presne si uhadla - je to len preklep a nie moja nevedomosť, r je hneď vedľa t ak si si ešte nevšimla, ale podľa teba, to pravdepodobne poukazuje na to, aká som sprostá. Ešte, že máš ten diplom z prírodných vied a preklepy tým pádom nerobíš 😎

Je tu vobec niekto kto po mmr nemal ziadne problemy?