icon

Démoni v mojej hlave

helenalena
31. okt 2018

Stáva sa mi taká vec, na úvod ale, som normálna, nemám psychicke problémy, ale toto čo vám opíšem sa mi stane tak raz do mesiaca.
Umývam napríklad riad a nôž, a v Tom ma napadne, pichni ho do niekoho! Akoby nejaky démon v mojej hlave, prikazoval, samozrejme nôž hneď utriem a odložím. Alebo pijem kávu na balkóne, vysoké poschodie a v hlave: vyskoč!!! Uf, idem dnu hneď. Nechcem ani náhodou nič z toho urobiť, tak prečo také myšlienky?

Strana
z9
katharines
9. nov 2018

@anabella111 pekne si to o
@lindusss2016 napisala. I ja si tak myslim.

katussska24
9. nov 2018

Neskutočne... chudera žena - autorka.tym nemyslím jej problém, ale diskusiu...

To či potrebuješ Odbornú pomoc alebo nie nezistime my ani ty. To môže len vyšetrenie u kvalitného psychológa alebo psychiatra. Psychika je ale zákerná, niekedy sa to zdá úplne nevinne a ani nevieš ako a prerastie ti to cez hlavu. To však nemusí byt tvoj prípad. Potrebné je rozlišovať. Faktom je, že “ pochybná spiritualita” ( veštice a spol.) spôsobuje duchovne problémy. Ďalším faktom je, že totreba ROZLISOVAT. Duchovný problém a duševný problém sú dve odlišne veci. Kopec ľudí chodí za kňazom a žiada o pomoc. Keď im kňaz po spovedi a modlitbe oslobodenia povie, že potrebuju pomoc lekára psychiatra, hnevajú sa na kňaza, že toto je nasa cirkev, ktorá kašle na človeka. Na druhej strane ľudia, kt problémy sú zakotvené v “ duchovne” a neprikladajú tomu význam ( “nie som predsa fanatik aby som veril na rozprávky...”.) sa v tom celom zacyklia a konci to zle.. inými slovami - nedemonizujme psychické problémy, ale liečme ich. A buďme úprimný sami pred sebou.

Na tvojom mieste sa zameriam na zlepšenie životnému štýlu, vyvážená strava, pitný režim, relax, niečo čo máš rada, socializácia a rozhovory, spánok aj pohyb na čerstvom vzduchu. Ak by problémy pretrvávali alebo sa zhoršovali, neváhala by som a vyhľadala lekára. Neboj sa, že z teba hneď urobia blázna či psychopata. Ľudí napadne kadečo. Podstatne je, že sa ti tieto myšlienky nepáčia, ale vystrašia ta. To je práveže znak toho, že si v poriadku ešte 😁 držím palce, pomocí sa neboj, psychológ ta často len nevedie na správnu cestu - aj bez liekov, tak sa neboj 😉

lindusss2016
9. nov 2018

@katharines no este raz teda. Je pravda, zeze Jezis Kristus sa narodil a zil. Nie je ale pravda, ze sa narodil 24.decembra. Toto je datum zimneho slnovratu (presnejsie 25.12.) Presny datum narodenia Jezisa je, myslim, neznamy. Vtedy sa oslavovalo zrodenie slnecneho boha. To su historicke fakty, Vianoce sa ako krestansky sviatok zacali slavit aj, zaciatkom 4.st. Ved uznaj sama, coze ma ozdobena jedlicka spolocne s narodenim Jeziska? No nic.

lindusss2016
9. nov 2018

@katharines da sa tak vnimat tymi, ktori to tak maju potrebu vnimat. Ja nie a vacsina nasich joginov tiez nie, to mi ver

katharines
9. nov 2018

@lindusss2016 mas pravdu. No Vianoce sa neslavia kvoli slnovratu, ale prave kvoli tomu, aby sa zlo, ktore v ten den bujnelo vyvazilo dobrom. Betlehem sa stavia od cias sv. Frantiska z Assisi a jedlicka, kedze sa sviatok slavil v zime, tak ludia chceli vianoce slavit i na vonok a zacali zdobit jedlicku. Ta je tusim len poslednych 100 rokov (pri stromceku si nie som az taka ista). A neviem ci si si vsimla, no prave ti, co neveria a nenavstevuju kostol, vyzdobuju najviac. To je moj postreh.

ebi88
9. nov 2018

@katharines netaram, vsetky teraz veduce sa vojny subvedene modernym zapadnym krestanskym svetom .. to ty si prisposobujes udalosti v prospech katol. Cirkvi

ebi88
9. nov 2018

@lindusss2016 zbytocne tu budes pisat, kata ma na vsetko “svoju” odpoved 😁

lindusss2016
9. nov 2018

@anabella111 dakujem, mna uz pan Boh oslovil... nikde proti nemu nevystupujem a da sa povedat, ze v sukromnom zivote aj dodrzujem prikazania. Inac @katharines joga ma velmi podobne pravidla a odporucania, ktore maju ich veriaci dodrziavat. Zaujimave, ked vzinkla ovela skor ako krestanstvo. Proste mi nie je sympaticke krestanstvo ako nabozenstvo (zvyky, pribehy, modlitby). O "svatej" cirkvi sa ani nevyjadrujem, to viem, ze za tu vy ako veriaci nezodpovedate a ani si ju nezamienam s vierou. Takze moje komantare neberte ako utoky voci krestanstvu, ja vasu vieru tolerujem a v ziadnom pripade sa z nej nevysmievam. Rada si precitam vase nazory, aj ked s nimi nie celkom suhlasim.

katussska24
9. nov 2018

@lindusss2016 ahoj, čo sa týka jogy vs duchovna veľmi odporúčam dokument Guru alebo Ježiš. Ja som mala veľa otázok a veľa samostatných cvikov z jogy praktizujeme aj pri iných cvičeniach. Nepáčilo sa mi, že mi niektompovie, že jóga je zla ale nevie mi argumentovať prečo. Alebo odpovedať na moje konkrétne otázky. Tento dokument je perfektný, pretože nepresviedča, iba hovorí fakty - veci kt ten clovek prežil. Žil niekoľko rokov práve pod vedením svojho guru, ako žiak jogy. Dokument je super aj keď je človek ateista, ale zaujíma ho táto oblasť. Ja tvoje zanietenie chápem. Úplne vážne a úprimne. Milujem pohyb a tanec a som presvedcena, že pohyb má výrazne miesto a význam čo sa týka kvalitného života. Dýchanie správne aj pohyb ano, jóga nie. Takto to mám ja.

lindusss2016
9. nov 2018

@katharines dakujem ti za tvoje objasnenie ponatia Vianoc, kiez by to tak bralo viac ludi a keby radsej v sebe hladali dobro, nez sa pretekali,.kto zavesi viac svetiel a kupi viac obrovskych darov. O toto presne ide, aby nabozenstva ludi robili lepsimi, len moj nazor je, ze ktomu moze dopomoct akekolvek nabozenstvo, cize neplati krestan=dobry clovek, nekrestan=zly clovek. To je vsetko, co sa snazim povedat

katharines
9. nov 2018

@ebi88 to myslis USA? Tak ta uz davno nie je "veriaci svet". Neviem, co sa ti v zivote prihodilo, ze citit z tvojich prispevkov tolku zlost a nenavist voci viere a veriacim, no bud pozehnana.

lindusss2016
9. nov 2018

@katussska24 dakujem, ja som sa prave v tej joge nasla, ale verim a viem, ze to nie je pre kazdeho. Ja nemam potrebu vyznavat ziadne bozstva a nabozenstvo ako take uz vobec nie, napriek tomu sa citim ako duchovny clovek, verim v dobro a myslim si, ze ho musi akymsi sposobom kazdy v sebe objavit, je to uz ale individualne, ako sa k tomu dostane.

lindusss2016
9. nov 2018

@katharines inak k tomu, co sa komu prihodilo. Ja som bola v detstve vychovana ako krestan mojou mamou, ktora v Boha ozaj verila. Ked si ju ale k sebe zobral a mna tu nechal samu, stratenu, decko bez tej najdolezitejsej osoby v mojom zivote, vtesy som na krestanstvo zanevrela a veru aj na Boha, mala som v sebe hnev, vela hnevu. Tiahlo sa to so mnou az do dospelosti a myslim, ze prave ta joga mi opat otvorila cestu k duchovnu a svojim sposobom som opat Boha prijala do svojho zivota.

katussska24
9. nov 2018

@lindusss2016 s tým s tebou súhlasím. A to, že idem v nedeľu do kostola a napíšem si do kolonky vierovyznanie: kresťan ešte neznamená, že tak aj žijem. V mojom prípade je to tak, že chcem tým kresťanom naozaj byt. Či sa mi to darí alebo ne- podarí si netrúfam posudzovať, to raz posudi Boh ( našťastie ). No zo skúsenosti viem jednu vec. To či budem dobrým človekom sa však rozhodujem každý jeden deň a každé nové ráno. To aké rozhodnutia spravím ... zo mna formuje tým kým som a potvrdzujem alebo zapieram to, v čo verím.

katharines
9. nov 2018

@lindusss2016 pekne si to vyjadrila v prispevku 9:31. Tiez si nemyslim, ze kazdy, kto je nekrestan, je automaticky zly clovek a naopak.

katharines
9. nov 2018

@lindusss2016 to mi je luto. O takomto osude pojednava kniha Job. Inac uz rano som ti chcela o tej knihe pisat.

sticker
anabella111
9. nov 2018

@ebi88 ..katharines píse tak..ze dalsich niekolko ..nemusi napisat nic...lebo hovori to..co si myslime. Nepis prosim Ta takym stylom..ako keby tu Katharines bola jedina inak zmyslajuca . Je to klamlivy manever od Teba..zbytocne ju ponizujes slovami. Jej to neublizi..kazdy duchaplny pozorovatel uzna..ze v tej hlave je zarazajuco vela uveritelnych a podlozenych informacii..Len Ty posobis..akoby si chcela pouzit zuby a dohryzt vsetko co precitas a ma povahu mudrosti. Ona je ochotna odpovedat na kazdy argument...S lindus vedu nadherny dialog.

lindusss2016
9. nov 2018

@anabella111 mna materstvo naucilo jednu krasnu vec, ze nemusim s ludmi zdielat rovnake nazory na to, aby som si ich vedela vypocut a respektovat ich. A diskutovat sa da jedine tak, ze sa oponenti neurazaju, inak cela diskusia strati vyznam a zvrtne sa to na nezmyselne preemotivovane vyjadrenia. Kazdy sme iny, to ale neznamena, ze ja to robim spravne a vsetci, co so mnou nesuhlasia, konaju zle. Pokora ma v zivote velky vyznam.

maragn
9. nov 2018

Nevítala som celu diskusiu, no všimni si , kedy sa ti to stáva , myslím počas cyklu, či to nie je pred menštruáciou... počula som, že vtedy to môže prísť.

anabella111
9. nov 2018

@lindusss2016 ...Lindus...to kazdy vidi..ze mas uctu ku cloveku a k nazoru. Lebo za kazdym nazorom je jedinecne prezivanie. Keby nebolo viacero nazorov..niet diskusie. A aj ked s Katharines ..alebo inou dievcinkou neprides ku konsenzu v nazore..uz na tom tak nezalezi. Lebo najkrajsiu podstatu uz vas rozhovor dal. Ako poznam Katharines..tak ona uz ta ma vo svojom srdci..Si skvele dievca Linduska...Ps..Aj mne umrela moja mamina v naruci..ako dievcatu. My sa s tymi nasimi maminami stretneme. Ak sa ti dnes este neda uplne verit..ja verim za Teba....🌹

dismonika
9. nov 2018

Zdravím žienky, normalne so záujmom čítam tú vašu diskusiu, aj keď je mimo temy... obohacujúce fakt, len neviem čo na to povie zakladateľka. 😉

dismonika
9. nov 2018

@anabella111 nádherné slová, po prečítaní tvojich príspevkov mám príjemný pocit tepla, aj keď neboli smerované mne. Nádherné vyjadrené myšlienky, slová doslova hladia na duši. Vážim si takých ľudí ako si ty. Si taká čistá dušička... Až som si musela pozrieť tvoju fotku a vyžaruje z teba niečo dobré pekne, výnimočné.

cicka33
Autor odpoveď zmazal
cicka33
9. nov 2018

@helenalena s tymto problemom je fakt "najlepsie" pisat na modry konik, kde je vsade naokolo milion odbornikov.... Este viac ju vystraste s tym, ako je to velmi vazne a ako sa vam vasi znami obesili, vyskocili z okna a pod. a naozaj si zacne namyslat, ze sa s nou deje nieco hrozne-a uz len strach z toho, ze ide o daco vazne v nej bude vzbudzovat este vacsiu uzkost. S velkou pravdepodobnostou sa jedna skor o to OCD ako o schizofreniu-bludy zacinaju az v neskorsej faze ochorenia, predchadzaju tomu najskor menej specificke symptomy. Kazdopadne zit s tym musi byt hrozne tazke, ak by slo o OCD je treba aj lieky, preto skor nez za psychologom, treba ist za psychiatrom so zameranim na psychoterapiu-na internete ich urcite najdes viacerych.

dismonika
9. nov 2018

A ešte by som chcela prispieť k téme. @helenalena ahoj, písala si niečo o hlasoch, ktoré ti niečo prikazujú. Pritom niekde v diskusii si spomenula, že sú to vlastne nejaké myšlienky, čo ti napadnú... keď si držala v ruke ten nôž, alebo stála na tom balkóne. Myslím si, že hlasy v tvojej hlave, ktoré sa ozvú len tak z ničoho a myšlienka, ktorá ti napadne je rozdiel.
Uvediem príklad s tým nožom. 1. Umývam riad, držím v ruke nôž a napadne mi taká myšlienka, že je to vlastne nebezpečná vec a dá sa s tým ublížiť. To je všetko. 2. Umývam riad, držím v ruke nôž a zrazu počujem zreteľne hlas v mojej hlave, že čo mám s tým nožom urobiť. Zlaknem sa. Zopakuje sa to aj pri tom okne, a aj pri iných situáciách, kde hrozí nejaké nebezpečenstvo.
Toto druhé by ma vydesilo a určite by som sa to pokúsila riešiť. Prišla si si na MK pre radu. Niektoré baby ti tu spomínali obsesivno-kompulzivnu poruchu. (Neviem, či som to napísala správne.) Poznám 4 ľudí, čo sa na to liečia/liečili... z toho 2 v rodine. Kamoška, ktorá sa na to stále lieči opisovala, hlasy a aj obrazy v hlave, ktoré prišli len tak a riadne ju vydesili. Jej sa to spustilo po pôrode synčeka. Začiatky boli fakt ťažké. Ona je ináč veľmi milá a citlivá osôbka a mám ju veľmi rada. Úžasný človiečik... ale bez pomoci by to asi nedala.
Veľmi ti držím palce, aby sa tvoje problémy vyriešili... a daj vedieť ako na tom si. 😉

PS: Ospravedlňujem sa za chyby, ale nie som zvyknutá prispievať takto cez mobil. 😂

ebi88
9. nov 2018

@anabella111 a ty s tymi tromi bodkami co, morseovka?

katharines
12. nov 2018

Clanok na zamyslenie o predmetoch, ktorymi si vnasame do zivota prekliatie.
http://m.novyklokocov.webnode.sk/news/prekliate...

helenalena
autor
16. nov 2018

Teda neverili by ste koľko ip mi prišlo, s tým že máte niečo podobné či to isté, som šokovaná a začínam mám pocit, či to náhodou nie je už aj bežné 😂

sida447
16. nov 2018

@helenalena som Ti vravela,ze ani netusis kolko takych ludi po svete chodi 🙂

Strana
z9