Dávate si pravidelne ošetrovať zuby?
Čaute baby, moja otázka je jednoduchá v akom stave máte zuby? Davate si ich pravidelne osetrovat? Alebo je tu niekto kto sa boji a roky tam nebol?
Samozrejme že pravidelne. Dentálna raz ročne, preventívna tiež a keď je nejaký kaz som najradšej keď ho hneď v rámci preventívnej spraví
raz ročne a deti dva razy
Chodim len na preventivky, inak nic, ziadne problemy a som za to vdacna.. strojcek som nosila po 20tke, teraz mam 50 r a zatial ziadne vydavky ani starosti. Musim zaklopat 🙂 Ale mam fakt dobru starostlivost o chrup cely zivot.
K zubarovi chodim pravidelne. Ani by ma nenapadlo zuby zanedbat a potom zit v neustalom strese kedy ma zacne nieco boliet, ci pridem o zub/chrup, a kolko to bude stat
Samozrejme. Kazdorocne.
Nezanedbavam, chodim na preventivky, dbam na doslednu hygienu.
Prevencia je najlepsia medicina, usetri kopec casu, penazi a aj predlzi dlzku zivota.
Nikdy nepochopim zanedbanu prevenciu a uz vobec nie zanedbanu hygienu, hnile zuby… ale ked niekomu nevadi mat, s prepacenim, hnoj v ustach, jeho vec.
Chodím pravidelne. Dentálna 2x do roka. Preventívna prehliadka je samozrejmosťou.
raz za rok dentalna-isla by som aj 2x ale davam na sk a lietat hore dole sa mi neda... a kazdeho pol roka zubar... na sk som mala staru komunisticku zubarku co pokazila co sa dalo ... a tak teraz postupne davam dokopy .. nastastie predne zuby ok horsie so zadnymi a tiez neaky uz aj chyba ..
Iste zdravé zuby sú základ.
Chodim pravidelne. Viedla nas k tomu mama, ja vediem k tomu svoje decko.
Samozrejme, chodím na pravidelné preventívne prehliadky a na dentálnu hygienu. Starostlivosť o chrup považujem za dôležitú. A to nielen z estetického, ale aj zo zdravotného hľadiska.
tak ono lepšie opravovat zub ked neboli,takze prevdntivka a dentalna hygiena je zaklad,a vediem k tomu aj moje deti
Pravidelne, uz od 18 tich, prave dnes som bola na preventivke. Na januar som objednana na dentalnu hygienu, na ktorej som uz asi 2 roky nebola, aj v tom sa musim polepsit. Dcery tiez pravidelne 2x do roka.
Dentálna hygiena dva krát ročne
Pre mna sú zuby na prvom mieste.
Celá rodina sa o zuby pekne staráme, okrem otca, ktorý sa tento týždeň odhodlal ísť (dobrovoľne nasilu) po piatich rokoch zubárovi. Zuby pokazené, ďasná zapálené, treba trhať minimálne 3 zuby. Naozaj sa neoplatí nechodiť.
Jasne, ze pravidelne… radsej si dam opravit maly problem, ako cakat, kym sa z toho vykluje problem vacsi a hlavne drahsi… dentalna hygiena je dnes uz tiez samozrejmost…
Mala som obdobie..ze menej...a vypomstilo sa mi to. Chldim pravidelne..
Chodime vsetci, davam opravovat zubky aj mliecne detom. Akurat dnes som bola so synom 4,5 rocnym a prvy krat mu vrtala zacinajuci kaz... Zvládol to vyborne, bohuial este raz ho to caka vo februari... Zubky cistime dôkladne a predsa sa kazia...priznam sa ze som trosku sklamana, ze sa starame o ne a aj tak sa kaz vzdy najde 😕
Ja som dlhšie nechodila kvôli strachu, ale našťastie ja mám nízku kazivosť zubov, do 30-ky som mala jeden jediný kaz. Zo zubára mám ale traumu, nakoľko som mala ako dieťa otrasný zážitok a nedokázala som ten strach prekonať, kým som nenašla skvelú kliniku s absolútne respektujucim pristupom. Takže už chodím pravidelne, aj na dentalku, aj na prevenciu. Plus je ozaj rozdiel, či ti kaz podchytia v začiatkoch a aj jeho oprava stojí potom minimum času, nervov a peňazí. Ja aj teraz idem so strachom, je to vo mne veľmi silné, ale donutim sa ísť, pretože ošetrenie je vždy bezproblémové, oni vedia a mojom strachu a vedia s tým pracovať.
Áno bojím sa veľmi a áno pravidelne chodím.
Jasne ze hej, aj ked sa nejaký kaz objaví tak ho rýchlo opraví, ked sa to zanedbá tak človek vysolí tazke tisíce za opravu alebo o zuby uplne príde
Preventívna prehliadka u zubára dvakrát ročne, dentálna hygiena raz. Mám super zubára a bez problémov by som tam chodila aj každý mesiac. Ale to by som asi zomrela od hladu, lebo aký je dobrý, taký je drahý.😄😅
Pravidelne celá rodina. Aj keď teda nemám zubárov v láske
Deti s neochotou, ale musia a my pravidelne. Vela zdravotnych problemov zacina prave pri zuboch. Priamo, ci nepriamo.
@ariannazara aj ja som tak zaťažená na zuby.Prve čo si na niekom všimnem sú zuby a často som zhrozená 😂
No zuby mám dosť poplombovane. Chodím na preventívky každý rok a vždy si dám kaz opraviť. Aj keď mám zo zubárov veľký strach

ja som tam roky nebola kvoli strachu a ked som ho konecne pred par rokmi prekonala, tak som zacala chodit (na odporucanie znamej) k jednemu zubarovi, kde som vysolila aj 2000€ a poriadne mi nepoodstranoval kazy pod vyplnami, takze aktualne chodim k novemu zubarovi a davam si vsetko opravovat od znova, sumy neskutocne...